Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 866
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Германия
По принцип количка може да се комбинира с кошница на друга марка, ако има съответните адаптори, тоест ако Сайбекс имат адаптори за вашата количка. Аз бях с количка на MaxiCosi 3в1 и въпреки това си имаше адаптори за кошчето, както и за коша за новородено (бяха към количката, не съм ги купувала отделно). Но има и адаптори, които позволяват да си сложиш кошче на Сайбекс на количка MaxiCosi.

# 166
На авент крема за зърна е страхотен, пак без отмиване. Спасявал ме е толкова пъти...

# 167
Момичета, какъв тип чанта сте използвали преди или приготвили сега за прием в болницата. Като гледам в Токуда всички ползват куфар и то доста големичък….
Започнах да събирам нещата за болницата и се чудя..
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 168
Аз бях с малък куфар. Много зависи вие колко неща ще искате да вземете, а и болницата какво ще ви даде. За бебето нищо не бях взела- дрехи, памперси, кърпички - всичко беше от болницата. Само за изписването ми донесоха комплекта.
Също за изписването ми донесоха дрехи, гримове, сешоар, преса за коса. Не съм ги носела в куфара.
Общо взето нощници, чехли, хавлия, бельо, малки опаковки шампоан/душгел- нищо кой знае какво не бях носила, че да напълня голям куфар. Аз и на почивка ходя с един малък куфар, какво остава за три дни в болница, където нося само нощници 😆

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 15:45 от Pistachio

# 169
  • София
С карета за ръчен багаж бях. И една допълнителна торба, в която имаше памперси, мокри кърпи (искат в Майчин дом за бебето), вода, зарядно и превръзки (щях уж секцио да раждам).

# 170
За Токуда съм си взела куфар (заради лесното пренасяне - на колелца) размер малък ръчен багаж. Надявам се да ми стигне, че още не съм почнала да го пълня, но ако не стигне по-скоро ще се постарая да редуцирам багажа. Цялата козметика ми е малки опаковки или тестери, хавлия - тънка от Декатлонските (приятелка каза, че си носела дебела хавлия и 5 дена изобщо не изсъхнала), много нежен тънък халат... Най-обемни са ми превръзки, джапанки и чехли, както и нощница, въпреки че дават. За бебето не съм взела абсолютно нищо, ще донесат за изписването, както и за мен - така го планирам.

# 171
Соня, аз раждах в частна болница също . С малък куфар бях и половината неща не ги използвах. А в Токуда знам, че дават даже и превръзки за родилки. Аз бях взела джапанки 1 нощница за 1вата нощ преди секциото душ гел, шампоан в разфасофка за път, една хавлиена кърпа, четка и паста за зъби, зарядно и  вода за реанимация,  също и чаша за вода/чай дрехи за изписването ни защото още беше пандемично и не знаех дали ще пуснат да ми ги донесат и превръзки това съм ползвала и крем за сърна на лансинох. Всичко друго което бях помъкнала не ми беше нужно (биби, кърпички, памперси) Тоест не слагай твърде много, няма кога да ги ползваш.

# 172
Момичета, какъв тип чанта сте използвали преди или приготвили сега за прием в болницата. Като гледам в Токуда всички ползват куфар и то доста големичък….
Започнах да събирам нещата за болницата и се чудя..
Благодаря ви предварително Simple Smile
Моят куфар не е голям, а в него има - 2 бр. пижами за кърмачки (мразя нощници и ще разчитам на тези от болницата), чехли, горнище на анцунг (не знам защо ми е, но го сложих) козметика за баня, която прелях в малки опаковки, купени от Джъмбо, бельо, чорапи, дрехи за изписване, за мен и бебето, помпа за кърма, колектори и подложки, крем за зърна, хавлия за баня и за лице, самобръсначки, четка и паста, четка за коса, био стик за под мишници, крем против стрии, сухи и мокри кърпи.
В ръчна чанта сложих вода 1 л., солети и черен шоколад (тези неща са за всеки случай), като там ще сложа и папката с изследвания, портмоне и несесер със зарядно, слушалки и телефон.
Сигурна съм, че забравям неща, но сега не се сещам какво друго да сложа.

# 173
Можете ли да ми препоръчате слънцезащита с физични филтри? Намирам само на Uriage (имам колебания, защото продуктите им са много парфюмирани) и Wooden Spoon (чудя се как е нанасянето и оставя ли следи).

Как почиствате след това самата слънцезащита - при къпане или с някакъв продукт?

# 174
Аз мисля да взема слънцезащитата на Wooden Spoon, но понеже в последните години за себе си, а сега и за бебчо, се доверявам само на медицинска козметика, ме притеснява дали са им ок продуктите откъм състав, особено що се отнася до слънцезащита. Защото много неща се водят био и натурални, но дали наистина са достатъчно тествани и с доказан ефект.. Има ли някой по-запознат, да даде мнение?

# 175
Аз си купих миналата година на Wooden Spoon за себе си, по съвет на приятелка с дете. Не оставя бяло, добре се разнася. Не съм много навътре със състава, но май е добър. Винаги може да питате в инфармацки, аз не съм специалист Simple Smile Сваляне - вечер просто си измивам добре лицето, по принцип така процедирам, със и без слънцезащитна.

# 176
Аз имах предвид измиване при бебето Simple Smile

# 177
И аз от скоро пробвам на Wooden Spoon. За сега съм нанасяла само на себе си (лицето). Консистенцията на SPF 50 е доста тежка, но попива добре, не оставя бели следи и не предизвиква изпотяване (което често ми се е случвало с други слънцезащити). Като човек със слунчева алергия, пробвала съм какво ли не, бих казала, че съм доста доволна  и ще го ползвам и за малкия.

# 178
Момичета, моля за съвет

Някоя от Вас  виждала ли е на живо изложени в магазин в София - Chicco next to me Magic  или Air, къде и да звънна ги нямат като мостри или някой друг модел от който сте доволни за такова легло. Гледам Cam Cullami, но за съжаление заради стойката отгоре не пасва за моето легло.

- Търся сгъваема кошарка 60/120 която ще ни седи в хола, нищо особено като изисквания, но ми се щеше да е по-висока, защото съм 1.80,вчера гледах във Вис Виталис и направо не си представям как се навеждам  с бебешора  те всичките ми бяха малко над коляното Grinning

Благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 16:09 от mexicana___

# 179
Момичета, молq за съвет-

Някоя от Вас  виждала ли е на живо изложени в магазин в София - Chicco next to me Magic  или Air, къде и да звънна ги нямат като мостри или някой друг модел от който сте доволни за такова легло. Гледам Cam Cullami, но за съжаление заради стойката отгоре не пасва за моето легло.

- Търся сгъваема кошарка 60/120 която ще ни седи в хола, нищо особено като изисквания, но ми се щеше да е по-висока, защото съм 1.80,вчера гледах във Вис Виталис и направо не си представям как се навеждам  с бебешора  те всичките ми бяха малко над коляното Grinning

Благодаря Simple Smile

Ох, за такова легълце next to me не съм на 100% сигурна, но сякаш гледах в BABY LIFE МАЛЕЧКО още през края на месец март. Може да проверите и в АЙКО.

Общи условия

Активация на акаунт