Рисуване за начинаещи

• 165 547
  • 643
  •   1
Отговори
# 315
  • ВАРНА
Ех,че хубава тема!Как не съм я видяла досега?!
Искам да задам въпрос на професионалистите.Имам картини на картон, смесена техника-пастел и молив.За стаята на малката са,но пих желала да им направя някакво защитно покритие ,за да не избеляват.Идеи?
Аз само за прозрачно фолио се сетих.

# 316
  • София
Ех,че хубава тема!Как не съм я видяла досега?!
Искам да задам въпрос на професионалистите.Имам картини на картон, смесена техника-пастел и молив.За стаята на малката са,но пих желала да им направя някакво защитно покритие ,за да не избеляват.Идеи?
Аз само за прозрачно фолио се сетих.

Сух или маслен пастел? Фиксирани ли са с някакъв лак? Рамкирани ли са?
По принцип е достатъчно да се сложат в рамка със стъкло (за предпочитане антирефлекторно). Да се закачат на места, където няма пряко слънцегреене. Фиксирането (с лак) на сухия пастел аз лично не го практикувам, тъй като от лака прахолинките на пастела един вид се слепват, пречупват светлината по различен начин и се губи тази прозрачност и ефирност, която е присъща за рисунките с този материал. Гледам, че напоследък се предлагат специални фиксативи за пастел, въглен и т. подобни, но не съм ги пробвала. Едно време си пръскахме рисунките с лак за коса или по-разреден шел-лак  Embarassed

# 317
  • ВАРНА
Със сух пастел са на картон,но няма да е удачно да се сложат в рамка със стъкло,защото са с неправилен контур.Рисувала съм приказни герои за детската стая.Щом има специални фиксатори ще попитам в магазина от където са купени.
Благодаря за информацията!  bouquet

# 318
  • София
Неправилните очертания  на листа (ако това имаш предвид), не са проблем за рамкирането, тъй като по принцип при рамките със стъкла се слага паспарту. Единия вариант е паспартуто да е с правоъгълен отвор (прозорец), а другия вариант е листът с рисунката да се сложи върху паспартуто. Може да разгледаш варианти в някое ателие за рамки.

# 319
Неправилните очертания  на листа (ако това имаш предвид), не са проблем за рамкирането, тъй като по принцип при рамките със стъкла се слага паспарту. Единия вариант е паспартуто да е с правоъгълен отвор (прозорец), а другия вариант е листът с рисунката да се сложи върху паспартуто. Може да разгледаш варианти в някое ателие за рамки.

Peace

# 320
  • София
Линк към един руски сайт с уроци по пластична анатомия:

http://graphic.org.ru/anatomy.html

# 321
# 322
  • София

Ето това ми харесва много   bouquet С таблет ли е правено, или с мишка?

# 323
Благодаря. Всичките са с мишка.

# 324
  • София
В такъв случай - още по-голямо Браво smile3501

# 325
Направо са страхотни,  БРАВО!
Най- накрая някой да покаже нещо в тая тема, от много време не сме виждали  нищо ново:)

със свободна ръка ли рисуваш?

# 326
С инструмента "четка" във фотошоп. После дооформям кривата по свой вкус според възможностите на програмата.

# 327
така де, значи със свободна ръка с мишката във фотошопа:))

# 328
Значи, аз нищо няма да показвам Grinning

# 329
Значи, аз нищо няма да показвам Grinning
Хич не се спотайвай! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт