231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 345
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Уиз Еър имат от Дортмунд до Пловдив. Хич не им харесвам летището и сякаш Уиз Еър ми е по- неприятен от Раян Еър. С вторите съм летяла из Европа и извън Европа и не съм имала проблеми..сега като го написах пък да не стане обратното.

# 406
  • Немция
Ася, от Дортмунд. Имат полети и
от Пловдив до Мемминген, видяхме го изписано на таблото.

Нямам проблеми с малки летища, имам проблем със струпване на полети по едно и също време като в Дортмунд. Тази пролет обаче бяха ги разпръснали времево, нямаше 5 полета
почти едновременно.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 13:03 от Бибит

# 407
  • Германия
Уви, летището понякога трябва да стиска зъби и да не дава официална информация, докато не дойде "нареждане отгоре". Случвало ни се е заради мъгла да бъде пренасочен полет и тогава става мазало.
Колкото по-ранен е полетът, толкова по-малък риск от закъснение. Преди 3 седмици  машината с която трябваше да излети от Нюрнберг  дойде от Италия.  При кацането имаше линейка, докато се занимавах с пациентката, наземния персонал обработваше багажите, чистене и т.н. но пак се забави качването. И за капак един от пътниците не беше на борда, но беше чекирал багаж. Три пъти го извикаха и след като не се яви трябваше да намерят и свалят куфара. И така се изпусна и слота. Луд късмет, че все пак само след 5-10 минути се отвори нов слот и успяхме да излетим само с 40 минути закъснение.
При вечерни полети и най-вече лятото изобщо не очаквам навременно излитане.

# 408
Ох, отвратително е това с полетите, искрено съчувствам на Софт. Като кажа на германци, че мразя да пътувам се потрисат. Ама заради всякакви подобни неща, които се случват на всички авиокомпании. Обичам да съм на различни места, но мразя висенето по летища, а до преди пандемията доста често ми се налагаше по работа предимно, за сега не се е върнало на предишното положение и съм много доволна, честно казано.

# 409
Получихме имейли и смс-и на самото летище. Четири пъти. Първият път за час и половина закъснение, но отвориха гишето за чекиране и казаха да влизаме на гейта. Там още три пъти за нови закъснения ни уведомяваха. Аз ако знаех за петчасово закъснение, щях да стоя още пет часа на плажа в Кубо да речем с приятели, а не на желязен стол в чакалнята тип аквариум. Хората с малки деца и бебета да не говорим как се чувстваха.
Причина не ни казаха, освен че самолетът не излита от Айндховен. Един мъж, който живее там, се обади на жена си, която каза че времето е чудно.

Eurowings през юни пускат полети от Варна до Кьолн, Щутгарт, Дюселдорф и Хамбург, а от Франкфурт вече са почнали.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 12:51 от Анонимен

# 410
Като ви чета така, най-вероятно ще си остана на Луфтханза, че имат сутрешни полети.

# 411
  • Германия
И аз бих избрала LH, най-вече заради спокойствието.
Soft, подозирам защо са ви набутали предварително в "аквариума ". Така го искат от авиокомпанията и така летището може до докаже, че то си е изпълнило навреме процедурата и АК няма да му търси "глоба за закъснението " после. Най-брутално е, да си се качил в самолета на вечерен полет, вече със закъснение, да се изпусне слот в следствие на който времето на екипажа е надвишено и.... се налага дебординг. Екипажът се изнася в хотел да спи, на пътниците трябва да се намери транспорт и нощувка и върхът беше, че самолетът беше заключен и бебешките колички вътре. Така семействата с бебета се оказаха без количката и само с наличния ръчен багаж."Незабравимо преживяване". Rage

# 412
Е това вече е кошмар с бебе/малко дете и без количка и само с ръчен багаж.

# 413
Да де, точно това се случи.

# 414
  • Немция
Би трябвало да има обезщетение при такова голямо закъснение и неудобства.

# 415
  • Германия
Сега ми щукна на ума, защо няма автомати за памперси или дамски хигиенни продукти, така както има автомати за напитки и сандвичи... Аз на жажда и глад ще издържа, но наакан памперс или обилен цикъл са ми ужас.

# 416
Говорете ми за закъснения на полети при мъгла.
Преди 21 г имам едно прибиране от Стара Загора до Саарбрюкен уж със самолет, но пътя беше 25 часа. С бебе, което беше с повръщане и разтройство.
Тръгваме с бързия влак - 5 часа лангъркане, пристигане на летището и чакаме да излетим. Полета ни е в 18 ч, в 16 ч решават, че ще отменят полета и чакаме да видим какво ще решат. В 18 ч решават да ни закарат до Пловдив и да излетим оттам. Тръгваме с автобуси към 20 ч до Пловдив. Тогава летището там не беше оправено и нямаше грам място за повиване, нямаше достатъчно седалки, повивах дъщеря ми тогава  на пода на летището.
Кацнахме на Франкфурт в 23,45. Докато излезем от гейта и вземем багажа, гишето на ЛХ беше затворило и не можахме да вземем хотел, както разбрахме, че ни се полага. Измислих да вземе кола под наем, обаче моя скъпоценен съпруг не си носеше книжката и така останахме до 7,30 на летището, защото чак тогава беше първия възможен влак в нашата посока. Спяхме на седалките в хале В.
Сега мога да се смея на историята, но тогава ми идеше да вия.
Така, че разбирам прекрасно всички, които се ядосват на закъснели или отложени полети. Това е много гадно нещо.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 23:20 от Вечерница

# 417
Егати кошмара, Вечернице! Да не дава Господ.
Имам няколко малки закъснения, до час някъде и веднъж на летището във Виена багажа ми пристигна със следващия полет, та се наложи да вися още 3 часа и да го чакам, но това което разказваш е покъртително, ужас някакъв.

# 418
И аз последният път имах приключение с Уиз от София- в началото всичко точно, отвориха на време бординг-а, качихме се на автобусчетата и тъкмо да тръгнем и ни казаха да слизаме. Върнахме се обратно на гейта, от Уиз еър никаква информация не получихме защо ни смъкват, ще излетим ли въобще. Започнаха да ни изпращат СМС-и, че ще има закъснение, ама файда- ние сме на гейта. Хората се изнервиха, нямаше достатъчно седалки, децата плачат- идилия. Та, чакахме близо 3 часа на летището без никаква информация. След това ни казаха, че сме чакали старша стюардеса от Румъния, защото без нея не е било възможно да излетим. Летим с Уиз, само защото летището в Дортмунд ни е удобно, иначе не бих си го причинила. Даже предпочитам да се влача 1 ден с кола, от колкото да пътувам с Уиз..

# 419
Виждала съм автомати за тампони, дамски превръзки и презервативи в дамски тоалетни тук-там.

Общи условия

Активация на акаунт