Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 101
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз съм изненадана от много ниския вот за Финландия. Групата е най-известна от участниците, поне за мен. Песента е запомняща се и не е никак лоша. Дори от България, където вярвам имат почитатели, нямаше точки.

# 601
Зеленски обявил, че Украйна ще е домакин на Евровизия. Предлагал даже Мариупол като град, в който да се проведе Евровизия догодина.
А дано. Това означава, че може да си отдъхнем от мисли за войната.

# 602
Аз съм изненадана от много ниския вот за Финландия. Групата е най-известна от участниците, поне за мен. Песента е запомняща се и не е никак лоша. Дори от България, където вярвам имат почитатели, нямаше точки.
Да доста нисък вот, но песента не беше толкова силна, ни далеч по-добра от нашата и мина полуфинала.

# 603
Аз гласувах три пъти за тях😆

# 604
Дали им е сладка победата на Украйна?Победа,но да знаеш,че получаваш първото място от състрадание и пореден начин на Европа (и света) да покаже съчувствие.Не им е лесно,но всичко това вече изглежда жалко,грозно и подигравка към труда на другите учасници.
Очаквах да имат повече точки от журито да имат.

Тази сутрин си припявам финландската песен.

# 605
Не е учудващо, за Евровизия гласуват предимно хората, на които резултатът им е важен (главно по политически причини).
Останалите гледаме и се надяваме да чуем тук-там хубава музика.
А и никой не знае как се изчислява зрителския вот, т.е. го смятат "наши хора", точно като при парламентарните избори 😁
Подкрепям те за финландската група, представиха се чудесно и песента беше точно като за топ 5.

# 606
Малко дразнещо беше, но беше добре отиграно, победа с вота на публиката, народа подкрепя Украйна и тук, а Евровизия е все пак символ на единството. Самото шоу ми хареса като атмосфера и водене. От песните малко успях да запомня, нямаше нещо уау, но аз се запознах с тях снощи.
Ако не беше спечелила Украйна, щеше да стане по голям скандал. Песента не е много лоша, не е и супер. Доста по лоши са печелили.

# 607
Кончита Вурст спечели, защото е транссексуална, не защото пееше добре.
Кончита Вурст не е транссексуална, а фикционален образ, игран от актьора и певец Том Нойвирт. Той даже си е измислил биография на Кончита. Образът на Кончита, който Том играе на сцената, няма нищо общо с личния му живот.
Скрит текст:
Neuwirth has stated that he is not a trans woman.[4][8] He is gay, and has also described himself as a drag queen.[65] He uses she/her pronouns to describe his Conchita Wurst character, but he/him pronouns when referring to himself.[66][1]

Neuwirth created a fictional back story for the Conchita character, claiming that she was born in the mountains of Colombia and is married to the French burlesque dancer Jacques Patriaque, a real individual who is a friend of Neuwirth's.[4][67] He compared the use of the character to American singer Beyoncé's adoption of the Sasha Fierce alter ego, or singer Lady Gaga's use of various costumes, being a way to protect Neuwirth's own private life.[4]

Защо смятате, че Сърбия точно е замесена в измамите с жури вота? Сърбия получи много голям интерес от зрителите и много хора харесаха песента. Виждаме го и на финала, където Сърбия завърши на 4. място с 225 точки в телевота, а едва на 11. място при журитата с 87 точки. Личното нехаресване на една песен не дава причина да се твърди, че е получила гласове по нечестен начин. Просто трябва да се приеме, че хората имат различен вкус и ще гласуват за различни песни.

Присъединявам се към почитателите на Финландия. Пуснах смс за тях и за Великобритания. Смятам, че се класираха ниско заради слабите вокали на Лаури. Просто си личи, че той има проблеми с гласа и не може да си изкара тоновете както трябва. Тяхната песен ще продължа да си я слушам още много време.

Наистина Калуш Оркестра показаха доста нагло отношение и то още преди войната. Съжалявам за Алина Паш, тя щеше да е много по-заслужил победител.

# 608
29 от 40 държави  са дали 12 точки за Украйна.
37 от 40 са дали за Украйна поне 10 точки

# 609
Българското жури е било в състав: Здравко от Ритон(председател), Нели Рангелова, Георги Симеонов - JJ, Вензи, Мария Мутафчиева от Мери бойс бенд.

# 610
Признавам, че след толкова години като зрител на Евровизия, съм тотално объркана каква е формулата за успех.
Има два важни фактора, но и те не са достатъчни за успех, според мен. Това са политически повлияния вот като тази година, и гласуването на съседски принцип.
Да си с хубава песен също не е достатъчно. Лично за мен тази година има и по-хубави песни от класираните на първите места, които останаха назад в класирането. Явно е някаква смесица от тези 3 фактора + сценично поведение, което трябва с нещо да се откроява /понякога дори да е шантаво/ + мелодия, която да те грабне от 1 слушане.
Последното важи и за мен. Аз не обичам да следя песните в месеците преди конкурса и предпочитам да ги чуя за първи път на самите полуфинали. Признавам, че макар песента на Украйна да не е шедьовър, ме грабна на първия полуфинал и някак ми се открои от останалите. Simple Smile

# 611
Положението при некласиралите се.

# 612
Мен Украйна и Молдова ме накараха да намаля звука...😅 Аз по принцип не обичам да изключвам изцяло звука или да пропускам песни (най-малкото от любопитство, та търпя...колкото и нещо да е ужасно за мен).
Мисля, че Израел трябваше да е по-назад в класирането...
Потриса ме мисълта, че следващата Евровизия може да е в Мариупол (надявам се така да се пише, че по няколко начина го срещам🤔) сред отломки...подобно на атмосферата около коментатора на Украйна...🤐😬🙄
Да, още веднъж...браво на нашето жури! Снощи слушайки не успях да разпозная другите по имената, само Нели Рангелова, не слушах и много внимателно, че бях още потресена от "победителите"...😬 Но всъщност всички са разпознаваеми като им чета имената. JJ не беше ли част от Equinox?

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 21:54 от dolce miele

# 613
Да, JJ беше в Equinox. Аз всичките ги познах без Мария Мутафчиева. Иначе Украйна на мен си ми харесваше още преди полуфинала, слушах си я даже няколко пъти, но не беше чак за победител. Молдова така и не ми допадна, а се опитах да й дам шанс. Сърбия примерно ми се изкачи в личната класация с времето. Кофти, че Германия е последна, прецака я журито. На мен лично ми хареса много повече от други песни.

# 614
Аз мисля, че догодина конкурсът трябва да се проведе във Великобритания. Не ги виждам украинците да се справят, дори и войната да свърши. Имат да изграждат наново половината си държава. Или света да им плаща сметката и за Евровизия? И без това ще им излеят милиарди за възстановяването им. Така че Зеленски е добре да спре с мечтите. Blush
Тъкмо това ще е малка компенсация за втория в класирането, за който вероятно всички се питат дали нямаше да е победител ако не беше войната в Украйна.
Между другото, заслушах се пак в песента на Германия. Не знам защо получи само 6 точки.

Общи условия

Активация на акаунт