Увреден черен дроб, моля споделяйте

• 34 282
  • 147
  •   1
Отговори
# 105
Защо си решила че проблема ти е в черния дроб?Нали вече са ти казали,че не е.

# 106
Черен дроб не боли, леко се усеща като се увечива, но тогава са завишени асат, алат и ггт, а твоите са идеални. Казваш си симптомите на лекаря и слушаш в каква посока ще поеме. Имала съм някои от твоите симптоми при хеликобактер.

# 107
  • БГ
Здравейте,
има ли връзка с постоянната умора и функцията на черния дроб?

# 108
Не мисля.Проверени ли са дефицити на витамини,железен панел,ИР,щитовидни показатели,гръбначни деформации?

# 109
Здравейте,
има ли връзка с постоянната умора и функцията на черния дроб?

Да, това е характерен симптом на първичен холангит- автоимунно чернодробно заболяване. Но само това не е достатъчно, има още много симптоми.

# 110
Черен дроб не боли, леко се усеща като се увечива, но тогава са завишени асат, алат и ггт, а твоите са идеални. Казваш си симптомите на лекаря и слушаш в каква посока ще поеме. Имала съм някои от твоите симптоми при хеликобактер.

Аз съм с Хеликобактер, наистина мпже да е от него. Обаче лечението с антибиотик не се получи миналата година. Вие как се излекувахте?

# 111

Аз съм с Хеликобактер, наистина мпже да е от него. Обаче лечението с антибиотик не се получи миналата година. Вие как се излекувахте?
Пих ЛАКТОФЛОР ХЕЛИКО ПРОТЕКТ и неоренал, едвали съм излекувана, но за момента симптомите поотшумяха.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 20:14 от Dahlia_sz

# 112
При черен дроб какво друго е като симптом. Не чета в интернет, защото не знам колко е вярно. Затова питам тук? А с бъбреци ако имаме проблем по какво личи?
По малко урина или?

# 113
При черен дроб какво друго е като симптом. Не чета в интернет, защото не знам колко е вярно. Затова питам тук? А с бъбреци ако имаме проблем по какво личи?
По малко урина или?

За черен дроб симптомите за сериозно състояние преминават през няколко фази:
- промяна в цвета на урината, става мътна и тъмна като бира
- усещане за умора и тежест след хранене
- възможни проблеми с храносмилателната система - разстройство, гадене и т.н.
 - повишаване на трансаминазите - АСАТ, АЛАТ, ГГТ, билирубин - общ и директен
- сърбежи по цялото тяло, които нямат никаква видима причина
- бърза загуба на тегло
 - пожълтяване на очите и кожата на лицето, тоест поява на жълтеница
Най-характерното е, че не боли. Затова е толкова опасно, един от тихите убийци.

# 114
  • някъде другаде
При мен нямаше никакви симптоми. При кръвни изследвания видях завишени чернодробните ензими.

# 115
Зависи за какво чернодробно става въпрос. Сериозните състояния имат симптоматика, както съм написала.

# 116
  • някъде другаде
Зависи за какво чернодробно става въпрос. Сериозните състояния имат симптоматика, както съм написала.
Правиха ми изследване за хепатит и автоимунно заболяване ,нямам. На фиброскан ми казаха , че имам стеатоза 3 степен и фиброза 3 степен.

# 117
Тони, в болница ли ви правиха фиброскан и къде? Че и аз искам да направя.

# 118
  • някъде другаде
Тони, в болница ли ви правиха фиброскан и къде? Че и аз искам да направя.
Да в Токуда.

# 119
Боли ли и кога е препоръчително?
Черндр някога ми бяха завишени но се нормализираха за момента.

Общи условия

Активация на акаунт