Любители на котки - Тема 172

• 34 746
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • In the land of Never Never
Поръчах една поилка за Блеки, заедно с филтри от Зооплюс. Обаче нещо не ми хареса на живо и им писах, че искам да я върна. Казаха ми да я даря на приют или организация за защита на животните по свой избор. И сега тук идва чуденката ми на кой приют да се спра и изобщо ще я искат ли тази поилка. Вие кой приют бихте избрали?
Същата работа, и аз имам поилка, с филтрите, която отлежава. Отделно котешки легла, дърва за точене, които не бяха одобрени, но са си почти нови. Аз дарявах такива неща на Dare 2 Care, имат филиали и в други градове, където проблемите с уличните животни са още по-сериозни. Специално от Пловдив се отзоваха, и дойдоха да ги вземат. Сега събрах още подобни неща и като се върна в България, пак ще ги търся.
Запознах се с тях преди няколко години, продаваха сувенирчета в мола до нас по празниците, за да събират средства. Може да им пишете в месинджъра.
https://www.facebook.com/search/top?q=dare%202%20care%20animals

# 106
  • София
Поръчах една поилка за Блеки, заедно с филтри от Зооплюс. Обаче нещо не ми хареса на живо и им писах, че искам да я върна. Казаха ми да я даря на приют или организация за защита на животните по свой избор.
Стана ми интересно. Всъщност ти или Зооплюс правите дарението? В смисъл Зооплюс ще ти възстановят ли парите? Защото според закона за електронната търговия, трябва да може да връщаме. Но ако даряват върнатото, е наистина прекрасен жест от тяхна страна.

За организациите не мога да помогна.

# 107
Мисля че Тути е със запушени анални жлези,търка си дупето на пода.

# 108
Привет, всички имате прекрасни космати топчици. Радвам се на всяка качена снимка и на всяка споделена история. Bernichka, страхотен снежко.
maya_76, зеленски също започва да се отпуска и да върши бели, а е от по-малко от месец вкъщи.
♥ Димяни ♥, Зеленски прави същото. Като кажа само Не, не и прибира ушите и започва да препуска като кон, събаря всичко след себе си Smiley
silvi_7878, Зе спи при мен, сам си изгради този навик. Само като види, че се качвам нагоре и тръгва на спринт. Буди се няколко пъти и бързо заспива след галене и мъркане, нооооо...в 5 часа решава, че е наспан и такова мяукане започва People Ok Woman. Спасява ме само отваряне на прозореца. Качва се на перваза и започва да дебне птици. Така успявам да поспя до 7ч
Днес връхлитам в темата с нов въпрос който ме тормози като майка на 4 месечно коте. С какви гранули да го храня?
Първо му взех Роял канин, но жената, която се грижеше за Зеленски сподели опасения, че храната е пълна с хормони.
Сега му давам тази на Husse , но той не я харесва особено, а и amy_nka сподели кофти опит от нея. В голяма чуденка съм.

Ето тук го снимах в редките моменти, когато яде

# 109
Роял канина е бъкана със зърно.
Вземи нещо без зърно - N&D , Natural Greatness.

# 110
Води я на лекар, за да се види навреме какво й е. Че другата седмица има доста почивни дни.
За Зеленски - не бива котка са има достъп до необезопасен балкон или прозорец, защото има голям риск да полети на долу.
Да гранули - ако можете да плащате онлайн, огледа те в Зооплюс, има доста храни без зърно, па-изгодно е он нашите магазини. Има и малки пробни опаковки по 400 грама, за да се ориентира човек какви са предпочитанията на животинката. Над определена сума доставката е безплатна, дори до адрес.

# 111
Води я на лекар, за да се види навреме какво й е. Че другата седмица има доста почивни дни.
Да,след работа сме при нашия вет.

# 112
Недоволна,Зе стои на парапета на прозорец с доста солиден комарник. Иначе си права, не го пускам по балкони и на места , които не са обезопасени ( с изключение на процепа зад гардероба Relaxed. Не знам как да го обезопася, притеснява ме да няма някой стърчащ пирон. Днес мисля да напълня с парцали мястото)
Благодаря за съвета за зооплюс, сега ще разгледам.

# 113
  • София
geo_antonina,хич не бяха при НЕ,напада жестоко Simple SmileАз храня Изи от доста дълго време с Роял Канин за капризни котки.Смених преди това 3 марки храни висок клас ,но от всяка получаваше разстройство хем минавах плавно като смесвах новата със старата.С Канина няма проблем и си хапва добре.Може би ще опитам отново да сменя,но не знам с каква .....

# 114
Аджамията да пита: при котета цедят ли се анални жлези? Прочетох за коте със запушени жлези - как проличава - подобно на кучовците тътрят дупета ли? Ако се цедят - на колко време?

# 115
Поръчах една поилка за Блеки, заедно с филтри от Зооплюс. Обаче нещо не ми хареса на живо и им писах, че искам да я върна. Казаха ми да я даря на приют или организация за защита на животните по свой избор.
Стана ми интересно. Всъщност ти или Зооплюс правите дарението? В смисъл Зооплюс ще ти възстановят ли парите? Защото според закона за електронната търговия, трябва да може да връщаме. Но ако даряват върнатото, е наистина прекрасен жест от тяхна страна.

За организациите не мога да помогна.

Дарението е реално от зооплюс. Аз писах, че искам да върна поилката, те ми върнаха отговор, че ще ми възстановят парите, но няма нужда да връщам поилката. Вместо това да я даря на организация по мой избор. Аз останах много възхитена от техния жест.
Благодаря на всички, които дадоха предложения къде да бъде дарена. Ще пиша като я предам.

# 116
Жлезите бяха.
Всичко е наред.
Даже за благодарност имам това:

# 117
  • Бургас
Милата Тути.
Дано не я е боляло и да е добре вече.

Бяхме в морската и се чудих как може толкова некастрирани котараци,мъжки,на едно място.
Тези двамата бая се ежиха и мряскаха.
Имаше точно две женски котарани,мъжките все с изпоиздрани носове бяха.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 20:38 от mariqivanova799

# 118
geo_antonina,хич не бяха при НЕ,напада жестоко Simple SmileАз храня Изи от доста дълго време с Роял Канин за капризни котки.Смених преди това 3 марки храни висок клас ,но от всяка получаваше разстройство хем минавах плавно като смесвах новата със старата.С Канина няма проблем и си хапва добре.Може би ще опитам отново да сменя,но не знам с каква .....
Моята е на Аплауз и много я харесва. Както и паучовете им, те са с месце основно,особено рибните ги омита за нула време.
Мария, вие с котето ли бяхте на разходка?
Нашата много иска да излиза,но сега не смея на каишка докато не й мине повече време от кастрацията, защото долната част е към коремчето и й купих раница. Поразходихме се така.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 22:51 от MianaNia

# 119
Малка лисичка, късно се включвам, но за информация и на останалите - да, случва се, и влачат дупе. Това е техният начин да се справям с проблема. Ади съм го водила на изстискване, защото явно не можеше. Обратното, Бени сам успява и знам като го видя да не се притеснявам. Това разбрах от ветеринарите ми и такова указание са ми дали - Ади са го водя, с Бени да чакам, и ако продължи повече от седмица - чак тогава

Общи условия

Активация на акаунт