Боя за коса - Blond51 - Клуб на блондинките

• 49 283
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Да, от януари съм с естествен корен. Ще пробваме постепенно да се получи нещо като балеаж/ дълбок корен с времето. Но искам да матирам и сама, защото не ходя всеки месец на фризьор вече. И на мен ми писна всеки месец мазане.

# 136
Живанка,зависи на какво ниво са ти кичурите и какъв тон.Ти можеш да вкараш пигмент,но да не станат дължините по-тъмни от кичурите.
Аз например харесвам бежово-златисти кичури,тонирането на дължините не е проблем.Но много жени харесват пепелни.Ако твоите са пепеляви,сама трудно ще се справиш с уеднаквяването с дължините.

# 137
Аз се матирам с диа лайт. Много е лесно, добре се разнася, а аз имам голяма и дълга коса. Но като всеки мат пада лесно. Аз не слагам постоянно, защото доста бързо се отмива. Иначе имат хубави нюанси. Слагам оксидант 1,8 и стоя 40 мин.

# 138
Живанка,зависи на какво ниво са ти кичурите и какъв тон.Ти можеш да вкараш пигмент,но да не станат дължините по-тъмни от кичурите.
Аз например харесвам бежово-златисти кичури,тонирането на дължините не е проблем.Но много жени харесват пепелни.Ако твоите са пепеляви,сама трудно ще се справиш с уеднаквяването с дължините.

Благодаря, Ванеса, не са пепеляви кичурите, може би точно бежови, но и мен ме притеснява да не си потъмня дължините много. Мислех си,че ако е достатъчно рядка смес ще получа само отенък, но да не взема да сътворя нещо непоправимо.

# 139
Преди около месец бях писала за помощ с/у лилаво-синьо- зелени кичури, които се получиха - пробвах всичко, нищо не помогна и отидох да се пострижа и боядисам. Фризьорката ми направи много хубав пепелен цвят с по-тъмен корен, но 2 седмици вече съм някаква жълтееща, въобще не се харесвам. Пробваха да слагам шампоан оцветител - не се променя цвета, все си жълтее и ме дразни. Предложете боя или оцветител или каквото и да е, което да ми направи светло - светло пепелно руса на снимката не изглежда толкова жълто, но е почти патешко Grinning

# 140
  • София
Пепеляво/перлено русо на  тъмна основа без бели коси е трудно за да се постигне а още повече поддържа.
Косата трябва да е много изсветлена за да стане пепелива и съответно много лесно става зеленикава, жълта или синя или лилава. Абе пълен ужас

# 141
Живанка,дай да видим косата в момента,ако е удобно.
Нищо непоправимо не можеш да сътвориш,не бой се.Правиш обливката която тук се коментира постоянно,като можеш вместо 8ца да ползваш 9ка. На мен повече ми харесва с 9ка,но всеки си има предпочитания. Можеш да стоиш 2-3 минути вместо 5-10.Ще се измие много бързо,но поне ще видиш дали цвета те устройва.
Натурална 9ка ще ти свърши работа.Не вземай с оттенъци за да не станеш зелена,лилава и т.н.
Това на теория,не знам как изглеждат кичурите и дължините.

# 142
Преди около месец бях писала за помощ с/у лилаво-синьо- зелени кичури, които се получиха - пробвах всичко, нищо не помогна и отидох да се пострижа и боядисам. Фризьорката ми направи много хубав пепелен цвят с по-тъмен корен, но 2 седмици вече съм някаква жълтееща, въобще не се харесвам. Пробваха да слагам шампоан оцветител - не се променя цвета, все си жълтее и ме дразни. Предложете боя или оцветител или каквото и да е, което да ми направи светло - светло пепелно руса на снимката не изглежда толкова жълто, но е почти патешко Grinning
Аз го виждам с експеримент. Купувате боя и пробвате. Няма как при тези странни кичури да ви кажем да пробвате нещо и после да се окажем ние виновни.
Аз се харесвам с Перлен балсам на Престиж или Леганза. Дава лек перлен студен отенък.
Другият вариант е боя 9 ка. С 9.1 рискувате да станете зелено сива, с 9 да не направите нищо. Бих смесила, ако се получи твърде слабо пепелно бих увеличила 9.1. Може също така да смесите 9.1 с шампоан или маска и малко оксидант и пак да пробвате. Докато сама не опознаете косата си, няма как да се научите. Аз за моята вече знам какъв цвят да сложа, за да получа онова, което искам.
На снимката косата не изглежда патешка, изглежда си добре руса.

# 143
Пробвах да снимам, но камерата ми не е много добра и се извинявам за качеството на снимките. А и как ли не я въртях тази коса за да уловя кичурите и пак не знам дали ще добиете представа. Естествената ми коса е русо-червеникаво-кафява, по-матова е , не е ярко рижа. В общи линии косата ми в момента е 
Скрит текст:
, ,

# 144
Живнак, какво не ти харесва на косата? Страхотна е.

# 145
  • Варна
Косата ти в момента е мнооого добре даже бих казала чудесна. Не виждам никаква драма нито в цвета нито в състоянието и. Не виждам дължини без пигмент аз. Даже са си повече от чудесни. Ако искаш все пак да гланцираш лошо няма. По едно време бях се отплеснала по целуфаните на Себастиян/ Ванеса помни вероятно Grinning/. Е те са чудесен ама много скъп гланц и ги няма в БГ. Можеш както ти е казала Ванеса да направих една обливка с 9-ка.

# 146
Благодаря момичета, на мен ми се струва, че дължините ми имат нужда от пигмент, да са с по- наситен цвят. Вероятно ще направя обливка, но ще помисля още малко.

# 147
Живанка,цвета наистина е хубав.
Аз бих направила обливка с 9ка,но не повече за 5 минути и без да засягам корена.
Друг вариант е да смесиш тонер или тонираща боя с маската ти за коса.Няма да има такъв наситен ефект като обливката и ще пада много бързо обаче.

# 148
Благодаря, Ванеса! Ох, момичета, наистина се замислям вече след като чух вашето мнение, за което искрено благодаря! Вероятно ще поизчакам с обливката, предпочитам да я правя с боя за да е по- траен ефекта, но си записвам и варианта с тонер+ маска. И да попитам все пак обливката се прави с боя + оксидант+ вода нали, или пропускам нещо?

# 149
Освен при тониращи балсами винаги слагам оксидант (когато ползвам боя). Дали с вода, дали с балсам или маска, или с шампоан. Косата се изтощава при всяко тониране с боя, поне моята. Затова гледам да свиквам с вида си без много много да тонирам.

Общи условия

Активация на акаунт