Деца от предишна връзка

• 45 047
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 110
Все ужасни ситуации. А какво ще кажете да сте с нов партньор вече 4 години и той всеки път като взима детето си да отива в старата си къща като това е доста често и с дни. И детето му не иска да излиза дори с мен и моите деца. Как бихте постъпили Вие?
Яна, отговаряли сме ти многократно, вкл. и в тази тема. При вас вариантите са три: предлагаш на мъжа всеки да си живее в къщата, като продължавате да поддържате връзка като любовници, приемаш сегашното положение, късате.

# 1 111
Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

Добре възпитани деца, обективност, тантрум, лигавщини - това нов партньор на тате ли е, или качествен контрол? Знаеш ли кога ще си пратя детето на такива претенции?

# 1 112
А какво правим, ако новият партньор показва студено и прекалено критично отношение към децата от първия брак и това се задълбочава с времето?
Спира да е партньор на секундата и излита от живота ми със скоростта на светлината.

Wink Ама как, новата леличка няма ли изконното право да сложи ключалка с пръстов отпечатък на спалнята, да определя на бащата как да си гледа детето и на бабата колко кюфтета да му купи...

# 1 113
Ех как  ми липсва даскалката....

# 1 114
Чакай, всеки момент ще се развихри.

# 1 115
Мой колега взе жена с бесен тийн. Казваше, че тя се опитвала понякога да бие момчето, но той (колегата) не й позволявал.

Не е трябвало да се меси? Joy

# 1 116
Ех как  ми липсва даскалката....
Може би вече е прочела мислите ти и ще изпълни желанието ти.
😁😁😁

# 1 117
  • София
Все ужасни ситуации. А какво ще кажете да сте с нов партньор вече 4 години и той всеки път като взима детето си да отива в старата си къща като това е доста често и с дни. И детето му не иска да излиза дори с мен и моите деца. Как бихте постъпили Вие?
Казахме ти.

# 1 118

Бившият ми мъж ги върши някакви подобни. Новата жена не е желана компания, когато се вижда с децата. Нямаше я ни на бала, ни на дипломирането на щерката. Ко толкоз щеше да стане, ако дойде, не знам. Не е частно парти, което организирам, че да я поканя или не. У тях децата ходят с неособено желание, и се тъпчат в не знам колко стаи с още две други.
Вече ти казахме на теб, че детето му не си е у дома и някъде нещо се е счупило по пътя, по който ти градиш “новото си семейство”. Не те ще човекът в отношенията си с детето си, но ти имаш избор - да продължиш да се тормозиш или не.

# 1 119

Предполагам си ги поканила да идват у вас и да излизате,  като не искат, какво друго можеш да направиш,  явно ще се виждат където се чувстват по-добре.

# 1 120
Ирис,

То си е за самото дете, най-вече.

Кое е по-добре?
1. Да бъде възпитано, без значение кой ще обърне внимание на родителя, че има някакъв проблем?
2. Априори да се заеме позицията "Абе, к'ъв/к'ва си ти, бе, нищо не можеш да ми кажеш за моето дете" и да се остави детето да си вилнее там.

Нали, в крайна сметка, това дете все пак трябва да се възпитава, да се научи да се съобразява с други хора и т.н. Като част от социализацията му по принцип, не само защото някой прави забележка.

Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

Добре възпитани деца, обективност, тантрум, лигавщини - това нов партньор на тате ли е, или качествен контрол? Знаеш ли кога ще си пратя детето на такива претенции?

# 1 121
Колко е голямо неговото дете? А твоите? Имате ли общи?

# 1 122
  • София
Моите на 11 и 13, неговото на 12. Нямаме общи.

# 1 123
Пак ли? За 928931074 път.

# 1 124
  • София
Добре, моля никой да не коментира повече моя случай. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт