🤍 Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #8

• 172 996
  • 3 706
  •   1
Отговори
# 3 435
  • София
@Лъвица, от постовете ти виждам, че си голям защитник на Сашка, в което няма нищо лошо, но е хубаво да прочетеш няколко пъти постовете, които коментираш. Аз не сравнявам Сашкиния проблем с говорния дефект на Деница. Коментирам двата абсолютно отделно.

Също така, когато коментирам някакви специфични състояния гледам да имам представа от първа ръка, не разчитам само на написаното в нета, защото там пише всичко. Майка ми работи и с такива деца и да  - има си похвати тези деца да се учат нормално, макар да им е по-трудно и не, не остават неграмотни, защото Саша ми лъха на такава.
Хубаво е да бъдем критични и към любимците си (особено към тях), това придава по-голяма тежест на оценката ни.

Коментирам единствено дислексията, точно защото поради лично отношение към Александра, някои хора я подценяват (дислексията, не Сашка Joy). Както изрично поясних, няма как да знам дали Сашка има такава. Също така отбелязах, че има похвати, но те не са сравнини с тези при други проблеми, като неправилното изговаряне на букви, тъй като при едните проблемът е в мозъка. Тоест, едните са насочени да отстранят проблема, а другите да повлияят на симптомите или да заобиколят проблема, понеже той не може да бъде отстранен. Когато аз се аргументирам, а някой ми говори за пристрастия, обикновено си мисля, че точно в неговия случай става дума за такива.

И понеже вече доста спам стана, да си кажа мнението за викторината. Със сигурност тя не е атестат за интелигентост, но определено показа ниска общо култура. Единствено Гергана и Дениз показаха, че имат някаква обща култура, като за Гери мога смело да кажа, че наистина видно имаше знания в зададените сфери, и според мен можеше да отговори и на доста по-широк кръг въпроси. Аз лично си признавам, че нито в помненето на имена ме бива, нито на години и нямаше да се представя добре. Но не го намирам за повод за гордост и определено смятам, че определени знания е добре всеки да има. За мен най-грозно беше поведението на Виктория, която хем не знаеше, хем се държеше като гамен. Не я обвинявам, че не знае тези неща за държава, която не е нейната, но поведението й показва липса на уважение и инфантилна реакция към това, че се е изложила, като и двете не мога да оправдая. Пък това, че не знае Лев Толстой вече си е показателно и за знанията й за собствената й родина.

Някой по-назад беше писал, че простите числа били еднакви на всички езици. На руски може би е сходно звученето, но на английски например са "prime numbers", което може да бъде преведено като "първоначален, основен". Така че, конкретно това, че някой не си е спомнил термина, не го намирам за толкова страшно. Щях да съм по-впечатлена, ако ги бяха накарали да завършат верига от прости числа, така щяха да разберат дали наистина има разбиране какво означават и дали ги разпознават, а не просто дали са запомнили една дума.

# 3 436
Ако Виктория знаеше името на тези числа, нямаше да пропусне да го напише на руски език. Колкото и да демонстрираше непукизъм, арогантността й беше не само поради липса на възпитание, но и от злоба, че е поставена в ситуация, в която не може да блести с манипулативните си номера. Да живееш почти десет години в държава, за която знаеш само, кой е платежоспособния контингент и да игнорираш всяка друга информация, показва само крайна ограниченост. Решил ли си да ползваш някаква изгода, трябва и да показваш минимално усилие за адаптивност и интеграция. За любознателност ми се струва дори неуместно да говоря при контингента в предаването.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 19:17 от Tsugumi_

# 3 437
Минавам да ви напомня, че Витко ще е в Търси се днес

# 3 438
Така! Сега, ако пак попадна на публикация/стори на инстаграм звезда, станала такава след участие в шоу , в която има грешка/неточност някаква , мога или не мога да я постна тук? И , ако някой твърди , че има нещо си - обучително затруднение, диагноза, трябва ли да му вярвам, щом не разполагам с доказателства?
"Под игото" се учи не само в 6 клас, когато децата станат 10 клас, пак се учи, пишат се и есета по теми от "Под игото". Това по сегашната уч.програма.
Алекс е и преводач, владее френски и испански, освен това е и психолог в голяма компания - това заяви пред Виктор на първата среща. Напомням просто. Може да сте забравили покрай чепкането на дислексията.
За мен главата ѝ е празна и оттам не умее да се изразява добре, не знае какво да каже, не е начетена. Липсва ѝ професионално ниво. Не ми вдъхва доверие и не ме впечатли като специалист и не бих ѝ слушала съветите и курсовете, ако са онлайн.

# 3 439
  • Варна
Минавам да ви напомня, че Витко ще е в Търси се днес

Дааа, ще го гледам с удоволствие.

# 3 440
участничките са прости числа чак от 681 г. че и по-назад

# 3 441
И аз това се чудя. 10 години е доста време, но не достатъчно.
Аз от 13 години живея в Испания, и имам много пропуски по тяхната история.
...
Виктория К. и тя така.
И в това отношение не съм съгласна да я критикуват. Просто не са прави.
Да не знаеш кои числа са прости и кой е авторът на руската класика Ана Каренина те прави тъпо парче.

# 3 442
  • София
Има 3 важни години, които сме ги учили и не забравят- 681, 1876 и 1878.

1885 не я причислявам към тях и не смятам, че познанието на тази дата показва някакъв завиден интелект. Нито пък да се сетиш веднага за Огнянов, който сме го учили в 6ти клас ( тук да не отварям темата колко е безумно да се учи Под Игото от 12 годишни деца).

Много тъжно за всеки българин е ако си е останал с прочитането на Под игото от 6-ти клас.
Важните дати и години няма да ги коментирам, не е въпрос на интелект, а на самосъзнание.

Това че някой ги знае не го прави умен, нито това че някой не ги знае го прави - тъп, но е на лице някакъв дефицит...всеки да си го кръсти както му изнася.

# 3 443
Чудя се, ако някоя от момите беше написала „Иван Кралича“, дали Наум щеше да признае отговора за верен, или щеше да изпадне в недоумение? Simple Smile

# 3 444
Наум има слушалка в ухото. И да не е знаел, все някой щеше да му подшушне, че става дума за един и същи човек и Бойчо Огнянов е псевдоним.

# 3 445
Чудя се, ако някоя от момите беше написала „Иван Кралича“, дали Наум щеше да признае отговора за верен, или щеше да изпадне в недоумение? Simple Smile

А, ей това е много интересен въпрос. Много се дразня аз на такива викторини, на които трябва да докажем кой колко е прост, защото, признайте - нямат друга цел. Сийке, гарантирам, че в момента повечето от четящите в темата също са в недоумение кой пък е Иван Кралича и какво общо има с Бойчо Огнянов.

# 3 446

Всяко бг предаване риалити шоу е манипулирано, с изключение на Кошмарите в кухнята...

А, и това не е вярно.  Там също има намеса. За едно от заведенията знам, че са им казали да не чистят няколко дни. И други неща се преувеличават. Щом е по ТВ, значи не е толкова истинско колкото си мислим.

# 3 447
Тя тази Карина е някакъв социопат и интроверт. Какво прави в подобен формат е загадка.
На екскурзия? За разнообразие? Тества си границите? Има какво да прави, тя си знае.
А Карина защо говори така странно? Да не би да не е българка?
Щото е флегма и й тече бавно мисълта. Това не я прави глупава.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 12:35 от Flo Ann

# 3 448
Е, и аз научих нещо ново за кошмари в кухнята. 🤭

# 3 449
  • София
В ИГ и фб на предаването има снимка с всички участнички и зададен въпрос коя е тяхната любимка и искат да спечели. Повечето хора отговарят Алекс, тук-таме Гери и Марта. Чудя се каква вълна на недоволство ще се отприщи, ако печели тази, която се спряга от началото.

Общи условия

Активация на акаунт