Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 098
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
На мен Украйна и Молдова ме накараха да намаля звука...😅 Аз по принцип не обичам да изключвам изцяло звука или да пропускам песни (най-малкото от любопитство).
Мисля, че Израел трябваше да е по-назад в класирането...
Потриса ме мисълта, че следващата Евровизия може да е в Мариупол (надявам се така да се пише, че по няколко начина го стещам🤔) сред отломки...подобно на атмосферата около коментатора на Украйна...🤐😬🙄
Да, още веднъж...браво на нашето жури! Снощи слушайки не успях да разпозная другите по имената, само Нели Рангелова, не слушах и много внимателно, че бях още потресена от "победителите"...😬 Но всъщност всички са разпознаваеми като и  чета имената. JJ не беше ли част от Equinox?
Мястото от където излъчваше коментаторът на Украйна беше умишлено избрано. Със същия успех можеше да го прави от която и да е друга точка в държавата където няма военни действия. Има достатъчно такива места, на практика повече от половината Украйна. Но нямаше да го има този драматизъм. Пропагандата е във всяка една сфера за жалост.
А посочените песни и за мен са абсолютно неслушаеми. Мъка ми беше да ги изслушам до края дори веднъж.
Вероятността следващата Евровизия да се проведе в Мариупол е почти нулева. Заместник главният секретар на НАТО  ги е поздравил за победата.

# 616
И аз това се чудя Германия категорично не е за последното място. Ако журито не я беше прецакало нямаше да е последна. Великобритания най-логично да е домакин, но Зеленски гледам бая амбициран Украйна да домакинства.

# 617
От едно друго място си харесах ето този коментар: “Тръпнем да видим кого ще победи Украйна на финала на световното в Катар.“
Laughing Smiling Imp

# 618
Да, много ми хареса това- Зеленски трябва да спре да мечтае, че Евровизия ще се проведе в Украйна.😁 С подобни "печалби" вместо да се изписват вежди се избождат очи...В някакъв момент е добре да схване, че става прекалено...
Интересно...Струва ми се, че и Русия, и Украйна не участваха в някои спортни първенства (не знам там каква точно беше обосновката, иначе спортистите от която и да е от двете държави си бяха еднакво прецакани, заради нещо, което не е по тяхна вина). Защо в Евровизия не следваха същия принцип?

# 619
  • София
Песента на Германия не е лоша никак. Както и други, които получиха почти никакъв вот. Още не разбирам и аз кой е точният модел за успешна песен, отвъд политиката.
Великобритания и Испания с нищо не ги запомних, даже не мога да повярвам, че и журито толкова напред ги сложи, явно има нещо музикантско, което не разбирам. Сам го знам от тикток, там ми харесва как пее кавъри, но този Спейсмен... нищо кой знае какво.

# 620
  • Вестерос
Умишлено не гледах финала, защото предизвестен край не ми се гледаше. Е беше ясно кой ще спечели още април месец, въобще нямаше смисъл да се пънат другите. Все повече ме потриса този конкурс.

# 621
В тениса участват тенисисти и от двете държави и даже понякога се изправят едни срещу други все още.

Любопитно ми е какво ще стане с българското участие догодина. Попаднах на интересен коментар на един от бившите членове на екипа ни, който твърди, че в тази ситуация участие е гарантирано и направо задължително, заради евентуалните политически измерения и последици, ако се допусне неучастие.

Относто домакинстването - Испания са отправили официално предложение, говори се за Полша и Варшава, заради близките връзки между украинската и полската телевизия, които имат вече опит в работата заедно след Евро 2012.  Кметът на Стокхолм също е отправил предложение. Виждам нещо и за Великобритания, но не е от официално лице, а само догадки.
Смятам, че страна от топ 5 ще домакинства.

Още не разбирам и аз кой е точният модел за успешна песен, отвъд политиката.

Няма точен модел за успешна песен.

# 622
Испания представиха интересно сценично шоу с добра хореография, но прекалено взаимствана от J.Lo и за моя вкус - твърде разголено. Харесвам по-семпли и стилни неща. Примерно, предпочитам изпълнение като на Пастора Солер (Quedate Conmigo), в което на сцената е само певицата и на преден план са поставени гласовите възможности на изпълнителя и достойнствата на песента - мелодия и текст.

Поднасям извиненията си за грешката ми в предната публикация за Кончита Вурст. Съгласна съм - не е транс.

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 21:17 от Purple Soul

# 623
На мен също ми беше излишна разголеността в сценичните костюми на Шанел и танцьорките. И предпочитам някои части да са по-закрити.😃 Иначе беше перфектно поднесено и изпълнено шоу (танц+ песен).

# 624
Моите фаворити (UK и Швеция) не успяха да спечелят, но не съм разочарована от победителите. Песента е хубава и оригинално представена и се радвам, че Европа я подкрепи. Показахме, че сме едно голямо семейство и умеем да бъдем съпричастни.

Не вярвам, че някъде по света има човек, който не би се трогнала от това изключително силно видео на песента: https://m.youtube.com/watch?v=Z8Z51no1TD0 . Аз поне си поревах.

# 625
Шантаво или не, и на мен това " Стефания, мамо, мамо, Стефания " ми се е забило в главата от снощи, заедно със сръбското " бити здрава " 😀

# 626
Аз се събудих с вълка и банана в главата 🤣

# 627
Шантаво или не, и на мен това " Стефания, мамо, мамо, Стефания " ми се е забило в главата от снощи, заедно със сръбското " бити здрава " 😀

Благодаря за видеото! Успях само 20—тина секунди да изгледам и ми дойде в повече 😢 Страхотен е припевът на тази песен, както и музиката. За мен определено се открои от останалите, аман от един и същи тип песни на английски. Незнам защо сте убедени, че само по милост им е дадена победата. Може това да ги е побутнало към първото място, но определено заслужаваха да са сред първите. Гласувах за тях.

# 628
  • в сърцето на един мъж...

Ох, това ми е една от любимите песни от онази година и така исках да спечели Sad

На Размус заигравката беше с китаристката, която преди това е била момче, а сега е момиче Simple Smile
Много ми харесаха чехите и испанците, определено испанската песен беше супер модерна и приятна. Четох някъде, че е била предложена на Джей Ло след написването, но тя я отказала. А и испанката беше свежо попадение на фона на всичките смесени с неясен произход.
Най-хубавото от цялата история беше новата песен на Монескин Simple Smile
За пръв път тази година май нищо не си тананикам от песните и не съм впечатлена така, че да се зарибя. Жалко че така се разви тази година, толкова скучно не ми е било от не знам колко време.

# 629
Испания ми хареса определено, но повече ми дойде това разголено облекло.  Можеше и без него да мине.

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 18:36 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт