Любители на котки - Тема 172

• 34 748
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
И само кашон ще свърши работа. Ако пък има от кашоните от банани (с похлупак) и се изреже страничен отвор за влизане и излизане - котетата ще са на завет. Ако над кашоните се метне найлон, те няма да се размият от дъжда. Наистина е жест от страна на жената да приеме котешкото семейство. За преграда в ниската част на балкона - ако не е преграден си мисля, че фибран ще свърши работа - разкроява се лесно с макетно ножче и може да се привърже към парапет или друга част от конструкцията на балкона със свински опашки. Стискаме палци спасените да оцелеят и да ни зарадвате със снимки.

# 136
  • София
Може би съм малко черногледа, но хич не ми харесва този 7-ми етаж. Не се знае как ще реагира една котка, затворена на непознато място. В момента едва ли схваща, че е за нейно добро. Може да реши да се "спасява". Спомням си как в началото Рижко искаше да скача през прозореца, макар и опериран и почти без сили. Дори се блъскаше в стъклата на затворените прозорци. А разщъкат ли се малките, не знам какво би ги спряло да не се катерят по первазите на балкона. Мрежите за котки са добър вариант, но за постоянния им дом. Те са с трайно закрепване и след като котките се махнат, ще пречат на жената.

# 137
Мрежите по принцип могат да се хванат с видии/дюбели за стена и таван. След отрасването на бебоците, видиите се свалят и с тях и мрежата.
Но! Не навсякъде може да се сложи такава мрежа. У нас например е такъв случаят. Терасите са външни, има сенник, монтиран на тавана по такъв начин, че прави закрепването на мрежа невъзможно...
Та не е въпрос само на желание човек да обезопаси и готовност да пренебрегне личния си комфорт заради котките.

# 138
  • Rock & Roll feeling ...
Благодаря за милите думи и сърдечното отзоваване Heart
От една кръвна група сме Revolving Hearts

Терасата е типична тераса на панелен блок. Долната част е изцяло без пролуки, а за горната ще потърся здрава мрежа, която да монтирам - благодаря за идеята.
Иначе котката е настанена с котенцата в кучешка транспортна клетка(постоянно отворена, като къщичка е ), среден размер и по мои наблюдения се чувства уютно в нея. Сложили сме одеалца, покрили сме и отгоре да й е закътанко. Мисля, че е доволна.
И да я похваля, че от първия път си ходи в тоалетната, май е била домашна . . .
Мои познати, които са съпричастни и част от тях станаха свидетели на уплашената майка, търсеща как да пренесе малките си, помагат с храна - купуват паучове и пастети. Не знам, дали тази храна е ок, но те така го разбират.

Аз съм купила гранула за кърмещи котки от 6лв. кг., когато я оставя без пастети и паучове си я яде.
Сега видях, че има гранула на "Роял Канин" пак за кърмещи котки, но 18 лв. кг. Ако имам възможност ще й взема такава, тя добра ли е? Или имате опит с други храни, които ще са по-добре за нея?

Мисля да я обезпаразитя вътрешно тези дни, питах в няколко клиники и ми препоръчаха "Цестал плюс" - ставал за кърмещи котки, но не и за бременни.

Благодаря ви още веднъж, ще се включвам с ъпдейти Yellow Heart

п.п. Жената няма нищо против да се монтира мрежа, дори и да се наложи да се пробие стена/таван.
Просто не иска да ги пуска в стаята с оглед на това ,че може да имат паразити. Разбирам я, за положението в което се намираме съм благодарна и на това, което дава. Сега остава избера мрежа, която няма да поддаде и да не стане фал ( благодаря за линковете Heartbeat.)  Защото моя приятелка си беше монтирала мрежа ала комарник на прозореца и котката й я скъса...

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 00:52 от Летящ Кактус

# 139
Бях качвала назад в темата едни наши самоделки - с платна от армираща мрежа. Тъй като е временно решение, не си заслужава влагането на големи средства. По-добре парите да се вложат за храна, медикаменти за обезпаразитяване... Има складове с по-ниски цени - под 6 лв. Нямам време да потърся.
https://praktiker.bg/bg/Metalna-mrezha/ARMIRAShtA-METALNA-MREZhA … -F1-8-MM/p/446474
Успех!

# 140
Това че котката, която сте спасили заедно с котетата, ползва тоалетна без проблеми, не значи, че е била домашна някога. Никога не съм имала родени домашни котки - две селски, вършели работите си в двора, и една улична. И трите от раз започнаха да ползват тоалетната. Това им е инстинкт.

# 141
Бях качвала назад в темата едни наши самоделки - с платна от армираща мрежа. Тъй като е временно решение, не си заслужава влагането на големи средства. По-добре парите да се вложат за храна, медикаменти за обезпаразитяване... Има складове с по-ниски цени - под 6 лв. Нямам време да потърся.
https://praktiker.bg/bg/Metalna-mrezha/ARMIRAShtA-METALNA-MREZhA … -F1-8-MM/p/446474
Успех!
Ехеее, супер идея!!!
Моля те, когато имаш време, потърси тези самоделки, за да видя как са направени и как да ги закрепим за прозорното пространство.

Аз очаквам и съвети за храната, или това което съм описала е добре?

# 142
  • София
Аз съвети не давам, но мога да изкажа мнение 😊
Когато някой ме убеждава, че котката трябва да яде гранули, винаги задавам въпроса "в природата котката какво яде?"
Моят котарак яде паучове по един сутрин и вечер (консерви не иска) и месо (предпочита сурово), има и гранули винаги в купичката.

# 143
Паучове  и пастети на коя марка бихте препоръчали?

Мислех да й сваря черен дроб, но една позната ми каза да внимавам с  карантията и че тя трябвало да е 4 процента от диетата, та се отказах да не й направя беля.

# 144
Единственото, което се сещам, и то е бегъл спомен от време, в което хранех една улична майка, е че ми бяха казали да я храня с бебешка храна. Тя била по-калорична, затова.

Летящ кактус, кажи откъде ти е удобно да пазаруваш? Петмол, Стефанов, зооплюс, квартални магазинчета?

# 145
Квартални магазинчета или местни зоо.

# 146
Консервите от ДМ се харесват и на двете ни животни (коте и куче). Почти всяка седмица в хипермаркетите промотират паучове. Все пак това не е разглезена маца и за нея се полагат свръхгрижи.

Снимките с армиращата мрежа не са вече в телефона ми (изтрити са). С малко фантазия ще го измислите. Доброто при армиращата мрежа е нейната устойчивост, поради която не се налага прикрепване на много места.

# 147
Добре. В кварталните магазинчета (давам марки без захар и явни боклуци на цена под 1,30 за 100гр., защото това купувам на моите) - Tomi, shelma, vitacraft паучове, консерви - nuevo, carni, chicopee. Oт петмол - Брит, stuzzy и gemon паучове, консерви - piper, kippy, healthy meat и brit, пастети също има на stuzzy. В петмол понеделниците пускат промоции и аз тях чакам.

# 148
  • София
Паучове  и пастети на коя марка бихте препоръчали?

Въпрос на вкус е (котешки вкус).
Моят дзверун не поглежда хубавите скъпи консерви- яде ги "служебната" ми котка. Той маа Феликс 😥
Миналата година имах една майчица вкъщи- купувах едни консерви от Кауфланд с 30- 40% месо (поне така пише на тях), сега гледам, че 410 г струва 1.79 лв. Гранулите гледам да са без зърно, с ниско съдържание на пепел.

Няма ми я Чарито 😿

# 149
Ани, много лошо за Чарито... Остава единствено надеждата, че някой е осиновил това красиво и чаровно животинче.

Общи условия

Активация на акаунт