Деца от предишна връзка

• 45 132
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Кой празнува два пъти рожден ден, бал, сватба или кръщене и други такива важни празници? Трябва малко толерантност и дори самоуважение настоящите и бившите да не се смесват на празници на деца, на които не са родители. Тези празници не са място за заявяване на възрастните. Нито бившите имат отношение към празниците на децата на настоящите, нито настоящите имат отношение към празниците на децата на бившите. Малко акъл трябва, за да се сетят самите хора, че нямат място там и има неща, които се случват и ще се случват без тяхното присъствие и участие.

# 1 021
Една стегнато изложена Балканска философия. Бащата може да дойде с приятел, но не може да дойде с новата си жена.

# 1 022
Естествено, че правим по 2 рождени дни. Няма как да се съберем аз и бившия с децата на празник без новите си половинки. Поне аз съм омъжена и нямам намерение да ходя сама без мъжа си да празнувам. А и защо бащата да се чувства длъжен да идва сам, ако си има приятелка. Ние организираме празник, после детето си празнува и с другите роднини - те са голяма рода.

На големия син другите роднини си празнуваха бала у тях с него, после ние бяхме се организирали с приятели в заведение и детето дойде и при нас да го поздравим и оттам тръгна вече за тържеството.

Виж, за сватба нямам нищо против да бъдем и ние, и бащата с която си иска жена. Толкова ще съм щастлива, че нищо не ме бърка. Ама имам 3 деца и по всякакви поводи не мога да се появявам на двойка с баща им. Да е мислил навреме, ако е искал да бъде семеен Simple Smile

# 1 023
Кой празнува два пъти рожден ден, бал, сватба или кръщене и други такива важни празници? Трябва малко толерантност и дори самоуважение настоящите и бившите да не се смесват на празници на деца, на които не са родители. Тези празници не са място за заявяване на възрастните. Нито бившите имат отношение към празниците на децата на настоящите, нито настоящите имат отношение към празниците на децата на бившите. Малко акъл трябва, за да се сетят самите хора, че нямат място там и има неща, които се случват и ще се случват без тяхното присъствие и участие.
Това е типичен пост на бивша, която тропа с крак, че настоящата и общите им деца не трябва да припарват до децата от първия брак, защото само тя, бившата, има монопол над тях. Всъщност, тропайки с крак по този начин, бившата само отчаяно пищи, за да напомни на бившия си за себе си и да забрави, че е зарязана от него. Нормалните хора са над подобни простотии, държат се цивилизовано и не приемат празниците като място за заявяване. Междувпрочем, никой, който е уверен в мястото, което заема в сърцето на своята половинка няма потребност да се заяви където и да е, пред когото и да е. Дреме му  на шушоните.

# 1 024
И по три пъти съм празнувала моя си рожден ден - с приятелите, с колегите, с гаджето. Така има няколко празнични вечери, много е весело... Joy

# 1 025
  • София
На последните сватби и абитуриенски балове на които ходих, абсолютно всички от конфигурацията участваха и всички си говореха и забавляваха.

Моята приятелка обаче, която е почти на годините на майка ми, започна да излиза с един много сипматичен разведен господин с деца на 22 и 28, самостоятелно живеещи и от майката включително. Даже те са го подтикнали отначало да търси контакт с моята приятелка, големи сладури.
Връзката се разгърна много хубаво, година по-късно са още такива влюбени пътешественици, задълбават към общо съжителство, обаче!
Бившата толкова се е активизирала, ама толкова / живее с мъж, разтрогването е по нейна инициатива/, че е стигнала да звъни на моята приятелка да й държи сметка за някакви неща.
И аз паднах и тя, явно и на една по-осезаема възраст си способен на глупости.

# 1 026
  • София
Новата жена точно каква ще го играе в един бал на дете, което не е нейно? Ще му полива вода за добър път ли? Същото важи и за нов мъж, бивш и т.н. в конфигурацията от двама родители и двама нови. Те работа там нямат, за какво ще се натискат да присъстват и да участват? За да развалят празника на хората? Защото друго няма как да се получи като ефект.

# 1 027
  • Пловдив
И аз не виждам причина новата, че и децата и от същия баща в примера на Габиплюс! тоест братята и сестрите на децата на бившата, да бъдат държани навеки далече от празниците на децата от първия брак.
В някои ситуации може да не е удобно, ама с пълнолетни хора и до живот... хайде холан.

Никакви отношения ли да няма новата с детето от "стария" брак, че да не развали атмосферата случайно?

# 1 028
Появява се като половинка на бащата новата жена. Съвсем си е на място.

# 1 029
  • София
Като новата съпруга на тате и евентуална майка на природеният ми брат/ сестра.

# 1 030
Децата контактуват с половинките на родителите си и в ежедневието. Затова не са им чужди хора, които виждат за пръв път на сватбата си.

# 1 031
  • София
Много ясно, някакви игри на обидени ли да играем?

# 1 032
  • София
Аз не бих се натресла на празника на детето на новия си мъж. Какво да правя там, аз не съм част от техните отношение, това дете си има родители и те трябва да присъстват. Дори нищо да не ми кажат, със сигурност всички ще знаят, че има трети или четвърти излишен. Колко дебелокож трябва да е някой, за да отиде на празник, който не е негов?

# 1 033
Е не е задължително да се ходи, разбира се. Но ако живееш с баща му, се предполага, че познаваш детето му, имате някакви отношения и искаш да споделиш празника.

# 1 034
аз не съм част от техните отношение
Напротив, новата жена или новият мъж Е част от отношенията на родителя с децата му. Нещо повече, той / тя имат отношения със самите деца и нерядко тези отношения са съвсем добри, колкото и да не им се иска на някои бивши да е така.

Общи условия

Активация на акаунт