Любители на котки - Тема 172

• 34 740
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Noragami,много ти благодаря Hug

# 121
  • Бургас
MianaNia,моят пъзльо не е за разходка...
А и там бяха поне четири мъжки котки,ще го опердашат яко.
Особено красавецът,който прилича малко на Зак,се ежеше на всички котаци.

А Харко изпитва ужас да отворим входната врата на предверието и апартамента,веднага се скрива под леглото ми...В транспортната клетка врещи и вие...

# 122
Днес имам мемори с малък Финдъс и ще се запиша с него.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 21:58 от red soul

# 123
Аз с хоумофис работна Тути :

# 124
  • София
Здравейте!
Да дам отзиви за котешката постелка за тоалетни "Jozy".Поръчах "Зелен чай" ,мирише много хубаво ,абсорбира добре и прави хубави плътни топки. Simple Smile Дори ми харесва повече от тази на зоомагазин "Стефанов",а цената е доста по приемлива.6 литра(2.5 кг.)-13,90 лв .В Стефанов същото количество е 25 лв.

# 125
Аджамията да пита: при котета цедят ли се анални жлези? Прочетох за коте със запушени жлези - как проличава - подобно на кучовците тътрят дупета ли? Ако се цедят - на колко време?
На моята сениорка ѝ изцедиха много гъст черен секрет. Тя е с хроничен запек. Миналата седмица я водих отново, защото седеше в тоалетната и умуваше как да се изходи. Ами пак се било натрупало секрет, ама този път по-малко и не такъв гъст като локум. За 5 мин е цялата процедура. Ветката натиска, докато техничката и аз я държим. А, тя се опитва да хапе, въпреки, че няма зъби. Simple Smile
Ами, май през месец-два трябва да се изцеждат. При първи признаци, да се посети вет. Първия път не спираше да се ближе подопашката, ставаше цялата мокра. А сега втория път, просто стоеше в тоалетната и умуваше, да рови ли, да се мести ли... След второто изстискване си ходи нормално до тоалетна.

# 126
Аминка, благодаря!

От вет-а на куча знам, че е добре да се цеди едва при признаци, защото колкото повече се освобождава, толкова повече секретира. Дори когато куча има явни признаци за проблем, той опипва жлезата и често ме връща с думите "още малко да се събере". Когато изцеденото е видимо колектирало бактерии, поставя инжекционно АБ, а през устата дава противоалергично. Пиша горното, защото нямах представа, че при котетата е същото. Вероятно е тогава и наставленията за цедене на жлезите да са валидни.

# 127
  • Rock & Roll feeling ...
Здравейте!
Попаднах на улична котка родила 5 котенца. Малко след като ги е родила е била изгонена от къщата, където се е окотила. Животното беше притеснено и се опитваше да пренесе малките си криейки ги под колите. Едно по едно ги носеше като мишлета и не спираше да майука. Видимо беше много уплашена.  Успях да намеря място, на което да я приюта - една възрастна дама, моя позната се съгласи да ги приеме в дома си. Само, че е съгласна да ги сложи на терасата, като аз подсигуря консумативи ( храна, тоалетна и вс. необходимо) Не желае да ги пусне в стая защото са от улицата. Но засега и това е нещо.
Влизам с важно питане, терасата е неостъклена, на 7 мия етаж, страхувам се котката да не падне, моля кажете какво да купя за да обезопася терасата? Нещо, което ще издържи на ноктите?
И още един важен въпрос? Има ли организация към която да се обърна, да задвижи осиновяване на котенцата, докато жената е техен приемен дом? Тя ги е приела, само докато се "очовечат", станат ли на 3 месеца ще ги пусне навън, защото няма възможност да ги гледа. Майката ще я пусна на улицата от която съм я прибрала, но ще я кастрирам.

# 128
Ами, уж при мъжките бил по-често срещан проблем, от колкото при женските. Котката трябва да има движение, за да функционират нормално тези жлези, а моята няма много движение, има проблем със задните лапинки и това ѝ се е отразило допълнително явно.

# 129
Хоум офис с Блеки Grinning

# 130
  • Пловдив
Здравейте!
Да дам отзиви за котешката постелка за тоалетни "Jozy".Поръчах "Зелен чай" ,мирише много хубаво ,абсорбира добре и прави хубави плътни топки. Simple Smile Дори ми харесва повече от тази на зоомагазин "Стефанов",а цената е доста по приемлива.6 литра(2.5 кг.)-13,90 лв .В Стефанов същото количество е 25 лв.

Радвам се, че ти е допаднала, и аз за сега съм доволна от нея, а и моята маца я ползва, не недоволства слава богу.  Ние сме взели сега с аромат праскова, доста добре мирише. В Стефанов ми се струва по-скъпо за всичко, а в случая разликата никак не е малка.

# 131
Има едни мрежи, с които обезопасяват терасите против гълъби, незнам дали биха вършили работа за котки. Може би ако е по здрава мрежа. Виждала съм на много тераси.

# 132
  • Бургас
Блеки е същата панта и нахалник(дано не се сърди) като Харко.

За котката и котенцата-вероятно мама маца няма да падне,малките вече не знам.
Но...ако те стоят на безопасно място на балкона,не познават уличния живот и се доверят на хората...нямат много големи шансове след като ги върнат на улицата.
Също и ваксини трябва да им се сложат...
Потърсете някоя организация ли,не знам и аз,когато прогледнат,пускайте настоятелно снимки по групи във фейсбук и проверявайте поне доколкото е възможно осиновителите...
И пак е доста трудно,исках да помогна на едни мъници до нашия блок,пусках снимки във Фейсбук...никой не писа.От котилото на Харко май осиновен е само Харко.

Скоро и организациите ще бъдат безкрайно заети с много малки...

# 133
Във Франция няма бездомни животни. И във всеки дом се отглеждат по няколко животинки. Има даже бърза помощ за животните.
Сина си точи ноктите където трябва. Всичките урудки си ползва.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 21:45 от cardhu

# 134
Здравейте!
Попаднах на улична котка родила 5 котенца. Малко след като ги е родила е била изгонена от къщата, където се е окотила.
Скрит текст:
Животното беше притеснено и се опитваше да пренесе малките си криейки ги под колите. Едно по едно ги носеше като мишлета и не спираше да майука. Видимо беше много уплашена.  Успях да намеря място, на което да я приюта - една възрастна дама, моя позната се съгласи да ги приеме в дома си. Само, че е съгласна да ги сложи на терасата, като аз подсигуря консумативи ( храна, тоалетна и вс. необходимо) Не желае да ги пусне в стая защото са от улицата. Но засега и това е нещо.
Влизам с важно питане, терасата е неостъклена, на 7 мия етаж, страхувам се котката да не падне, моля кажете какво да купя за да обезопася терасата? Нещо, което ще издържи на ноктите?
И още един важен въпрос? Има ли организация към която да се обърна, да задвижи осиновяване на котенцата, докато жената е техен приемен дом? Тя ги е приела, само докато се "очовечат", станат ли на 3 месеца ще ги пусне навън, защото няма възможност да ги гледа. Майката ще я пусна на улицата от която съм я прибрала, но ще я кастрирам.
[/spoiler]

Респект за грижата и вниманието, което сте проявили и проявявате към котешките бебенца и майчицата им! Green Heart Хора като Вас ми връщат вярата в доброто и у човека, не само в животните. Hug

Давам линк към предпазни мрежи в зоомагазин Стефанов:
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/predpazni-mreji-882

Предпазни мрежи от zooplus.bg:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/pred … WWz5CSOsusYuki6My

Предпазна мрежа за балкон от maxi-pet.bg
https://www.maxi-pet.bg/flamingo-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf% … %d0%be%d0%bd.aspx

Дано терасата на Вашата сърцата близка е вътрешна и да има възможност да се направи нещо като леговище за котчицата и малките, за да могат да се чувстват спокойни и защитени. А и предстоят по-хладни пролетни дни още от утре...
Ако няма възможност за друго, писанките биха били доволни и на кашонче с постелка от стара завивка или дори стара голяма дреха...

ПП Скоро търсих къщичка за едно бездомно куче и видях картонена къщичка за котки. Слагам линк.
https://ita-bg.com/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0 … D1%82%D0%BA%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт