Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
На моята май и расте мъдрец,не е ли рано?
Кучешките зъби и те растат за съжаление накриво отново,та скоро няма да сваля скобите.

# 166
  • Sunshine state
И у нас имаше екшън вчера - взимам я от занималня и виждам, че е по потник, а аз не й давам да ходи без ръкав на у-ще. Разсърди се и бях лоша докато не я заплаших, че ще й спра уроците по китара. След няма и час вече идваше с извинение. 🤣

# 167
Да се оплача. Ние с баща й сме зверове. Защото в гаража влязла мишка и сложихме лепящи капани. И сега  отиде да се извинява на залепналата мишка. А нас ни гледа лошо. Как ще преживея пубертета й, не знам.
Нашата много обича мишките и всички животни по принцип (без паяците) и е цяло приключение когато понякога доказано се виждат следи от мишки, но трябва да слагаме капаните късно след като си легне и да ставам да ги махам преди да се събуди рано за училище защото ще стане революция, ако още сънена види защипана мишка. Не е само заради пубертета, винаги е било така, но сега реакциите за всичко са още по-крайни. Налага се да бъдем много гъвкави и изобретателни за да има най-малко поводи за конфликти. А такива вече стават и от нищото.

# 168
  • София
Сякаш е рано за мъдрец. Ама човек знае ли вече. Нищо не се случва, когато трябва.
Моята дъщеря пък няма изобщо зародиши на мъдреци. Ще извади късмет, че каквито са проблемни...

# 169
Дъщеря ни е с брекети. За сега само горе. Преди това две години спеше с един силиконов трейнър ( дано не бъркам как се нарича ) и това чудо доста поизправи зъбките. Много е адаптивна и няма драми с носенето на тези неща, за което съм благодарна Богу.

# 170
  • Sunshine state
Ритейнъри, да. И аз с тях спя, че си търкам зъбите несъзнателно. 😁😬

# 171
  • София
Лисичке, преди време бях писала тук, че май на дъщеря ми й расте мъдрец. Оказа се, че не е мъдрец, а че последните резци не са й били израснали напълно.
Може и при дъщеря ти да е нещо такова.

# 172
И моето дете е Везни и да ви кажа, много е зависима от храната. Не говоря за лаком човек, а за ценител. Храната определя настроенията й за деня. Онзи ден бяхме на пазар и понеже отказах да й купя един скъп и грозен панталон за училище, тя се намръщи и спря да ми говори. Така поне 30 мин докато не стигнахме магазина за френски сирена, където тя грейна и буквално се промени сякаш нищо не е било.
Вече се научих с тези нейни настроения и гледам да избягвам безсмислени конфронтации.

# 173
Ще видим след Великден дали е мъдрец,но според мен е.
Аз от скобите такива рани имам,че днес звъннах на нашия зъболекар да ми каже какво мазило да купя.

Ние напоследък истерии нямаме,само че всяка седмица иска нови дрехи,а място няма в гардероба и вече Joy

# 174
Ще видим след Великден дали е мъдрец,но според мен е.
Аз от скобите такива рани имам,че днес звъннах на нашия зъболекар да ми каже какво мазило да купя.

Ние напоследък истерии нямаме,само че всяка седмица иска нови дрехи,а място няма в гардероба и вече Joy

Може да ви е странно, но направете връзка между истериите и презадоволяването, в случая с дрехи. Сложете граници и нещата ще се нормализират. Не с магическа пръчка, процес е, но от там се започва.

# 175
Като споменах думата истерии ,тя не ми прави такива,просто последните мнения се обсъждаше нещо подобно,та затова го написах.
А иначе граници има поставени.
Мисля че се кротна,когато разбра и видя какво значи думата "семейство",където преди не знаеше какво е.

# 176
Като стана въпрос за дрехи, как се отнасяте към модата на къси панталони с висока талия и 2 пръста над дупето + кроп топ.
Аз лично съм повече от против. Смятам че панталоните са прекалено провокативни, по- скоро вулнарни.

Опитвам се да прилагам много психология ,но естествено "нищо не разбирам" и "всички така ходят".

# 177
И аз съм против.

# 178
Дайте снимка с модел. Не разбрах, много ли са изрязани късите панталони и къде? Какво е кроп топ?

# 179
Такива купувам
Скрит текст:
, такива - НЕ
Скрит текст:
Хич не ме интересува колко съм старомодна Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт