Фотошоп VIII

• 26 844
  • 433
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви, има много красиви неща, а междувременно стъкмих една фея  Laughing.

# 211

Докато рових из руските форуми, открих това- Илюстрован самоучител за Фотошоп. Поне първите странички са като за начинаещи, със снимки е.
Благодарност от една начинаеща.
Искам да помоля някои ак може да ми обясни:
1. как се поставя снимка в готова рамка
2. как да си завъртя снимката за да мога да я сложа в рамката(напимер ако рамката е наклонена на едн страна как да наклоня посъщия начин и снимката)
Благодаря ви

# 212
На мен все още ми е есенно. Лошото е, че снимките ми станаха хубави и без рамки и някакси идеите за рамки ми се изпариха. И все пак нещичко сглобих:

# 213
  • София

Докато рових из руските форуми, открих това- Илюстрован самоучител за Фотошоп. Поне първите странички са като за начинаещи, със снимки е.
Благодарност от една начинаеща.
Искам да помоля някои ак може да ми обясни:
1. как се поставя снимка в готова рамка
2. как да си завъртя снимката за да мога да я сложа в рамката(напимер ако рамката е наклонена на едн страна как да наклоня посъщия начин и снимката)
Благодаря ви

1. Отваряш си снимката
2. Отваряш си рамката
3. На рамката - отгоре имаш SELECT>ALL
4. EDIT>COPY
5. Отиваш на снимката
6. EDIT>PASTE
и си готова! Само гледай леъра с рамката да ти е над този със снимката...
Ако искаш да добавяш допълнителни елементи начина е същия, като трупаш всичко в/у леъра със снимката с COPY и PASTE.
Можеш да я въртиш и оразмеряваш като натиснеш в/у леъра с това, което искаш да въртиш и EDIT>FREE TRANSFORM - ще ти се покажат от страни едни линии и квадратчета, чрез които въртиш. Като я награсиш натискаш произволен бутон от тези от ляво и даваш APPLY на появилия се прозорец. В общи линии е това.
Успех!

А ето междувременно какво сътворих:

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 09:03 от mimmss

# 214
Мимс, направо ме подтискаш с тая производителност, ти кога си свършваш другата работа в къщи бе жена????
Във всеки случай видимо по-добра ставаш с  всяка нова рамка  bouquet

# 215
хайде и аз да се включа с нещо коледно:http://good-times.webshots.com/photo/2341416710098394827TSABBT
нещо снимката ми е в контражур...по-отворените ще помогнат ли ??как може да се пооправи newsm78

# 216

1. Отваряш си снимката
2. Отваряш си рамката
3. На рамката - отгоре имаш SELECT>ALL
4. EDIT>COPY
5. Отиваш на снимката
6. EDIT>PASTE
и си готова! Само гледай леъра с рамката да ти е над този със снимката...
Ако искаш да добавяш допълнителни елементи начина е същия, като трупаш всичко в/у леъра със снимката с COPY и PASTE.
Можеш да я въртиш и оразмеряваш като натиснеш в/у леъра с това, което искаш да въртиш и EDIT>FREE TRANSFORM - ще ти се покажат от страни едни линии и квадратчета, чрез които въртиш. Като я награсиш натискаш произволен бутон от тези от ляво и даваш APPLY на появилия се прозорец. В общи линии е това.
Успех!

Благодаря ти много

# 217
fun lovin, на мен снимката ми изглежда добре Simple Smile) Най-лесният начин е да направиш копие на слоя и да му дадеш mode или multiply (за да стане по-тъмно) или screen (по-светло), можеш да си поиграеш и с brightness/contrast Simple Smile)

Вчера цял ден бях без Интернет Sad(.От скука и липса на работа Simple Smile) направих три нещица Simple Smile)

Последната не е много довършена, но с идването на нета, дойде и работата Simple Smile)

# 218
  • Бургас
Здравейте, момичета!Искам да ви поздравя за чудесните неща, които творите. Аз съм начинаеща и току що се възползвах от уроците на Мимс, но проблемът ми е, че като сложих в рамка снимката, после незнам как да я запаметя. Нещо не разбрах какво точно има предвид Мимс като казва да се натисне какъв да е ляв бутон. На клавиатурата пробвах, обаче никакъв прозорец не ми излиза за да натисна Аплей. Пробвах със Сейв ас и със Сейв, но като го отворя файла ми излиза цялата програма Фотошоп и работата ми върху екран. Как да си запаметя само снимката в рамка. Моля ви, помогнете ми!Благодаря предварително   bouquet

# 219
  • Magrathea
Как да си запаметя само снимката в рамка. Моля ви, помогнете ми!Благодаря предварително   bouquet
Избери Save as, но за формат на снимката избери jpeg

# 220
  • София
Здравейте, момичета!Искам да ви поздравя за чудесните неща, които творите. Аз съм начинаеща и току що се възползвах от уроците на Мимс, но проблемът ми е, че като сложих в рамка снимката, после незнам как да я запаметя. Нещо не разбрах какво точно има предвид Мимс като казва да се натисне какъв да е ляв бутон. На клавиатурата пробвах, обаче никакъв прозорец не ми излиза за да натисна Аплей. Пробвах със Сейв ас и със Сейв, но като го отворя файла ми излиза цялата програма Фотошоп и работата ми върху екран. Как да си запаметя само снимката в рамка. Моля ви, помогнете ми!Благодаря предварително   bouquet
Не от клавиатурата, ами на Фотошоп-а от яво имаш панел с инструменти - където са ти гумата, и текста, и инструментите за селекция и т.н. Натискаш произволно един от тях... и ще ти излезе прозорчето, на което да дадеш APPLY. И като вече си готова натискаш FILE>SAVE AS като на прозорчето, което ще ти излезе отдолу под името на снимката ще ти излезе PSF формат. Натискаш стрелкичката до него и избираш JPG.

Мимс, направо ме подтискаш с тая производителност, ти кога си свършваш другата работа в къщи бе жена????
Във всеки случай видимо по-добра ставаш с  всяка нова рамка  bouquet

Не за първи път го чувам този намек. Не знам какво си мислите, но бъдете сигурни, че и другата работа ми е свършена... Както сигурно сте забелязали повечето ми постове са публикувани през нощта... С колажите се занимавам предимно вечер след 22 ч. и общо взето творя през нощта на спокойствие... Тя и без това Мартина през деня ми обсебва компютъра и е направо невъзможно да се докопам до него... Единствено когато спи след обяд и вечер...  Wink

И благодаря за похвалата! Определено мисля, че не само аз, ами всички много напредваме  с всеки изминал ден! За себе си мога да кажа, че много отдавна искам да се запозная с този Фотошоп, но сам е трудно! Много пъти съм започвала, книги купувах, но не става и това си е... Сега ви открих вас и благодарение на това мога да се похваля с някакви постижения. И няма да се откажа докато не го науча изцяло - заедно с всичките му тънкости и хитринки. Колажите ги правя колкото да ми радват окото, толкова и като начин да уча! Просто ме влече тази материя и това си е !

fun lovin, на мен снимката ми изглежда добре Simple Smile) Най-лесният начин е да направиш копие на слоя и да му дадеш mode или multiply (за да стане по-тъмно) или screen (по-светло), можеш да си поиграеш и с brightness/contrast Simple Smile)

Вчера цял ден бях без Интернет Sad(.От скука и липса на работа Simple Smile) направих три нещица Simple Smile)

Последната не е много довършена, но с идването на нета, дойде и работата Simple Smile)

Както винаги си направила прекрасни неща! Малката е невероятно фотогенична! Поздравления! Особено втората снимка ми напълни душата! Наистина ли са и толкова кристално-синни очичките или Фотошоп-а е забъркан тук ?!  Wink

Поздрави на всички и приятен ден за сега! Днес съм без дете /отиде при майка и татко за 2 дни/, така че по-късно може пак да пусна нещичко...

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 14:25 от mimmss

# 221
  • Бургас
Мимс, благодаря, че се отзоваваш така бързо, обаче като натискам произволен бутон в ляво -- да речем гума или писец, нищо не ми излиза. Ако знаеш друг начин за запаметяване на свършената работа, моля те да ми кажеш.

# 222
  • София
Мимс, благодаря, че се отзоваваш така бързо, обаче като натискам произволен бутон в ляво -- да речем гума или писец, нищо не ми излиза. Ако знаеш друг начин за запаметяване на свършената работа, моля те да ми кажеш.

Чакай, чакай... Значи това не става въпрос за запаметяване. Ставаше въпрос за трансформиране на елемент. Както и да е. Запаметяването става като дадеш FILE>SAVE AS и отдолу на прозорчето, което ще ти излезе посочвош JPG формат, вместо PSF, който си излиза по "дефолт"...

# 223
  • Бургас
Мимс, това добре - получи се, обаче, ако не ставам вече досадна, кажи моля те от къде да намествам снимката отдолу под рамката, защото мога да въртя само рамката, а снимката понякога не пасва отдолу това, това което искам да е в рамка. PraynigПробвах какво ли не, обаче не стана.

# 224
http://images.vikence.multiply.com/image/3/photos/1/500x500/12/d … 1mWoP6R0Bnjf8Vn2g

Ето нещо есенно от мен!
sage много красиво! Peace

Общи условия

Активация на акаунт