Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 45

  • 70 431
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 3 920
След тежък all inclusive в Турция 2 дни пих само вода и вино и тази вечер реших да хапна.



И като хапна "отивам" да видя какви чудесии сте натворили за 1 седмица.

# 706
  • Мнения: 17 116
Спагети карбонара с бекон и гъбки

# 707
  • Мнения: 16 551
От вчера и днес салато - разядки:
Трошено сирене с много зелен лук, малко заквасена сметана, зехтин и чери и черешки за десерт:

Бърза рибна салато - вечеря "Ропотамо" с филе от херинга в доматен сос, бял боб, каперси, к. краставички, дребен сорт грах, млечен чесън, маслини, зехтин, чер пипер, сол и капки лимон и зелена салата с пресен лук:

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 22:59 от Джаста Праста

# 708
  • Мнения: 8 391
Диляна , със закъснение, честита годишнина! Живи и здрави да сте! Пожелавам щастие и любов! 🌹
Бакла с пресни картофи.

Баклата е лично производство (за първи път засях сама и я отгледах 😊)

Честит първи юни! Пазете детското в себе си. 🤗

# 709
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Баница 💚

# 710
  • Мнения: 10 218
Сдобих се с шолери
И... първи тест


злоядото снощи изяде 3 бр. каза,че това бил най-най..дето съм била правила 😂

# 711
  • София
  • Мнения: 3 356
Баклата е лично производство (за първи път засях сама и я отгледах 😊)

Честит първи юни! Пазете детското в себе си. 🤗
Панирана става много вкусна,но забравих как се прави.Може някой да подакаже.

# 712
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
От последните дни:




- моят таратор + орехи

Сладки с ябълки от Iabrex и забравените сладки /за колежките на малката дъщеря, която вчера имаше РД/






- рибни пръчици от К. Не е нашето, няма да вземам повече.

# 713
  • Мнения: 8 391
Натуся, правила съм и панирана бакла, наистина много вкусно. Баклата се изчиства, леко се сварява. След това се подправя със сол и черен пипер, овалва се в, брашно, оставя се да поседи малко и се пържи.
мама Яси , честита рожденичка! Да е жива и здрава, много щастлива! 🌹

# 714
  • Мнения: 2 181
Честит 1-ви юни, група! 🤗🎈🎉За закуска приготвих здравословни палачинки, които декорирах тематично за празника. 😊🐻
https://inthebeniskitchen.com/2022/06/01/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 715
  • Благоевград
  • Мнения: 3 636
Честит празник на всички дечица 😍
Ние го караме лежерно, хванали са ме лудите и не ми се готви.
Пека едно пиленце, после ще го покажа и него.
А това беше снощната вечеря.

# 716
  • София
  • Мнения: 15 822
Внука поиска хрупкави филенца и пържени картофки.И аз се изпържих покрай тях, но нали му е празник.И крем карамел в тава, пак по негово желание.





Май съм пипнала камерата с мазни пръсти, малко са замъглени снимките, за което се извинявам.

# 717
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Баклата е лично производство (за първи път засях сама и я отгледах 😊)

Честит първи юни! Пазете детското в себе си. 🤗
Панирана става много вкусна,но забравих как се прави.Може някой да подакаже.

Виж този клип. Отнася се за боб, но става и за зряла бакла.



В общи линии това е рецептата
Скрит текст:
Бобът се счита за суперхрана, тъй като е отличен източник на протеини и фибри! Опитайте пържените картофи с тесто и прегледайте това, което знаете!
За барбекю сос
•   1 глава лук
•   2 супени лъжици зехтин
•   2-3 сек. чесън
•   4 супени лъжици мека кафява захар
•   2 с.л. розмарин
•   1 с.л. риган
•   1/2 с.л. Натрошено чили
•   1 с.л. червен пипер, пушен
•   3 супени лъжици балсамов оцет
•   200 гр. домашен кетчуп
За тестото
•   200 гр. Бира
•   150 гр. самостоятелно втасващо се брашно от
•   1 щипка кристална захар
•   сол
•   пипер
•   1 супена лъжица червен пипер, пушен
•   1 с.л. мента
•   1 с.л. риган
•   400 гр. боб, варени
•   400 мл слънчогледово олио
За сервиране
•   Риган
Бобът трябва да е добре сварен, но не разварен.
Докато готвите, проверете стъпките, които изпълнявате, и следвайте рецептата, без да се изгубите.
За барбекю сос
Поставете тиган на силен огън и добавете зехтина.
Нарежете лука, нарежете на ситно чесъна и ги сложете в тигана.
Добавете захарта и задушете добре, за да се карамелизират съставките.
Добавете розмарина, риган, натрошеното чили, червен пипер и разбъркайте.
Загасете с балсамовия оцет, добавете кетчупа и оставете да къкри на слаб огън за 2-3 минути, за да се свържат съставките.
Прехвърлете в блендер и разбийте до пасиране на съставките.
За тестото
В купа сложете бирата, брашното, захарта, солта, черния пипер, червен пипер, ментата и нарязаните риган и разбъркайте добре.
Сложете боба и разбъркайте.
Поставете тиган със слънчогледово олио на силен огън.
Сложете боба един по един и запържете за 2-3 минути, за да добият цвят и хрупкавост.
Сервирайте с риган.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 19:42 от peych

# 718
# 719
  • Мнения: 2 220
Хич не ме е срам да си призная колко ме мързи днес и нищо не сготвих 🤭
Пица 4 сирена

Пеперони

Картофки в еърфрайъра

Пластмасови хрупкави ягоди от магазина 😀

Общи условия

Активация на акаунт