Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 859
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Спрях да стерилизирам когато синът ми пролази и започна да пипа и лапа/лиже всичко.. 😁

# 121
Аз ползвах стерилизатор, който не е за микровълнова, до годината някъде . Просто ми беше станало като навик, измивам шишетата , слагам ги вътре да се стерилизират и си седят там докато не потрябва.

# 122
Когато нещо стерилизирам къде мога да го прибера, за да си остане стерилизирано?
Когато си оправям сега багажът и стерилизирам шишета и помпа не знам къде да ги сложа?🤔

# 123
Когато нещо стерилизирам къде мога да го прибера, за да си остане стерилизирано?
Когато си оправям сега багажът и стерилизирам шишета и помпа не знам къде да ги сложа?🤔

Аз лично ползвам пликове с цип от икеа. Не знам дали е най-удачния вариант, но поне знам, че няма да се отварят до ползване.

# 124
По принцип отвори ли се стерилизатора вече не е стерилно, пликовете за съхранениекакто казва Моник са добър вариант до употребата на нещата.. Аз стерилизирах само докато беше на смесено хранене, идеята на стерилизацията е заради млечните бактерии. Сега само мия залагалките с бебешки препарат.

# 125
  • до най-прекрасния мъж
Аз държа стерилизираните шишета в пластмасова кутия с капак. В спалнята, където спим с бебето, имаме кът за хранене-кутията с шишета, кутията с АМ, термос с преварена вода, уред за затопляне на шишета, когато водата изстине, кутийка със всички капки и сиропчето, които давам. Така си организирах нещата, когато ядеше и нощем и все още е така. Мия и стерилизирам в холо-кухнята.

# 126
  • София
Ако става въпрос за багажа за болницата, аз също ползвах икейските пликове с цип. Удобен вариант е.
А в къщи си седят в пластмасова кутия върху микровълновата на въздух.

# 127
  • София
Здравейте, родих на 26.02.2022г и почти не съм влизала да ви чета, но сега си наваксах 😁
Мога да споделя моя скромен опит до момента с бебето и полезни/излишни вещи от това, което сте обсъждали.
Нощници за кърмачки - аз си купих една от Waikiki за 15лв и една от малко магазинче на пазара Борово за 18лв май беше. Раждах в държавна болница и си взех една обикновена нощница от Пепко за 10лв, която да ми бъде само за раждането и да не ми пука да изхвърля ако се изцапа. Еднократните гащи на Canpol на мен ми бяха удобни - предвид, че бях с изтичащи води с тях и родилните им превръзки бях Ок. Не мисля, че си отговарят на номерата - аз нося М, да кажем през бременността да съм станала Л, защото качих кг - техните ХЛ ми бяха добре.
Отделно си носех много памучни гащи. Поръчах ги от H&M и купих още от Немски магазин. В него има много такива на лидълски марки за под 2лв. Пиша и цени ако търсите бюджетен вариант само за болницата или за кратко след раждане.
Сутиен за кърмачки - всички ми се струваха мега бабешки и си взех един с подплънки и дантела на H&M за кърмачки за 35лв и един бабешки за 8лв от Лидл. Ами разбрах защо кърмаческите сутиени неслучайно са без подплънки - зърната са супер чувствителни и се сплескват и е много неудобно ако имат и си нося само бабешкия. 😁
Памперси ползвам Pampers premium care по ваша препоръка и съм супер доволна. Като се напишка проверих и дупето беше сухо. Огромен плюс за родители с първо дете, които не разбират дали памперса е пълен, е индикатора за влажност когато лентата се оцвети от жълта на синя. Само с едно надничане с леко отместване на бодито разбирам дали е за смяна.
Пелените - имам всякакви: муселинови, памучни, бархетни и всякакви размери поне 20. Мислех, че са много, но се е случвало да съм използвала почти всички наведнъж, макар че имам и сушилня. Лигавници ползвам когато храня с ам задължително, защото много се плюнчи. Когато кърмя не. Дрешки купувах от Next, H&M, Benetton, LC Waikiki, Pepco, Точици, Rainy от Вис Виталис и Coccodrillo от Хиполенд. Бях поръчала онлайн и от Sinsay, но като ги видях на живо, върнах всичко. Не лежа на марки, пазарувам повечето по промоции, но да ви кажа най-използваните ми дрешки бяха на Next и Benetton. Не, защото са по-скъпи, а защото са по-удобни и за мен, и за детето. Бодитата се обличат супер лесно, защото са еластични. На H&M примерно бяха супер разголени около врата и имаха копчета и не толкова плътни като материя. На Rainy жилетките са супер удобни също.
Прах за пране ползвах на Chicco течен и Persil течен. Доволна съм, но по принцип моето бебе не връща мляко и те са си чисти дрешките. Започнах да пера и нашите дрехи с бебешкия Персил и бебешки омекотител на Lenor. В DM са на най-прилични цени. За справка същите във Фантастико цената е х2 - вчера ги гледах там.
Мокри кърпички ползвам на Pampers aqua pure, но си бършех и вкъщи с тях и подсякох малко дупето на бебето. Колкото по-малко мокри кърпи, толкова по-добре. Взех за проба и мокрите кърпи на DM-ската марка. Тези, които са 99% вода не са лоши, но като дръпнеш 1, излизат 6 и повече няма да взимам от тях. Пробвах и жълтите - те имат някакво олио и са мазнички и ми харесаха повече, защото чистят добре ако и са по-щадящи дупето. Мисля да пробвам и Бебо.
Взех си за болницата ръчна помпа за кърма Medela harmony. Е, няма такова дърво. Обадих се на мъжа ми да ми донесе електрическата Medela solo. Същото дърво, но доста по-скъпо. Аз започнах да цедя на третия ден, когато имах оток и гърдите ми щяха да гръмнат и ме боляха. Добре, че си носех термоподплънки на Avent да слагам студени компреси. Силиконовите протектори не ми потрябваха, но крема за зърна определено ми помогна в болницата, когато бебето още не знае какво да прави и как да засуче, а и помпата като дърпа зърната и ги прави на ластик си боли.
Стелизаторът Avent и видеофонът (Mappy от емаг) са ми едни от най-полезните покупки. Много голямо удобство. Шишета купих Avent natural, но на моя Малчо му е все тая от какво шише ще яде. Той е голям гладник и не му пука. Шишетата в болницата бяха на Chicco и Лорели (които ужасно текат и подлизват) и чакаше с нетърпение млякото. Ако храните с ам, ще ви трябва и термос (моя е Кика бу -20лв) и контейнерче за дозички ам (има в Хиполенд по 5-10лв).
Ръкавички носех в болницата и малкия се беше надрал, но постоянно ги махаше. Беше на антибиотик една седмица и имаше абокатче на едната ръка и с него много драскаше и там успявах да му сложа ръкавичката, защото абоката като стърчи не можеше да я свали и седеше с една ръкавичка.
Козметика ползваме на Bioderma и олио на Hipp (с него мажеха в болницата и реших да не го сменям.  Момичета, моля ви, ползвайте слънцезащита целогодишно. Не е излишно да прочетете защо. И аз преди не ползвах, докато не ми пигментираха петна по лицето преди години от слънцето. Някои над горната устна седят като мустак. Особено през бременността е изключително важно, защото сме склонни към пигментации ( както linea alba става linea nigra неслучайно). Повече можете да се запознаете каква козметика да ползвате от фейсбук групата Инфармацки или блога на Надя. На мен ми беше супер полезно. Купувайте козметика с хубав състав особено за децата, има и бюджетни марки (Бочко и Johnson не са сред тях). До 6-тия месец не се използва слънцезащита за бебе, а механични средства - шапки, пеленки, чадърчета, сенници и т.н. без излагане на директна слънчева светлина. Ще си позволя да сложа един коментар от темата с д-р Миронова-дерматолог:

Sonya, много си нетърпелива да купиш всичко предварително, в което няма нищо лошо. 🙂 Но относно козметиката, по-добре изчакай. Неслучайно плащаш немалка сума за пакет на бебето в Токуда, където педиатрите могат да те насочат коя козметика е подходяща за твоето бебе. Не знам какво намират всички в прехвалената Mustela, аз не ги харесвам. Имам единствено линимента, защото е мазничък и в период на колики като Бебчо се напъва да пръцка, зацапваше гащите и го купих, за да не мия дупе на всеки памперс да не се изсушава кожата и подсича от мокрите кърпи и е Ок. Не е препоръчително използването на продукти за атопична кожа за бебе с нормална, защото ще се изнежи допълнително и ненужно.
За количката Mima Xari едва ли тук ще прочетеш положителни мнения. Моето също е негативно - познавам човек, който ги продава и също не ги препоръчва. Просто не е функционална. Ако мислиш да обикаляш по цял ден навън с бебето, едва ли ще ти бъде удобна. Ако искаш да се фръцкаш в мола защо не. Освен това отдавна й мина модата. След нея дойде на Cybex Priam, който поне е по-удобен, макар и тежичък. Най-важното е ти да си я харесваш, защото ти ще си я буташ и гледаш, нашето мнение е без значение. Аз съм с количка Maxi cosi plaza plus - по цял ден сме навън с малкия, супер маневрена, удобна и за мен, и за Бебчо. Имаме кошница Maxi cosi pebble pro I size с база. Купихме ги от олх и са почти нови с идеята да ги ползваме за кратко от болницата и до педиатъра и после да го слагаме в столчето, затова решихме да си спестим 1200лв за нови и да инвестираме повече в столчето, защото 2к за количка+ 1200 за кошница с база+ 1200 за столче щяха да ми дойдат too much. Ползвали сме ги точно три пъти. Ние с малкия излизаме почти само с количката. На него не му харесва в кошницата и плаче. Купихме и столче за кола Maxi cosi Mica. Сега по Великден ще пътуваме по-дълго и ще сложим направо столчето - върти се на 360 градуса, дано му хареса. Ортопедът ми каза при пътувания по-дълги от два часа да спираме за почивка и да правим масаж на бебето. Не знам как при вас спи с часове. 🙂 Успех на всички с покупките! 🙂

# 128
Аз също не съм фен на мустела, предпочитам Адерма:(

# 129
Аз пък използвам за бъдещата кака Dove baby от раждането ѝ.

# 130
  • до най-прекрасния мъж
Аз също не съм фен на мустела, предпочитам Адерма:(
Определено е по-добрият избор. Взех първо Стелатопия, че много й се белеше кожата и беше суха. Помогна й, но мирише отвратително на слънчогледово олио, каквото и съдържа. Екзомега е много по-приятна формула. На същата почти цена е 2 пъти по-пестеливо, защото се нанася 1 път на ден, а Муснела е 2 пъти.

# 131
Здравейте някоя има ли опит с дрешките на patpat? Днес изтеглих приложението и имат много хубави десени. Харесах и това за приятелка как ви се вижда, момичето още няма чанта за количката, а това ми се вижда страхотно:)

# 132
  • София
Страхотно изглежда. Единствено ме притеснява, че с тази форма няма да е много удобна за закачане на дръжката на количката.

# 133
Ами има вариант ето.

А някой дали е пробвал дрешките? Мисля да поръчам.

# 134
  • Пловдив
Da, аз бях поръчвала преди да се роди малката от ПАТ ПАТ.
Китайски са.
Не са лоши, бяха памучни нещата. Отговаряха на това, което поръчах, НО! Бях поръчала размер 0-3 месеца, а всичко дойде в различни размери 😃🤣
Единият гащеризон го носи детето, като стана на година. Някои от комплектите дойдоха размер за 2 годишно т.е. Това лято ще ги носи. Реално нищо не беше размер 0-3 месеца 😄

Общи условия

Активация на акаунт