Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 859
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
В Pat pat са китайски стоките. В Алиекспес са същите, но са по-евтини.
Чантата не е лоша, НО това е нещо, което трябва да си избере майката, а не някой друг.

# 136
Да, аз просто го харесах, разбира се, че ще и го покажа, от опит се обеждавам, че най-добре подаръците да са комбинирани с майката. Тя на мен за всичко ме пита, само дрешки ми е подарявала без да пита дали ми харесва, защото знае стилът ми.
Ако са китайки не ми звучи да са хубави…

# 137
Аз съм с такава раница, но тези халки за закачане на количката ги нямам. 🤔
Нося си я като такава, мятам на гърба и съм готова. 😃 Много е удобна, “бездънната яма” ѝ казва моя мъж. 😂

# 138
  • Beyond the stars
Аз съм с такава раница, но тези халки за закачане на количката ги нямам. 🤔
Нося си я като такава, мятам на гърба и съм готова. 😃 Много е удобна, “бездънната яма” ѝ казва моя мъж. 😂

Аз бях взела допълнителни куки за раницата или я закопчавах за количката. До скоро се разнасяше багаж като ходи у баба с нея. Чантата на количката ми беше супер неудобна.

# 139
Благодаря ви дами! Майката и без това я беше харесала, та ще я купя за погачата❤

# 140
  • Провинция
Здравейте.
Мама първескиня ще бъда Юли месец. Вече съм в 28г.с. а с подготовката съм до никъде.
Имам няколко шишета, една залъгалка, 3бр пени памучни в к-т, едно тънко одеало и малко подарени дрешки за доизносване.
Общо взето не знам от къде да почна. Всичко ми е тъмна индия. Легло съм харесала, но го чакам на промоция е Айко. Матрак също. Количка ще избирам на място.
Семейното ми положение е много деликатно и това допринася за несредорочаването върху бебешките покупки.
Какво трябва да си набавя за бебето в болница, а за мен? За вкъщи? Имате ли някакъв по-отбран и синтезиран списък. Чета за разни възглавници за кърмене, гнезда, специално еднократно бельо за болницата (не може ли памперс гащи за възрастни просто), и луп други неща, които не знам дали са ми 100% наложителни в началото.

# 141
Здравейте.
Мама първескиня ще бъда Юли месец. Вече съм в 28г.с. а с подготовката съм до никъде.
Имам няколко шишета, една залъгалка, 3бр пени памучни в к-т, едно тънко одеало и малко подарени дрешки за доизносване.
Общо взето не знам от къде да почна. Всичко ми е тъмна индия. Легло съм харесала, но го чакам на промоция е Айко. Матрак също. Количка ще избирам на място.
Семейното ми положение е много деликатно и това допринася за несредорочаването върху бебешките покупки.
Какво трябва да си набавя за бебето в болница, а за мен? За вкъщи? Имате ли някакъв по-отбран и синтезиран списък. Чета за разни възглавници за кърмене, гнезда, специално еднократно бельо за болницата (не може ли памперс гащи за възрастни просто), и луп други неща, които не знам дали са ми 100% наложителни в началото.

За болницата виж списъка ако си избрала болница имат такъв.
Ако не на повечето места си носиш нощници, превръзки, тоалетни принадлежности, памперси, мокри кърпички, чехли, халат/хавлия, дрехи за теб и за бебето. Можеш и памперс гащи разбира се има такива и за родилки. Аз си носих дълбоки памучни гащи с превръзка, еднократните не ги използвах. Най - нужно ще ти е в началото разбира се е легло за бебето и памперси, хавлиена кърпа и козметика за бебето. Гнезда и люлки не са от 1ва необходимост. Мама е необходимо да е спокойна Simple Smile
Първите 1-2 месеца всичко друго са екстри за облекчаване на мама. Още пелени ще е хубаво да имаш. Ако няма да кърмиш стерилизатор ще ти е от полза, ако кърмиш ръчна помпа за кърма за всеки случай .

