Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Дрес
, да не вземеш за щракаш на дълъг косъм! Тряба или да подстрижеш до дъно или да обръснеш, ако има дължина ще я боли и мирише на пърлено. Има степени, започни на 2- или 3. Аз я заговарям и мн бързо я щракам но тя има само няколко все още.

# 196
Как се справяте с мъхчето над устните?
Използвам лентички за чувствителна кожа и го махам.По-добре се справя козметичката.

# 197
Фотоепилацията е за жени и момичета над 16 г. Поне така пише на моя уред. Вие, как се решавате при вашите момичета да ползвате?

# 198
Не са правени тестове на по- малки.  На лумеата вълната е много къса, стига до корена на косъма само. Не преминава по- надолу. Фото е това. За лазер вече 15-16 години и мисля пак искат съгласие на родител. Питала съм дерматолог каза че освен не особено траен резултат предвид хормоналните промени, друго няма какво да стане. То затова е и домашен уред, в салони са в много пъти по- мощни.
Моята има 5-6 косъмчета минавам и ги. Като станат повече няма да търпи вероятно и ще видим как. Може само на бикини линия кола, ако търпи. Ще се срамува, ако има. Не знам, ще я мисля. На полседния конкурс 20 деца се събличаха в една зала и се гледат. Дано на мен се е паднала да е по- рехава, че кака и беше ужас 🤪😅

# 199
Jacklin,
Моят уред не е Lumea, но е фотоепилатор и пише над 16 г. Щом си проверила и си О.К., добре.

# 200
  • Mediterraneo
Точно, Жаки, заради неефективността, свързана с хормоналните промени, не се правят процедури на деца. Не, че е вредно иначе.
В студиото ми казаха за лазер две години след първата менструация; тогава и заведох голямата за първи път. Малката обаче е русолява и хич и няма да я пробвам Sad Имам и фото, отлежава в шкафа от години. Дали пък да не я пробвам с фотото, поне пари няма да давам Simple Smile

# 201
Тарти, на русо няма да хване фотото за жалост. На Жаки са тъмнички, факт е че много бавно растат, аз знам че няма да имаме траен резутат преди да мине пуберета, но и по бавен растеж след подстригване пак е нещо, знам ли и аз какво.
Стане ли на години за лазер хич няма да се чудя, ние с голямата се родихме. Аз от на 10 г нямам. Тя вече интим и подмишници приключи, на есен крака започва. Но тя е бяла с тъмни косъмчета и е иделана. На мен краката са ми с малко и светли и не стана с лазер.

# 202
Какъв шампоан ползвате- освен,че бързо и се омазнява косата- сега видях и пърхот !
Здраве с хума дали е подходящ ?

# 203
  • Пловдив
Използвахме вече няколко опаковки от шампоан Здраве и косата много й се пресуши. Моята фризьорка каза, че шампоаните против пърхот изсушават доста и сега съм й взела някакъв за всеки тип коса на Жая и отвреме навреме се мие с моите хидратиращи на професионални марки. Горе-долу спасихме положението.
Но в пубертета отърваването от пърхот е трудно и явно трябва да си минат по този път Simple Smile Може да пробвате с една опаковка Здраве и да видите как ще се отрази. По принцип намаля пърхота от него.

# 204
  • Sunshine state
Вземете Низорал и да го ползва 2 пъти седмично. Колко често се мие косата? Нашата госпожица я мие всеки ден с бебешки шампоан, понеже и тя е с мазна коса и не искам да ходи така.

# 205
Дрес
, да не вземеш за щракаш на дълъг косъм! Тряба или да подстрижеш до дъно или да обръснеш, ако има дължина ще я боли и мирише на пърлено. Има степени, започни на 2- или 3. Аз я заговарям и мн бързо я щракам но тя има само няколко все още.

Благодаря ти, Жаки

Днес прочетох подробно листовките за да се информирам. Ще го пробваме през уикенда, защото това с бръсненето ще отнеме време, тя е много непохватна и бавна. Ще й сложа и слънчеви очила, пишеше като превентивна мярка ако са светли очите.

Шампоан - откакто й купих DS Hair Uriage  направо се успокоихме и аз, и тя. Косата й се омазнява и се появиха участъци със себорея. Лекарката ми каза да ползвам шампоан с медицински коноп, но аз просто отидох в аптеката и обясних проблема. Вече поне 5 опаковки е изхарчила и се къпе през ден, през 3 дни. Преди й се налагаше всеки ден, защото се срамуваше.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 18:34 от Dress as Princess

# 206
Космите не са стояли на преден план като важни и към 13 започна да ги премахва с бръсначка с гел. Като стане над 17-18 годишна ще реши дали иска лазер.

Мие си косата всеки ден с нормални дрогерийни шампоани и балсами. Слага спрей с протеини след къпане.

# 207
Приятелка ми развива теории, че не трябва да се мие често косата с шампоан и не дава на дъщеря си след плуване да ползва. Детето и взема от моето, когато са заедно на басейна.
Поне два пъти на седмица си е наложително да се мие косата, според мен. Говоря за нормална коса, ако някой има мазна и тънка, сигурно и по-често

# 208
  • Варна
Дъщеря ми е с много дълга, гъста, права, здрава и бързо растяща коса. Мие я с шампоан два пъти седмично, през останалото време взима душ без да я мокри. Шампоаните обаче са ми болна тема. Страда от пърхот и това е даже по-малкият проблем. Големият е жесток сърбеж по скалпа, понякога се чеше до кръв. Не, въшки няма. Пробвали сме масови шампоани, медицинска козметика, какво ли не. Виши, Уриаж, Дюкре, става дума тези за себорея. Последно на Биодерма, пак подобен. Пърхотът изчезна, но този сърбеж ще я подлуди. Последния път вдигнах ръце и мих главата само с вода. Шампоан, маска, балсам нанасям вече само от шията надолу по косата за да не докосват изобщо скалпа. Изплакнах с отвара от лайка и това успокои сърбежа. Засега. Не знам обаче как ще продължаваме, май няма да стане само с вода постоянно. След празниците задължително ще посетим дерматолог.

# 209
Днес взехме малко дрехи

Такива избра.
Косата е гъста, но се омазняваи мие два пъти седмично с шампоан, иначе всекидневно тялото.
Космите са руси за момента и действа с кола маска на подмишници,иначе с машинката на краката.
Веждите са руси и нямат нужда от пипане.

Общи условия

Активация на акаунт