Също така, когато коментирам някакви специфични състояния гледам да имам представа от първа ръка, не разчитам само на написаното в нета, защото там пише всичко. Майка ми работи и с такива деца и да - има си похвати тези деца да се учат нормално, макар да им е по-трудно и не, не остават неграмотни, защото Саша ми лъха на такава.
Хубаво е да бъдем критични и към любимците си (особено към тях), това придава по-голяма тежест на оценката ни.
Коментирам единствено дислексията, точно защото поради лично отношение към Александра, някои хора я подценяват (дислексията, не Сашка

И понеже вече доста спам стана, да си кажа мнението за викторината. Със сигурност тя не е атестат за интелигентост, но определено показа ниска общо култура. Единствено Гергана и Дениз показаха, че имат някаква обща култура, като за Гери мога смело да кажа, че наистина видно имаше знания в зададените сфери, и според мен можеше да отговори и на доста по-широк кръг въпроси. Аз лично си признавам, че нито в помненето на имена ме бива, нито на години и нямаше да се представя добре. Но не го намирам за повод за гордост и определено смятам, че определени знания е добре всеки да има. За мен най-грозно беше поведението на Виктория, която хем не знаеше, хем се държеше като гамен. Не я обвинявам, че не знае тези неща за държава, която не е нейната, но поведението й показва липса на уважение и инфантилна реакция към това, че се е изложила, като и двете не мога да оправдая. Пък това, че не знае Лев Толстой вече си е показателно и за знанията й за собствената й родина.
Някой по-назад беше писал, че простите числа били еднакви на всички езици. На руски може би е сходно звученето, но на английски например са "prime numbers", което може да бъде преведено като "първоначален, основен". Така че, конкретно това, че някой не си е спомнил термина, не го намирам за толкова страшно. Щях да съм по-впечатлена, ако ги бяха накарали да завършат верига от прости числа, така щяха да разберат дали наистина има разбиране какво означават и дали ги разпознават, а не просто дали са запомнили една дума.