Увреден черен дроб, моля споделяйте

• 34 188
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
Като чета Тони и започвам да се плаша за нивото на гастроентеролозите в София. Как може да сложи диагноза фиброза 3 степен?..... Това е ниво на увреждане, което е резултат от нещо, а не диагноза. Стеатозата е диагноза, но тя не е достатъчна причина за фиброза 3 степен. В Токуда чух, че Балабанска е добър гастроентеролог и ако ми се наложи, бих се доверила на нея.
Не знаех ,че в Токуда има и имунологична лаборатория, това е ценна информация. Колко Ви струваше имунологичното изследване, Тони, цял профил ли Ви направиха, или само някои провериха?
Пп Ехографа дава информация за състоянието на черния дроб отвън. Какво става отвътре се вижда на фиброскана или при биопсията. Има и друго изследване, което се казва фибро тест. Правих си такова преди 7 години. То също дава информация за наличието и стадия на фиброза. В Пловдив се прави само в лаборатория Писанец, поне когато аз правих, беше така. Само че се чака 10 дни за резултат и струваше 170 лв през 2018 г.

# 136
  • някъде другаде
Цял профил ми направиха. Платих 210 лв. за престой една вечер в болницата и за фиброскана. Имонулогичното изследване не съм плащала. Ами казаха ми , че фиброзата най-вероятно е от стеатозата.

# 137
Сега правят ФиброМакс Тест изследване в Бодимед, има и в Пловдив. Чудя се доколко е верен, уж бил валидиран.

FibroMax е валидиран (в над 250 научни публикации) и се препоръчва, като тест от първа линия при: HCV вирусен хепатит, HBV вирусен хепатит, както и при пациенти с HCV- HBV коинфекции, HCV / HBV-HIV или HCV / HBV-Delta. Те служат за мониториране по време на и след лечение и за дългосрочна прогноза на заболяването. FibroMax е валидиран и се препоръчва при пациенти с: алкохолно чернодробно увреждане (стеатоза и стеатохепатит), стеатоза и не-алкохолен стеатохепатит (диабет, наднормено тегло, хипертриглицеридемия, хиперхолестеролемия, и хипертония).

FibroMax използва три специфични маркера за чернодробна фиброза: α-2-макроглобулин, хаптоглобин иАпо-А1, гарантирайки точността на оценката на фиброза.

FibroMax е единствения тест, който не включва трансаминази във формулата за изчисление на фиброза, като разделя изцяло количествената оценка на фиброзата (FibroTest), от оценката на възпалението (ActiTest) и стеатоза (SteatoTest).

FibroMax разграничава добре ранните от междинните стадии на фиброза, както и фиброза от цироза.

Какво ще кажете?

# 138
Аджибадем и Токуда не е ли една и съща болница? От Пловдив съм и хич не съм наясно. Обадих се в Токуда да питам за фиброскан, в цялата държава само там правят?!

# 139
  • някъде другаде
Аджибадем и Токуда не е ли една и съща болница? От Пловдив съм и хич не съм наясно. Обадих се в Токуда да питам за фиброскан, в цялата държава само там правят?!
Една и съща е. Да само там има фиброскан. Вчера ми правиха.

# 140
Колко е цената, Тони?

# 141
Има няколко болници Аджибадем. Аз съм ходила на еластрогафия в Аджибадем Младост и доколкото разбирам изследването е същото както с фиброскан.На сайтовете на болниците има цени. 200-300 лева е някъде.

# 142
Извинете че се намесвам, фиброскан кога се прави и защо. Предпочитам са питам а не да чета нещо не много вярно в интернет.

# 143
  • някъде другаде
Колко е цената, Тони?
Платих си преглед 130 лв. Първия път преди 6 месеца ме приеха уж в болницата за една вечер , но тогава ми правиха и изследвания за автоимунни заболявания. Тогава платих 220 лв.
Не знам дали ще ви го направят по ваше желание. На мен ми го назначи лекаря.
Извинете че се намесвам, фиброскан кога се прави и защо. Предпочитам са питам а не да чета нещо не много вярно в интернет.

На мен ми го направиха , че имах много завишени Алат , Асат и ГГТ.

# 144
Много благодаря, понякога и на мен асат ми е висок.
Аз пия сок от цвекло, надявам се да ми се нормализира. Хубав ден

# 145
Има няколко болници Аджибадем. Аз съм ходила на еластрогафия в Аджибадем Младост и доколкото разбирам изследването е същото както с фиброскан.На сайтовете на болниците има цени. 200-300 лева е някъде.
В Пловдив има еластография, но не знам има ли същата диагностична стойност като фиброскан.

# 146
За мен върши една и съща работа. И с 2-те определят степента на увреденост на черния ми дроб.
В google пише: Фиброскан и еластографията са едно и също нещо. Фиброскан е устройство, което използва транзиентна еластография - технология, при която ултразвукови вълни измерват скоростта, с която преминават през черния дроб, за да се оцени неговата плътност (твърдост). Това е неинвазивна процедура, която не изисква игла или венозна кръв

# 147
Имаш ли измервания някакви. Защото на фиброскан виждам някакви цифри. Може ли на лично да ми пратиш резултата, без лични данни.

Общи условия

Активация на акаунт