Ти какво сготви? Снимай, покажи! 138-ма тема

• 90 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Рецепта за хляб с овесени ядки и микс от семена:
Скрит текст:
Ползвах тази рецепта:
Хляб с овесени ядки
Продукти (измерени с чаша 250 мл):
1 чаша гъсто кисело мляко/заквасена сметана (250 г)
2 яйца
3 чаши овесени ядки (280 г), аз сложих от едрите, но може и фини или смлени, добавих и малко овесени трици
1 пакетче бакпулвер (15 г)
1 щипка сол
1 шепа орехи (аз сложих микс от семена - ленено, сусамово, тиквено и слънчогледово)
добавих и 2с.л. зехтин.

Разбих яйцата, добавих к.мляко, разбърках добре и добавих останалите съставки, като отново разбърках добре до хомогенност. Поставих сместа в малка правоъгълна кексова форма покрита с хартия за печене и леко намазнена с зехтин, поръсих с микса от семена и изпекох във фурната на 170С на горно и долно печене за около 45-50 мин. или до златист загар и лесно отлепяне от хартията. След изпичане извадете хляба и след като поизстине го сложете върху решетка да се доохлади.
Пп На мен не ми хареса с к.мляко, млякото се усеща и хляба става влажен. Добре е да престои половин до един ден и така влагата значително се редуцира.
Другия път мисля да пропусна к.мляко и да увелича броя на яйцата разбити на пухкав крем, а ако сместа е много гъста ще добавя малко прясно мляко, но не и кисело.
Много благодаря

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 11:02 от bubanka

# 631
# 632
# 633
  • Русе
Млечна манджа с печени чушки

Пилешки крилца на фурна с мед и чили сос

Кекс

# 634
# 635
Тиквички на фурна - за ММ с яйце и кашкавал, за мен - с яйце, кашкавал и галета.
Първите извадени, че бяхме гладни:

И вторите,  по-препечени (тиквички ям, само ако НЕ са сочни. Другият път ще ги попека първо от едната страна, после ще обърна и поръся).

# 636
  • Русе
Пържени патладжани с доматен сос

# 637
Днес готвих яхния с бамя, доматена салата с песто и този сладкиш с тиквички

Шоколадов сладкиш с тиквички

# 638

Кюфтета на фурна и салата от зеле, домати, маслини и рулца от раци

Задушени зеленчуци с масло на тиган

# 639

Салата рулца от раци, фусили, царевица, кисели краставички, кисело мляко, майонеза,черен пипер, чесън.

Розов джин, розов тоник, грейпфрут и розмарин

Брауни

Пържени филийки за закуска

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 09:16 от christina1980

# 640
Кьопоолу с киноа, връзка свеж магданоз, малко зехтин, маслини и сирене:

Пудинг с чия, домашна гранола, кисело мляко и домашно сладко от къпини без захар(с подсладител) :

Топли сандвичи с масло, кашкавал и дебърцини:

# 641
  • Сф
Ето я и моята млечна манджа с печени зелени чушки и лук
И едно бързо пилешко филе със сладко-кисел сос с ананас Ънкъл Бенц

# 642
От мен още една "изгъзица" - домашен какаов крем/течен шоколад с "какао" от рожков. Съдържа само 4 съставки - сухо мляко, пудра/брашно от рожков, прясно мляко и лъжичка течен подсладител(тя е по желание, ако рожкова не ви се стори достатъчно сладък):

Шоколада стана супер, но сухото мляко ми е кофти и дава сипкава текстура. Съвет: набавете си качествено сухо мляко и ще имате чудесен диетичен шоколадов крем без добавена захар, без масло и без какао. Пудрата от рожков поразително прилича на вид и вкус на какао и е чудесен негов заместител.

# 643
# 644
  • Русе
Разядка с червени чушки

Мариновани печени патладжани на грил тиган

Крем с малини и сини боровинки

Общи условия

Активация на акаунт