Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 564
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Как няма да си обменят. В Русия има етнически украинци, в Украйна-руснаци.
А относно песента на Швеция - чудя се как имат очи да се явят на Евровизия с толкова явно копирана част от припева на песента от "Роди се звезда". Ще е интересно ако спечелят и след това почнат да ги съдят за плагиатство. Не зная възможно ли е, в какви случаи и до каква степен на заимстване.

# 391
А той щото Собрал не спечели със симпатия и драма... То не бяха сълзи и сополи, пълно инфо за болежките му, та сестра му, та той, та не знам си кой. Песента беше ок, ама победи само заради умелия PR.

# 392
Относно песента на Швеция, която е малко “взета назаем“, някога някъде бях чула или чела твърдение, че за плагиат се счита случай, в който са копирани пълни четири такта.
Не мисля обаче, че има подобно писано правило.
По-скоро смятам, че няма обективни критерии в юридически смисъл относно плагиата като такъв и отделните случаи биват решавани на базата на усещане.
----
Песента на Собрал ми стана фаворит още след началните акорди, така си остана и докрай.
Неприятен привкус ми оставиха само някои негови политически ангажименти. Опитах се да си ги спестя максимално.

# 393
Мисля, че в картичката/визитката на Салвадор обширно натъртиха как бил болен и т.н., което ми стана супер неприятно тогава...
По Бтв новините казаха, че всяка победа била важна за Украйна, та...🤷‍♀️

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 19:31 от dolce miele

# 394
Салвадор Собрал беше най-добрият участник през 2017 и заслужено спечели. Никой не можа дори и да се доближи до него. Наивно е да се смята, че спечелил заради болест. И други случаи е имало на изпълнители с различни здравословни проблеми (например Полша 2015, Финландия 2015, Грузия 2008, Русия 2018 и т.н.), но никой не е постигнал резултата на Салвадор. Той просто беше най-добрият.

# 395
Не виждам обаче какво място имаха здравословното му състояние и др. подобни неща в картичката му преди песента...Все пак, не е бил с отрязани крака или на смъртен одър, че чак толкова да се фиксира внимание върху здравето му...

# 396
Чак пък най-добрият? Никога повече след победата му не пожелах да чуя и не си пуснах песента му. А често въртя доста от песните от последните 15-16 години. Кристиян Костов заслужаваше и щеше да спечели тогава, ако не беше преекспонираната лична драма на Сорбал.

# 397
  • София
Приятно гледане!

# 398
Португалия- Слънцето "не" пречи на лед екрана...🙄

# 399
Да бяхме пратили рок, като Финландия, а не произведението на Врабевски

# 400
Не разбирам защо швейцарецът се подсмихва така, докато пее, че и момчетата плачат...😏

# 401
Jezebel какво е - жена, мъж, нещо в среден род? Споделих, че Джезабел ще избяга като му види перата на тоя, а ММ каза, че не се знае какво е Джезабел.  Май е прав.
Цитат
A girl who looks like she‘s a boy

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 22:45 от Diorela

# 402
Библейски образ е. Дали не беше отрязала някаква глава?? Йезавел е на български

# 403
Някъде четох, че френската песен била феминистка

# 404
Засега френската песен ме побърква, изобщо не ми харесва...😑

Общи условия

Активация на акаунт