Рисуване за начинаещи

• 165 547
  • 643
  •   1
Отговори
# 255
Искам да бутна темата, че май всички рисуват.
Jaly,снощи гледах нещата ти.Направо ни слагаш в джоба си- такава продуктивност! За критики- ако иска човек винаги ще намери какво да каже.Аз най- много харесах "Away",заради експресивността и дълбочината.За "Есен" съм съгласна за боя между гората и небето.Това, което можеш да направиш е да постоплиш малко това синьо и пътеката в предния план- леко ми суровее- бяло и охра, тоест иска малко студени нотки да се обогати, може и със шпаклата.Айде, че се олях.То най- лесно е човек акъли да раздава.

# 256
Благодаря за съветите соф, сега съм в застой, музата запса и като се има предвид, че предният път спа с години, може и с тези картинки да си остана. Нещо пак заседнах на фтошопа (справка съседната тема за ретуша:))
Жалко, че темичката ни така замря, освен 3-4 момичета никой не чете и не пише....аз за това и спрях да я подбутвам  bouquet

# 257
Хелоу от мен отново Simple Smile
В момента творя едно голямо произведение, планирано за стената ми над дивана. Цял ден мацотя, чак мускулна треска хванах, че платната са ми на земята и само клеча и обикалям около тях  Laughing

Едно въпросче за акрилните бои - много им се променя цвета след като изсъхнат. Никога не мога да налучкам цвета, които искам ....  да не би да е, защото суша със сешоара, за да ми изсъхне по-бързо?

Относно "произведението" ми не очаквайте кой знае какво - прерисувам една картина, която бях правила за приятели /на тях не им хареса/ но пък на мен ми допадна как ще ми отива на интериора Wink

# 258
# 259
Едно въпросче за акрилните бои - много им се променя цвета след като изсъхнат. Никога не мога да налучкам цвета, които искам ....  да не би да е, защото суша със сешоара, за да ми изсъхне по-бързо?

Ох, аз с акрилни бои не съм рисувала чак толкова много, но им се променя цвета. Защо не пробваш да ги смесиш с яйце. Спомням си, че едно време съм бъркала темперни бои с яйце, за да не им седи постен цвета. Или накрая, ако пръснеш цялата картина с фиксатор, цветовете ще се наситят.

# 260
Да се запиша и аз, за да следя темата Simple Smile) Нищо, че не съм рисувала от далечната 1992 г Simple Smile))

# 261
Охо май съм изостанала - записвам се задължително.

# 262
сейдж, приятно ми е да те видя и тук,
иначе хубаво се записвате, ама тя темата е не върви хич, никой нищо не показва Sad Sad

# 263
Ами айде аз да покажа.
Не е нещо особено, но много ми освежава хола Simple Smile

http://images13.snimka.bg/002127081-big.jpg

# 264
Бу, какви са тези вази, които рисуваш? Беше сложила по едно време снимка в подписа си... Thinking Нали ще споделиш после творенията си с нас? Grinning

# 265
Охо май съм изостанала - записвам се задължително.
А ти къде се изгуби Мадам?

# 266
teo7777 Hug Много са ти апокалиптични картините.И макар да казваш , че са мацаници, предизвикват въображението да се развихри.Аз лично виждам страхотни неща в тях/ то и си ми е развинтена фантазията/, много ми допаднаха newsm10

# 267
Може ли да се включа?
Първо ще прочета какво сте написали, а после и въпроси ще задавам.... За рисуване с масло мисля да изчакам да се затопли, че така ще се изтровим с детето...

# 268
няма да се изтровите, аз рисувам с малката в къщи.. просто си купуваш безмирисен терпентин, с които си миеш четките докато рисуваш,  а разреждаш самото масло с просто олио( последното ми го каза един стар художник, за което съм му супер благодарна, понеже първо е ефтино, второ не мирише)
иначе медиумите  за масло пак си миришат, купих си и пак вони, така че си карам с олиото....

# 269
А яз така обожавам миризмата на терпентин и маслени бои...

Общи условия

Активация на акаунт