Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 45

• 71 013
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Още два козунака и пилешки пържоли във винено-сметанов сос.

Весели и светли празници!

# 151
Скрит текст:

Тайна, може ли рецептата за пилешките пържолки? Изглеждат страхотно Yum

# 152
  • София
Скрит текст:

Тайна, може ли рецептата за пилешките пържолки? Изглеждат страхотно Yum

Скрит текст:
То не готвя по рецепти, но ще се опитам да обясня.Първо запържвам маринованите с лимонов сок, сол и пипер пържолки  до хубав загар от двете страни, вадя в чиния и запържвам една и половина супени лъжици брашно в олиото.Като запържа брашното, сипвам чаена чашка прясно мляко, чаена чашка бяло вино, чаена чашка водичка и половин кутийка готварска сметана.Връщам пържолите вътре, наръсвам спанак или зелен лук, черен пипер, сол и захлупвам да поврят в соса 15-тина минути на слаб огън.Накрая поръсвам с магданоз.

# 153
Благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ми ден! Бъдете здрави и все така позитивни! Heart
От сутринта съм замесила козунаци по рецепта на Морена. Един месих на ръка, втори месих и втасвах в хлебопекарната.

Малката щерка боядисва яйца, утре ще ви покажа снимки.
Лека вечер!

# 154
И аз съм готова с козунаците 🙂 Тази година всичките са с квас, кръглите са с шоколадова плънка, а големият - с макова.

И втората доза
Скрит текст:

Светли празници, момичета!

# 155
Козунаци

# 156
И още два козунака (първите ми козунаци в живота, с много мерак ги правих!) директно от фурната! По рецептата на Бени, само че с различен пълнеж - стафиди, локум и орехи, и другия - шоко капки и портокалови кори. Стискайте палци итре да ги одобри свеки! И благодарности на Бени за рецептата, много точна!

# 157
  • София
Вълшебници сте вие, момичета!
Браво! 👏
Тази вечер у дома много здравословно-  панирах бяла рибка и салатка имаше

Хайде и аз да "метна" едни яйца

Скрит текст:
Любимецът отказа да позира с яйцата

# 158
Хубав празник! Бог да е с вас!
И от мен кузунак. Малко го препърлих отгоре, но иначе се надигна супер. След 30 минути ще го пробваме. Агнешкото съм изпекла, два ориза съм сготвила постен, и с агншки комплект, агнешки курбан съм направила и разбира се яйчица, но снимките утре. Днес бая готвих, утре снахите ще шетат и подреждат масите, а аз ще почивам.
Поздравления за всички имали и имащи празници! Да сте здрави и всичко да ви върви по вода!
Аплодисменти на всички майсторици в темата!

# 159
Много хубави козунаци от всички Heart
Днес аз вечерях пълнозърнеста паста с доматен сос, а през деня с моето момиче си направихме бърз пикник, за нея : лаваш с
кисело мляко,пуешко филе, кашкавал, маслини, маруля и краставици;
За мен зеленчуци, филе и две яйца на очи

Скрит текст:

# 160
Христос Воскресе!
Светъл празник на всички!
Ето и моите козунаци:

Пп Всички сте показали невероятни великденски (и не само) творения. Видях една слънчева принцеса, едно сладко кученце и един прекрасен Блеко, па макар и отказващ пози с яйца. Grinning
Пп Мики Hug, Пепчо Hug.

# 161
  • Варна
Во истина воскресе! Здраве, мир и надежда ви пожелавам, момичета!
Яйцата ги боядисва детето, аз нямам такива таланти. От мен едни козунаци-дебелаци.
Много бързо хванаха тен отгоре, но са чудни както винаги(да се похваля сама).

Пицата от петък.

И още едно художество от детето - декупаж от часа по рисуване.

# 162
  • София-Младост
Христос воскресе!
Здраве и благоденствие за вас и близките ви!

Козунаците си показах, яйцата са боядисани от децата(не е пукнато това на снимката, ефект на боята), за агнешкото се е погрижила свекървата. Страхотна супа е направила.
Аз като вчерашна рожденичка правих френска селска торта.

Скрит текст:

# 163
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Честито Възкресение Христово!
Да са благословени домовете и сърцата ни! Да са живи и здрави близките и приятелите ни!
Нека възкръсне надеждата и радостта, и светлината огрее душите ни!
Нека да погледнем вътре в себе си и да намерим отговорите за всяка промяна, която копнеем да се случи...
Нека ние бъдем малките чудеса, които се случват всеки ден!

Козунак от мен с локум.

Ала Бала здрава и щастлива бъди!Постигай целите си с лекота и имай прекрасни мигове!

# 164

Общи условия

Активация на акаунт