🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 7 (03.04 - 10.04) 🌴

• 36 203
  • 912
  •   1
Отговори
# 375
За мен игрите за награда са мноооооого подценявани. Видяхме, как се пазят всички за другия ден. А една такава спечелена игра, ако си стратег ти позволява да си извикаш някого, чието мнение тотално да промениш и дори привлечеш. Видя се на предната награда. Мислят, мислят, но това им е грешка на всички.

Анелия тъкмо ми хареса и днес направо се изложи. Ганка много добре й го обясни, но тя освен рев, сега е и твърде емоционална и вероятно ще си плати за това. И като изгонят Драго какво? Ще отиде на острова, където вече е бил. Ще ги намачка всичките и ще изкочи на финала. Тя това не го мисли. Тук Ганка показа повече мисъл.

Тази Алекс... аз я харесвам, но тя наистина не знае, къде се намира. Даже не се и замисли, преди да послуша Кари. Да си я пазят, тя би била перфектния изпълнител.
Мила много ми харесва, много ум и доброта има в това момиче.

И последно всеки пакт сключен до импровизираната им чешмичка е фалшив 😀

# 376
  • София
Уф, ама защо така нападате Ани? Малка е още, детенце е. 🙂
Ами извинявайте ама това си беше нейната игра, играта която да посвети на баща си, а те направо я сравниха със земята. Разочарован съм за пореден път от Карин. Един въпрос само, Карин щеше ли да се сопне така на Ванко? Драго и той, слонът в стъкларския магазин. Абе хора, има хиляди българи, които мечтаят да са в Сървайвър. Като не ви се седи на 40 градуса какво търсите в този формат??? 😠
Но разклатиха я Ани и след това и тя си изтърва нервите. За втори път и се случва, втори негатив. Но това е играта, няма безгрешни хора. Всеки греши рано или късно. Въпросът е да те покрие съдбата когато си сгрешил.

Първо да поздравя Мила. Браво момиче, давай все така по ред на номерата, искам те на финал!
Изключително позитивна и спокойна. Каква огромна разлика само в сравнение с Ивана и нейното държане на острова. Този остров е просто легнал на Мила. Най-отива на Мила и Драго. Един техен евентуален сблъсък по-нататък ще е черешката на тортата. Ще зависи много и от играта разбира се.
Не съм съгласен, че Мила няма шанс срещу Карин. Ако тичат 100 м. с препятствия да, няма да има шанс. Но само в тичане, нищо друго. Мила е много по-комплексна от Карин. Плува по-добре, гмурка се, по-ловка е, по-добра на баланс, по-гъвкава и пластична (тренирала е все пак спортна гимнастика момичето).

За Ганка.
От нейна гледна точка за момента в играта действа правилно. Насочва се към Борислава, защото вижда в нея най-голяма заплаха. И правилно, да, така е. Отново повтарям, че на Ганка и се наредиха идеално звездите без да си мърда пръста, но сега вече играе правилно. Ест, че ще привлече Драго и ще иска да изгонят останалите. В случая през нейните очи, Ани се държи като разглезено детенце на кото са взели играчката.

За Ани.
Ето тук не мога да се съглася с някои мнения. Значи напротив, Ани много добре се осъзнава, че е на дъното на тяхната коалиция. Първо Ганка директно и заповява едва ли не, да мълчи и да се подчинява. Щом генералшата е рекла, така да ще е. ОК, отлично, но за Ганка, а не за Ани. Защото Ани хубаво ще я слуша и докога? Докато останат Карин, Ванко, Ганка и тя. И тя е на дъното. Даже може би си мисли, че и преди това би била застрашена, защото Ганка и скръцна със зъби, Карин за втори път я сече и така. Не е глупаво детето, просто е доста емоционално. Ани има много по-голям шанс да стигне финал, ако не е в тази четворка, защото Ванко/Карин/Ганка са на 1 място, а тя е след тях.

за Бо
нямам забележки за пореден път. Правилно се довери на Зоран, браво. Браво и на двамата за играта им и как Зоран им хвърля прах в очите на отсрещния лагер. Според мен ще сподели и с Денис за идола, защото един глас може и да не стигне. Трябва и Денис да знае, защото Бо ще очаква или Зоран или Денис да бъдат лишени от глас. Явно ще го играе идола вече и щом ще го играе е нормално да сподели и на Денис, защото последния много добре знае, че след Бо е пътник и той. Или по-следващия път.
Сега Бо вярвам, че няма да ме/ни разочарова и няма да си жертва идола за дребна риба като Драго. Драго направи много грешни ходове и не е толкова голяма заплаха вече според мен.
Има три мишени: Ганка/Карин/Ванко. Три големи риби. По който и да удари Бо все ще е печеливш ход. Няма грешен ход, няма празно. Грешката ще е ако отстреля Драго. Защото те и без Драго ще имат надмощие (освен ако Ани не ги предаде и не мине към Бо, Зоран и Денис).

Къде би се прицелила Бо?

1) Карин: голям шанс да е тя, защото:
Бо и има зъб. Иска лична вендета заради предателството срещу Йо. Елиминира силен играч за игрите, а и играч, който би събрал доста гласове на финал.
Така ще разклати и Ванко, който вече няма да има за кой да играе и да си дари парите. Може би после ще го играе, 'Рицаря на бялата дама' за Ганка.
Ани няма да има нищо против.
Евентуално Зоран би имал против, но не чак толкова. Зоран се чувства застрашен в момента, не е глупав и вижда, че Карин и Ванко го търпят, а не играят истински с него.
2) Ванко: елиминира силен индивидуален играч. Но Бо няколко пъти е казвала, че Ванко не го взимат сериозно вътре, защото не умее да лавира и да играе играта, пали се лесно и е отворена книга за всички. Според мен не го чувства такава голяма заплаха. Но пък Ванко е хареван от доста от останалите играчи, така че също би бил неприятен съперник за финал.
3) Ганка: много вероятен избор! Ганка очевидно вече командва парада. Карин я слуша и изпълнява (а също така и е удобно, защото не се чувства застрашена и има самочувствието, че може да бие Ганка на полуфиналите), Ванко е хлътнал сериозно. Драго я следва като послушно кученце. Директно каза на Бо, че не и вярва и откровено не я харесва. Тя е инициаторът за нейното гонене. И най-важното, тя е спойката, която крепи четворния съюз силен + пришелът Драго към който върви неориентираната Алекс.
Ако Ганка бъде елиминирана изведнъж ще останат без своята царица и ще последват трусове, нищо чудно и разпад на съюза, кой знае.
Единствения проблем тук е Анелия. Дали Бо ще посмее да сподели това с Ани. Доверие се изгражда. Бо иска да игра с Ани, да я привлече към нея, Зоран и Денис. Защото ако Бо излъже Ани за идола и после отстрани  Ганка, няма ли да има евентуален реваншизъм у Ани? Защото ако има, то ще са 5 на 3 гласа (Ани, Ванко, Кари, Драго и Алекс >>> Бо, Зоран и Денис). Но това е доста условно. Драго ако я няма Ганка от която се страхува много може да реши да мине на другия бряг...

Не знам, много е сложно хора, защото ако Бо сподели с Ани, рискува последната да предупреди Ганка и така те да сплитнат гласовете и да изгонят съюзник на Бо. Ако пък не сподели рискува да я загуби като съюзник. Аде??? Виждам и друг вариант как и споделя за идола си, но я лъже, че ще гласува за Драго. Ани удря по Драго, но Бо + Зоран или Денис (този, който не получи огърлица) удрят по Ганка/Карин и те гърмят. Така поне ще е споделила с Ани за идола си, но няма да и разкрие избраната жертва (ще има една лъжа, не две). А и винаги после може да я омае с думи.
Анелия обаче, поне според мен ще е по-склонна към предателство отколкото не, защото колко пъти вече сподели, че иска да излезе от сянката на Ганка и иска да играе своята игра? Явно за да ни го натърват толкова много пъти това нещо, то най-вероятно Ани ще обърне плаща... А и видяхме от този епизод, че Ганка изобщо не се съобразява с Ани и според мен спокойно би я жертвала на един по-късен етап в играта.

Така че според мен утре най-застрашени са:
Ганка (55%)
Кари (35%)
Ванко (10%)
Разбира се, зависи и кой ще спечели огърлицата.

Ако Бо сглупи и изгони Драго ще съм много разочарован от нея, но не вярвям да го направи, защото това е просто... Бо. 🙂

# 377
Ох, Diavolo как си противоречиш. Хем искаш стратегии, хем Ани била детенце?!?!?
За баща й било, аз не чух такова нещо, тук даже Кари ги преметна всичките.. с един куршум 3 заека свали.

И стига вече с теориите, колко желаещи имало било 🙂 за кастинг, ама видиш ли те не издържали на жегата. Хайде малко реализъм не почесване зад екрана. Първо, няма нормално живо тяло да издържи на тази жега и влага (включително операторите вероятно), второ нали искаш стратегии, ето ти. Кари скочи и прекрати всичко, не само заради жегата, а и защото само тя събра смелост.
Ани е гимнастичка, от началото се видя, как отпочива краката.  Беше ясно, че тя ще остане там, ако трябва 24 часа, нито те, нито екипа имаха нерви за такава игра. Но само Кари се осмели да се намеси. О го направи сваляйки най-слабото (психически) звено - Алекс.

# 378
Доколкото помня преди време Ани спомена, че иска да посвети победа на баща си.

Дяволо, добър разбор. Надявам се, че Бо няма да сглупи на изгони Драго сега. Има чудесен шанс да разбие тройката. Не знам, обаче, дали Ани е склонна на този етап да е срещу Ганка, макар че заявява, че не иска да я свързват непрекъснато с нея. Мисля, че Бо ще се прицели по-скоро към Ванко или Кари. От друга страна пък, Ганка е най-злобна от тримата и не би простила на Бо разрушаването на тройката.
Може би е удачно Бо да сподели за идола с Ани, но в някакъв последен разговор с нея преди съвета. На този етап, ако съм аз, не бих имала 100% доверие на Ани.

# 379
Страхотен разбор,силно се надявам и аз Борислава да не сглупи да каже на Анелия за идола и с Денис и Зоран да изгонят Ганка.Сега им е шанса ,ако вече е с имунитет което ме съмнява Карин е по следващия вариант.Вече при следващ съвет щом е отрязана главата на змията (никаква царица не е а злобно човече Ганка) ще има прегрупиране със сигурност.

# 380
  • earth
Ситно, клюнесто. Що е то?

# 381
Не ми се е променило мнението за никого.

За Анелия си оставам с отлично мнение.

За простакесата Джу -  мъка е да се гледа когато тя си отвори устата. Мързел! Научила се била да се труди. Е какво се е научила, като Мила готви и реди листа, а нашта само се подмотва?

# 382
  • София
Охх, не знам. Дори самата аз в себе си се колебая кой би бил по-удачния вариант да изгони Бо - Ганка или Карин (аз лично изключвам Ванко да й е таргет сега). За настоящият момент наистина Ганка би бил по-логичният избор -тя е спойката. Но пък Карин е по-добър за в перспектива. И факторът Анелия - ако не иска да я загуби, в никакъв случай не трябва да я лъже, дори и частично. Защото Ани може да е много емоционална, но е хубав и свестен човек. И не трябва да я губи като съюзник….
Може би точно това ще трябва да й каже - не ме питай кой ще гоня, защото ще те излъжа, а не искам…
Наистина е много, много трудно… Силно й стискам палци да вземе най-доброто решение (въпреки, че то вече е взето преди месеци де, ама за нас все още не e 🤣)!

# 383
И кой е сигурния гръб на Бо? Няма такъв. Зоран, който я клепа пред другите, че му забивала нож в гърба?

Да, именно той.

Що се отнася кое е по-силен ход - изгонване на Карин или на Ганка, мисля че Ганка.  Ако се изгони първо Карин, то Ванко ще издивее, Ганка ще прегрупира силите и Адио рио за Бо.

# 384
Би било глупаво да и каже така,Анелия ще се усети веднага.По добре да мисли че ще я подкрепи срещу Драго,въпреки че и самата Анелия ще гласува срещу Борислава ако Ганка и каже,както направи с Жоро.Не искам ама нямам характер да се опълча.И да малка е,точно затова и оправдавам глупостите,с детски акъл е.Ганка е задължителна за гонене,остави ли я ще е следващата заминала си Борислава,със сигурност змията няма да и прости и ще я изгони освен ако пак не намери имунитет да се спаси.

# 385
Анелия ми стана най - противна, абсолютна фурнаджийска лопата. Ганка й вярва, а Анелия се чуди какво да си измисли, за да се обърне срещу нея.

# 386
  • София
Не забравяйте, че идола след използването му, пак влиза в играта! А кой само го търси и съответно намира?!? Така че може и още ходове да има Бо  😉

# 387
Ганка не вярва на никого,тя командва и се налага.Единствено Ванко гледа като влюбена и това ще и изяде главата.Как въобще не мислят и говорят за идола и им е извън сметките не знам.Прекалено си повярваха.

# 388
Анелия определено пресоли манджата вчера, но може би цялостните емоции дойдоха в повече при нея. Аз не виждам защо е съдена за това, че търси начин да обърне гръб на Ганка, тя няма друга опция, ако има някакво желание да се класира на финала. Иначе ще избута още 3-4 изгонвания и в крайна сметка просто ще си заеме мястото в журито, където отново ще се очаква, че ще е нищо повече от патерица на Ганка-Ванко-Карин по пътя към победата.

Техният съюз се оповава на приятелство извън формата (Ванко и Кари) и на искрен романтичен интерес (Ванко и Ганка), така че това е много уникално стечение на обстоятелствата, един човек да има двоен гръб без да прави нищо специално. Примерно Борислава, която се очаква, че ще разваля планове няма нито една опция от това - нито стар приятел, който и идва +1 глас без да прави нищо, а и е омъжена, така че освен, ако не беше решила да се излага пред съпруг и семейство, тя нямаше как да разчита на жокер "помощ от гадже". Всичко, което тя построи, загуби и пак строи в продължение на формата е базирано на нейната стратегическа работа и умения, или липсата на такива, които в накараха да си изпати с изгонването на Йоана. За мен играта й е много по-автентична за гледане, отколкото съюз, който колкото и да е силен, просто всички знаем, че не е натурално създаден във формата.

# 389
Единствената грешка на Анелия беше, че прие толкова лично слизането на Ганка - в Сървайвър искаш да печелиш лесно и бързо. Тука малко го удари на чест и достойство и до някъде да покаже на потенциалното жури, което силно цени игрите, че е силна.
Но за мен беше очеизвадно, че е нейната игра и ще спечели.

От друга страна емоциите в Сървайвър са доста по-силни и полярни. Не знам защо толкова много хора я съдят от нейната позиция изгонването на Драго е страхотен ход и това, че му хвърля прах в очите и му гали егото е ОТЛИЧНО и така трябва да играе всеки сериозен играч!

А за Ганка аз не мисля че е застрашена - не виждам за сега полезен ход за Анелия да я гони. Евентуално ако Бо и Зоран направят нещо, но ако махнат Ганка Анелия няма да е очарована и ще я загубят.

Не на последно място за мен до тук Ганка наистина е сивия кардинал - става на нейното и вече съвсем явно диктува правилата (Драго няма да го гоним слеващите 2 съвета). Дано не й изиграе лоша шега, но ми харесва такъв тип доминантна игра с увереност!

Общи условия

Активация на акаунт