# 142
  • Провинция
Здравейте.

Ако не на повечето места си носиш нощници, превръзки, тоалетни принадлежности, памперси, мокри кърпички, чехли, халат/хавлия, дрехи за теб и за бебето. Можеш и памперс гащи разбира се има такива и за родилки. Аз си носих дълбоки памучни гащи с превръзка, еднократните не ги използвах. Най - нужно ще ти е в началото разбира се е легло за бебето и памперси, хавлиена кърпа и козметика за бебето. Гнезда и люлки не са от 1ва необходимост. Мама е необходимо да е спокойна Simple Smile
Първите 1-2 месеца всичко друго са екстри за облекчаване на мама. Още пелени ще е хубаво да имаш. Ако няма да кърмиш стерилизатор ще ти е от полза, ако кърмиш ръчна помпа за кърма за всеки случай .
Вие какви пелени взехте? Ако може линк, моите са к-т 3 бр от Baby, но не съм сигурна дали са ок

# 143
  • София
Не се шашкай! Целта на магазинерите е да ти продадат всичко, а истината е, че реално трябват две неща - бебе и майка Simple Smile

Списък всяка болница има - по темите тук може да видиш къде какво се изисква в първи пост на съответната тема. Най-важното са документите за раждане и личната ти карта.

За количка в айко - не те съветвам, малък им е избора. На място може да видиш много колички във Вис виталис и Рая Тойс. Може да видиш и други артикули там.

Памперси за възрастни не случайно не се препоръчват за родилки - не са удобни по никой начин, а и жената след раждане си ходи до тоалетната нормално. Колкото по-леко отдолу - толкова по-добре. Еднократните гащи са с идеята, че няма да ти се налага да се грижиш за тях в болницата. Просто хвърляш като се нацапа.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 12:45 от В@ня

# 144
В Raya toys ми дадоха ето този списък:
https://rayatoys.com/blog/spisak-za-novorodeno-ot-raya-toys1?gcl … AYASAAEgIaTPD_BwE

Мамите с опит мислите ли, че е ОК или има и излишни неща?

# 145
  • София
https://rayatoys.com/blog/spisak-za-novorodeno-ot-raya-toys1?gcl … AYASAAEgIaTPD_BwE

Има излишни неща. Зависи от бебето и стила на родителите.
Например антирефлуксна възглавница се купува само при нужда.

# 146
Скрит текст:

Здравейте.

Вие какви пелени взехте? Ако може линк, моите са к-т 3 бр от Baby, но не съм сигурна дали са ок

Аз взех пеленки комплект от този сайт - https://zatebebebe.com/ Одеалцата им също са хубави.
Пеленки също взех от пепко и синсей. Аз лично ползвам много и постоянно купувам Simple Smile
Останалото Миленка го е казала много добре. Аз също не ползвах еднократно бельо, просто по-дълбоки бикини и превръзки.

# 147

Антирефлуксна възглавница не ми е трябвала, без люлка минах, като стана на 2.5 месеца ползвах стол за хранене, който има опция да става на жезлонг, комплекта за изписване аз си го направих, чорапки и буйки не съм ползвала, само ританки и гащеризончета, ръкавичка не повече от 1 чифт или има гащеризончета с вградени (много удобни), лигавник чак при захранването и то непромокаем с дълъг ръкав, за легло само протектор, чаршаф с ластик и чувалче за сън (никакви комплекти), в крайна сметка взех стартов комплект на Авент, от който ползвах ръчна помпа (няколко пъти за облекчаване в началото, няколко седмици изцеждах 30 мл колкото да разтворя капките за колики), стерилизатора, четка, 2 малки шишенца, залагълка моята мадама не пожела. Само веднъж замразих кърма, която после се оказа с много променен мирис и вкус и не я яде, така че контейнери не ми трябваха. Сушилник и нагревател не съм ползвала, аспиратор за нос като потрябва ще купя. Възглавницта за кърмене може да е удобство, но минах и без нея, везна купих след раждането, по скоро за мое спокойствие. Пелени имам над 10 най различни и на всички им намирам приложение. От Джъмбо един комплект памучни, от бебешките борси 2 комплекта (две бархетни и две тензухени малки и големи) и от некст бях поръчала.

# 148
Мойте пелени са различни имам муселинови от Лидл взех 6 и ми вършат чудесна работа. Имам и подарък няколко тензухени мисля се казват. Също имам и много малки хавлиени кърпи, които слагам под главата в леглото ако връща да е на нея.
Като цяло доста съм доволна от Лидлските неща. Аз примерно не мога без възглавницата за кърмене.  Слагам си беба и ми е удобно и на нея и на мен. Крем за зърна ще ти препоръчам, ако решиш да кърмиш и също да не се презаписяваш с дрешки от малките размери и памперси.

# 149
  • София
Крем за зърна не помня дали сме препоръчвали, но най-добрият е на Лансинох. В една лилава тубичка. Чист ланолин има в него. Вероятно има и други с  чист ланолин, но Гармастана например трябва да се измива преди кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт