КАУФЛАНД - тема 56

• 42 766
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Откога кивито в Т-маркет го продават на бройка? 🙂 Сигурно за дребното авокадо става въпрос.../специално заради него и още 1-2 неща ходя до този магазин/.
Ким, жалко...Ще погледна състава в магазина и ще преценявам дали да купувам или не...За инцидентно приготвяне, разбира се. Изобщо не бих консумирала често с тези добавки. Но по-скоро ще предпочета някой от другите им миксове/зеленчуци, имат хубави. Обикновеният китайски микс, карфиолът, брюкселското зеле, зеленоят фасул, миксът за супа ще купувам често.

# 196
Аз този магазин съм го отписала - колкото пъти се отбия все проблеми. Кауфланд ми е най- близо до вкъщи и за това пазарувам вечер там и ако уцеля  намаления ми е кеф, но не влизам с тази цел. Освен това вероятността да вземеш нещо читаво е малка , обикновено плод/зеленчука е добре да го употребиш днес- утре макс.  Етикети по стилажите задължително гледам дали съответстват на продукта защото както и мръсните улици така и реда в супермаркетите в голяма степен зависи от народа- всеки смята , че друг му е длъжен.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 15:51 от ccvet

# 197
То и аз съм го отписала и ми е в черния списък, но пусто като минавам след работа покрай него, все хвърлям по едно око. Последния път бях взела един Персил, уж пише за 60 пранета, 13 лв.? Много ме усъмни цената, обаче самата касиерка ми каза, че то за 20 пранета била тази цена?! Ами защо не си оправите етикетите, а все някакви грешки стават? Много са заспали, или смятат, че всички клиенти спят.

# 198
Има сгрешени етикети, може да се направи корекция на информация или да се върне продукта.
За намаленията - вечер са на ПиЗ и от пекарната, останалите (млечни, месни) вадят следобед по мое наблюдение, аз там рядко намирам нещо интересно, добре намалено вече  - преди имаше по 80-90 % на продукти с 2-3 дни годност, сега до 50-60 %.

# 199
На мен пък ми е много странно вашето мислене - как очаквате да обявят предварително кога, с колко и какво ще намалят. Това зависи от толкова фактори, че и те няма как да знаят. За плод/зеленчука конкретно.
А грешни етикети има навсякъде.

# 200
А да знаете колко пъти, дори и при правилно поставени етикети и продукти, хората просто гледат друга цена...Особено при няколко сорта круши, ябълки, домати и прочие...

# 201
Благодаря sofi_ to , ако се чете с разбиране , а не с друга цел ще се разбираме🙂
Писах "до голяма степен ", което надали някой ще отрече, че е така защото всички пишещи тук си хвърлят боклука в кошчето и никога не опипват плодовете докато изберат подходящите за тях.
Реалността за съжаление е съвсем различна - има ли някой ,който да е влезнал и да не е видял разпокъсани опаковки, разместени продукти , хора опипващи храните с голи ръце и...... За разлика от останалите вериги в Кауфланд има информация и при несъответствие на момента може да ти възстановят парите. Все пак и аз, и вие, и служителите сме хора и допускаме грешки, при човешко отношение всичко може да се коригира.

# 202
А да знаете колко пъти, дори и при правилно поставени етикети и продукти, хората просто гледат друга цена...Особено при няколко сорта круши, ябълки, домати и прочие...
Заради Лидъл с техните етикети наопаки, започнах често да бъркам, по другите вериги.

# 203
Аз пък започнах да гледам дали етикетите за всяка стока са поставени под или над нея...заради Лидъл...🙂 Обаче голямо е объркването при стоките, наредени хоризонтално- обикновено плодове и зеленчуци. При тях понякога наистина не си личи кой етикет с цена за кое се отнася, особено при различни сортове...

# 204
Те не смогват да слагат етикети с тия промени в цените

# 205
Те не смогват да слагат етикети с тия промени в цените
И ти си права 😁 Скоро направо да махат етикетите и да правим търгове на касата, кой колкото има/ даде. Шегувам се, пепел ми на устата, изкукуригахме вече с новите цени.

# 206
Сканирах си снощи картата...
🙂 Не ми допада системата покупка за 5 лв за 1 точка...по-точно фактът, че при няколко покупки под 5 лв де факто няма да се получат никакви точки (освен ако не се натрупва сумата, но едва ли)...
Снощи купих от вечерните намаления  3 кг моркови по 35 ст (някакви едри и дълги😄, но биват), 2 опаковки лапад по 60 ст, 1 опаковка 160 гр див чесън за 50 ст (с 80-90% намаление, 50 гр опаковка беше по 52 ст), спанак 300 гр за 1,20 лв, банани по 1,20 лв (взех зелени, харесвам ги, другите бяха презрели). От Лидъл преди това бях взела хубави дребни бг печурки по 99 ст/кг. 🙂 Това беше в Лидъл малко преди 21,30 ч, в Кауфланд- след 21,30 ч. Наложи ми се да изляза по-късно от предвиденото. Преди това е имало марулки по 40 ст, нар по 35 ст/бр, ягоди 250 гр по 39 ст и др...аз не заварих наличности. Имаше хора около картофите и лука, мен не ме интересуваха и не погледнах цените...Доста често срещам един съсед от другия вход при намаленията, според мен, нарочно ходи (а забелязвам и, че има групичка от познати с които си общува и обсъждат намаленията 🙂).
Взех още и няколко пълнозърнести багети и едно кисело мляко- общо сметка 7,55 лв.
Направи ми впечатление, че киселото мляко Булгарче Гигант вече е 400 гр, а не 500 гр. Някак малко ми се стори, добре че погледнах и го смених с Домлян 500 гр...Майка ми държи да е 500 гр кофичката, често е купувала Булгарче Гигант и винаги е било 500 гр, и тя се изненада на новия грамаж на Булгарчето...(аз харесвам Домлян, Булгарче не). Не е ясно вече кое му е гигантското като е 400 гр, но хайде...😆

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 20:10 от dolce miele

# 207
Това е новата схема- същите пари, по- малко количество

# 208
Нали казваха, че трябвало да намалим консумацията на хляба, за да противодействаме на новите цени...🤪
Пийкок, да, има някаква такава схема. А, ако не е намаляване на количеството, то е по-ниско качеството...😬 Някой спомена, че и кроасаните от пекарната му се сторили с намален грамаж...но дали за К. ставаше въпрос...🤔 С киселото мляко обаче е доста подвеждащо заради думата Гигант...

# 209
Те всички неща така минимизират. Моите фурми бяха 400г, вече са 350. С шоколадите е същото. От 100 станаха 90, после 85.

Общи условия

Активация на акаунт