Любители на котки - Тема 172

• 34 749
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за споделените сайтове за преграда на прозореца. Трябва нещо и ние да мислим онзи ден бях отворила отгоре дограмата и наш Арчи като се изправи и направо ще скокне без проблем, веднага затворих. На терасата не го пускам ,иначе го гушкам и излизам с него да постои малко на въздух.
В зооплюс видях това,трябва да измислим нещо такова

# 151
Днес забелязах, че една от моите селски котки нещо не е наред. Нямаше апетит, беше ленива, спа почти през целия ден, понакашляше и дупето й беше мръсно, опитваше се да ходи до тоалетна, ама май не успяваше. Не яде особено. Оказа се, че моите дворни котяци през седмицата са при съседите, които имат кучета алабаи.... Те ги хранели и гледали. Другия котак също не бил добре и му давали антибиотик, казаха, че също кашлял и краката му били като сковани. Днес обаче дойде и у нас и хапна малко. Утре рано сутринта преди дс отида на село ще отида до вет.клиника да взема антибиотик. Дано ми позволи да му дам о да се появи, че утре го дават лошо времето. Според вас какво може да е? На 10 месеца е, едър котарак. Интересно е, че другите нищо им няма. Те са 4-ма котака, които се движат заедно.

# 152
  • Бургас
И при котките има вируси,те също развиват пневмонии...
Най-добре е животинката да се заведе на лекар и да я прегледат на място,от разстояние само можем да гадаем...
Обяснете в клиниката,но вероятно ще кажат да я заведете.

# 153
И при котките има вируси,те също развиват пневмонии...
Най-добре е животинката да се заведе на лекар и да я прегледат на място,от разстояние само можем да гадаем...
Обяснете в клиниката,но вероятно ще кажат да я заведете.
Казаха, че е вирус. Дадоха ми антибиотик и сега давам. Ще оставя на съседите да слагат през останалите дни. Давам и на другото коте, с което се движат заедно превантивно.

# 154
Имате ли идея как да накарам писан да бъде малко по-игрив? Сутрин след закуска го разигравам малко и той се радва на внимание, но не мога по цял ден да го разигравам, даже едвам го измъквам поне да не се крие под юргана, ами да се настани до мен на дивана, докато работя, но пак само лежи и спи. На около 7 години е, това нормално ли е? Не е болен, винаги си е такъв. На баба ми котака вече е над 10 и е къде по-палав и спортен…

# 155
  • София
Много сладко определи котарака като спортен 😀 Мисля,  че си е до нрав игривостта. И нашият предимно си дреме. Любими играчки са живите мухи, дръзнали за влязат удома, сламки за пиене и стикитата от Лидл. Но поиграе малко, пък си легне отново

# 156
Нормално за повечето котки е да мързелуват постоянно. Мъри след седмица ще направи осем, денонощно или спи, или дреме някъде. Размърдва се за най-много час на ден, като в последно време единствената ѝ активност е огромното желание да унищожи разсада на доматите...

# 157
Благодаря за споделените сайтове за преграда на прозореца. Трябва нещо и ние да мислим онзи ден бях отворила отгоре дограмата и наш Арчи като се изправи и направо ще скокне без проблем, веднага затворих. На терасата не го пускам ,иначе го гушкам и излизам с него да постои малко на въздух.
В зооплюс видях това,трябва да измислим нещо такова

О, на мен това не ми свърши никаква работа. 3 на брой закрепихме и подсигурихме и със свински опашки, обаче не само се намери гимнастичка, която мина през 2-3 сантиметровите уж пролуки между 3 решетки, ами и стиропорните корнизи в хола отидоха. Качват се на решетката над прозореца и кълват... (Ще снимам...)

Идвах да споделя видео на Kitten Lady за нейна котка, оздравяла от ФИП, блгодарение на екперименталното лекарство, което Bubalesa беше ползвала, от "черния фарма пазар". Интересното е, че споделя, че ако през периода наречен "за наблюдение" (84 дни след ден 84), котката се влоши, уж фирмата производител връщала парите за лечението.
https://youtu.be/Sw0dSzLVcnM

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 00:47 от amy_nka

# 158
  • София
И според мен е нормално котките да мързелуват и спят.
Моите са на режим храна, спане, луда гонитба, 00.

Хари като навърши 10 се кротна. Имам някъде в гугъл снимките клип как си играе с телефонен кабел. Рекох "старчето се заигра".

Събота и неделя дъщеря ми беше сама с децата. Всички са добре Simple Smile

# 159
  • София
Леле, какви уникални ококорени сладури са тези двамцата 😍

# 160
  • Бургас
Уж са мързеливи котките,наш Харко много ясно,че няма да е такъв.
Постоянно трепе мишката-подарък от Hills,досвали тапетите в коридора,добре изпосъдра постелките пред банята и тоалетната...
Красота!
Даже днес беше сложил мишката под постелката и я нападаше...
JoyJoyJoy
До котка си е,има и кротички...
Вероятно ако се кротне,ще ми е скучно,хем ме е яд,хем ми усмихва деня.

# 161
Сина беснее здраво. Какъв отскок има само, мааааайко! Но за сега е ограничен в пространство, защото плаши кучето. Joy

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 16:05 от cardhu

# 162
На мен писан и такъв кротък ми усмихва деня Simple Smile много ми е смешен, като се опитва тромаво да ми се намърда в скута, докато работя, или ми стъпи някъде с целите си 7кг да ме заболи, или ме гъделичка, или ми се надупи в лицето. 🐱 и като се размрънка за ядене преди времето за вечеря. Просто се притеснявам на моменти да не се депресира, защото повечето време си е сънлива идилия, но има дни, в които толкова се дробясва, че се чудя дали му има нещо. Освен това, дебеличък е :/ да не хване диабет… и други кастрирани дърти котаци знам, спортни и в доста добра форма. Иначе с или без издрани тапети, космите пак са навсякъде, както и следите от опити за среднощни закуски, така че радвай му се 😊

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 17:35 от Анонимен

# 163
  • Бургас
Синпатягите на АнМари са прекрасни. Има мацорани, които обичат да позират и други като Мишона, които хич не обичат докато реша да снимам и тя или е затворила очи или отпрашила на някъде. Тук стоеше и гледаше втренчено как върти пералнята, но докато снимам и премести позата 😂
Любимия ми котарак ( в дясно) на село прекрасно позираше със сестра си, майката на Мишка. Казваха се Константин и Елена. За съжаление не съм го виждала от зимата и най вероятно е бил отровен както майката на Мишка и други две нейни сестрички 😢.

Да ви попитам вътрешно и външно колко често обезпаразитявате писаните и писанчовците, които живеят в апартамент или къща без да излизат на вън? Всеки месец ми се струва много, но пък е вярно, че лапат и ближат много боклуци от земята. За бълхи едва ли ще пренесем в къщи, но док казва, че може с обувките да вкараме в къщи яйца на бълхи. Знам ли, струва ми се прекалено.

# 164
Ооо, с бълхи и токсоплазмоза съм се сдобивала и без да имам котка, та хич не ми се рискува.
Обезпаразитявам със стронгхолд на два месеца по препоръка на ветеринаря. Сега лятото като излиза на терасата ще коментирам дали да не е и по често.

Общи условия

Активация на акаунт