Фотошоп VIII

• 26 858
  • 433
  •   1
Отговори
# 240
  • Карлово
Мишолина, дъ бест!Страхотна идея и изпълнение

# 241
  • Варна, а по празниците в Ямбол
МОМИЧЕТА, моля за помощ... захванах се с един колаж, който е от 2 обекта, искам да окажа кой да е отгоре и кой отдолу, тъй като се припокриват на едно място... да но ме разбрахте.... Embarassed сещам се че на word има такава възможност да се оказва кой да е покриващия обект.. сигурна съм че и тук го има като опция, но не знам къде да го търся - не ми се е налагало!!

# 242
  • Карлово
katyadjin , местиш леърите с плъзгане на мишката. Който искаш отдолу, който искаш отгоре.

# 243
katyadjin , местиш леърите с плъзгане на мишката. Който искаш отдолу, който искаш отгоре.
Мики, благодаря ти.. в първия момента не разбрах как точно става, но след като пробвах.. получи се!!!
Тази вечер съм се заела сериозно.. надявам се скоро и аз да се похваля с нещо... хубаво!!

П.с. Ето това е първата ми малко по-сериозна работа..... виждам си доста дефекти, които се надявам с времето да се науча как се оправят, но повече не ми се занимава, почвам го 4 път да го правя и го доведох до тук колажа!!!!!

... ей сега започвам да ви конкурирам с производителността си, главата ми е пълна с идеи!!!

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 01:16 от katyadjin

# 244
Горска фея, първо селектирах главичката на детенце и създадох нов слой (layer>new layer via copy), и в новия  слой дадох feather на селекцията около1-2 пиксела, върнах се на background-a (оригиналната снимка), десатурирах го и приложих gaus. blur със съвсем малки стойности. Върху слоя с детенце приложих gradient map (от кръгчето в черно и бяло в layer menu-то), зададох му opacity 65%  и с помощта на четка с черен цвят "изтрих"  част от маската там, където исках да е цветно (в моя случай, очичките и шапката) ,  в нов слой добавих снежинки, надпис и готово Simple Smile))

mimmss, по-горе съм описала стъпките за създаване на снимката, но не съм добавяла цвят или unsharp mask на очите Simple Smile))) Май при детенце си е само генетика Simple Smile))) - цветът е от мен, блясъкът от таткото Simple Smile))))))), а..а...и снимах в exposure mode - macros Simple Smile))))))

misholina, много сладка е тази снимка с куфара Simple Smile)) и Ана-Магдалена има подобни,но за тази ти завиждам Simple Smile)))))
katyadjin, давай;)) смело:)) чакаме нови колажи!!!! ... а аз продължавам да работя... няма край тази работа Sad((((

# 245
страхотни неща  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes /точно по каквито си падам аз/

sage, благодаря за отговора   bouquet

# 246
Късно снощи освен онзи колаж сътворих и тези две нещица  Laughing

..... за съжаление снимките на племенника, с които разполагам са ограничени.... Confused,но като за начало ..... бива.

# 247
С това се занимавах вчера цял ден. :ooooh:http://magienklv.multiply.com/photos/photo/6/1  Искам да е перфектно, затова чакам от вас критики и съвети, какво не ви харесва и т.н., защото това ще е новият ни календар за 2007. Еии сега се сетих, че не съм сложила годината.  EmbarassedТова ще го оправя. 10x  Grinning  bouquet

# 248
http://magienklv.multiply.com/photos/photo/6/1   пускам линка пак че май не се отваря

# 249
  • sofia
http://magienklv.multiply.com/photos/photo/6/1   пускам линка пак че май не се отваря

Много добре, според мен  Peace. Ще споделиш ли как направи самия календар, с каква програма?

# 250
  • Германия
А някой може ли да каже, може ли да се "извива" текст във Фотошоп, т.е. искам да направя един надпис като полудъга  Thinking но досега не намерих къде и как  Cry

# 251
ако си със C2 - горе вдясно до текстовите бутони има едно като Т изкривено на дъга - там е тази функция.

другият начин - за текст не само на дъга, а под всякаква крива линия или форма, Малена беше обяснила преди (аз само веднъж го пробвах, стана, но не знам дали ще обясня като хората по памет). Като си селектираш произволната форма, натискаш десен бутон - и избираш "make work path" - пътечка, демек - и после може да пишеш по "пътечката"  Crazy

# 252
Кифла благодаря, не е програма. Дръпнах готов календар от руския форум и смених месеците и дните на английски. Някои беше дал link по нагоре но не успях да го намеря. Заповядай календара
http://magienklv.multiply.com/photos/photo/7/1

# 253
  • Германия
ако си със C2 - горе вдясно до текстовите бутони има едно като Т изкривено на дъга - там е тази функция.

другият начин - за текст не само на дъга, а под всякаква крива линия или форма, Малена беше обяснила преди (аз само веднъж го пробвах, стана, но не знам дали ще обясня като хората по памет). Като си селектираш произволната форма, натискаш десен бутон - и избираш "make work path" - пътечка, демек - и после може да пишеш по "пътечката"  Crazy

newsm51 newsm51
супер! стана!!!!! Благодаряяяяяяяяяя

# 254
Моля, моля, покажи! Ти май нищо не си ни показвала!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт