Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 077
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Май много често се гласува по съседски, независимо от песните.
Интересно ми е кои ще "останат". Има някои, които стават за летни хитчета.

# 676
https://youtu.be/Zq2RjmcCUsI Кадри от пристигането на групата в Украйна. https://youtu.be/UgRPv6rAe7o Тук има изказване на майката на вокалиста от Калуш - Стефания, за която е писана песента

# 677
Колкото и да се мисли, че победата е по политически причини, песента на Украйна има безспорни качества. Тя е единствената, която мога да изтананикам/сръбската също донякъде/. Не че този факт е критерий за качеството на песента, но другите са като много други, безлични някак си. Сега да чуя някоя, не бих я познала. Може би само литовската. Но аз чух всички песни, освен нашата, на самото шоу за пръв път.

# 678
Колкото и да се мисли, че победата е по политически причини, песента на Украйна има безспорни качества. Тя е единствената, която мога да изтананикам/сръбската също донякъде/. Не че този факт е критерий за качеството на песента, но другите са като много други, безлични някак си. Сега да чуя някоя, не бих я познала. Може би само литовската. Но аз чух всички песни, освен нашата, на самото шоу за пръв път.
Не е вярно. Песента на Украйна не струва, в сравнение с тази на Швеция примерно, която от първия път запомних мелодията и. Всичко е нагласено, всичко е измама. Едва ли повече ще гледам Евровизия.

# 679
Не е вярно. Песента на Украйна не струва, в сравнение с тази на Швеция примерно, която от първия път запомних мелодията и. Всичко е нагласено, всичко е измама. Едва ли повече ще гледам Евровизия.
Песента на Швеция е хубава, шведите умеят да пишат песни и да представят винаги добър продукт. Но за мен не е нещо толкова впечатляващо. Годината не е от най-силните, но в никакъв случай не може да се каже, че песента на Украйна не е хубава и да нямаше война пак щеше да е в топ 10.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 12:38 от daisy12

# 680
Песента на Швеция не я помня вече. На Украйна, Молдова, Сърбия, Румъния, Финландия, Норвегия, Франция - мога да ги затананикам. За някои от тях не съм гласувала, но ей на, запомнила съм ги.
Тази сутрин се зачудих от миналата година кои помня и това са Финландия, Италия, Чехия и Нидерландия. Чехия и Нидерландия тогава не ми бяха фаворити, даже не ги бях забелязала преди самия конкурс. Но сега ги помня. Simple Smile

# 681
Някои гледам са се хванали как имало страни при журитата дали нула точки на Украйна. То и миналата година точки на Монескин са дали 28 от 39 страни, за жури вота говоря. И какво доказва това? 38 страни от 39 пък са дали точки за Италия миналата година при зрителите. Винаги някои страни дават 0 точки на победителя и това не е кой знае какъв показател.

# 682
Това не е конкурс за запомняща се мелодия. На Салвадор Собрал песента не мога да си я затаникам, без да се замисля, а молдовската от същата година я познавам от първите тонове като я пуснат по радиото. Но първият спечели с много точки.

Но и не съм съгласна, че всичко е измама. Просто европейското общество реши да прояви солидарност по американски, давайки незаслужена награда на някой само за да се чувства подкрепян. Никое официално лице не смее да се изкаже против победата на Украйна (дори и преди да се случи), защото това би могло да се разтълкува като русофилия, а никой не иска това.

Украинците имат чудесна музикална индустрия и "напипаха" алгоритъма на Евровизия от самото начало, затова и винаги са се класирали на финал - и са единствените, които нямат пропуск, дори Швеция и Русия имат по 1 пропуснат финал, Сърбия - 2 и т.н. И "Стефания" нямаше да направи изключение и вероятно щеше да финишира в първата десетка, че даже и топ 5. Но да се говори, че тази им рекордна победа не е политическа, е просто затваряне на очите.

Не знам дали сме го писали в старите теми, за да дам цитат, но ще преразкажа - когато избраха песента на Алина Паш, тя се нареди високо в класацията на букмейкърите и беше нещо от порядъка на топ 3 (на този етап още се чакаха към 15-тина песни). Алина се отказа от участие, подразбра се, че ще са Калуш и веднага почнаха да падат докъм седма-осма позиция. Когато избухна войната, мигновено се качиха на върха и не са падали и за минута - дори когато имаше съмнения, че може да се откажат от участие.

Дали внезапно песента им е станала по-хубава? Не мисля.

EDIT: Не сме го писали в темата, но ето тук една букмейкърска прогноза от периода на спекулациите дали ще е Алина Паш или Калуш и преди войната - Украйна е четвърта след прясноизбраната песен на Полша:

https://www.olbg.com/news/eurovision-song-contest-2022-betting-o … n-second-year-row

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 13:01 от Clouded Mind

# 683
  • Козлодуй

Каквото и да се говори на сцената на Евровизия излязоха двама вече световно утвърдени певци(Mahmud и WRS) а нe беше гласувано за тях макар да се въртят по всички телевизии - за мен това е пародия на конкурс Simple Smile За мен Румъния е на първо място на второ Молдова Simple Smile

# 684
мен пък песента на швеция въобще не ме впечатли, даже се учудвам, че е толкова споменавана. на фона на безличните песни тази година, украинската е съвсем прилична.

# 685
  • в сърцето на един мъж...
Абе крайно време е да спрем да очакваме, че това е песенен конкурс Simple Smile

# 686
Поне все още има песни.

# 687

Българското жури почти винаги дава съмнителни резултати:
- 2022: 12 точки за Гърция, която работи с Киркоров. Здравко от Ритон е пръв приятел с Филип и е член на журито.
- 2021: 12 точки за Молдова, която работи с Киркоров. Този път член на журито е Катя от Ритон.
- 2018: 3/4 точки за фаворитите на букмейкърите Израел и Кипър. 12-ка за Австрия, която да, печели жури вота не само благодарение на нас, нооо... изпълнителят работи със Симфоникс, които са автори на нашата песен тогава. Самият Сизър Сампсън е беквокалист на Поли 2016 и Кристиян 2017.
- 2017: 0 точки за фаворитите при букмейкърите Португалия и Италия. 12 точки за Австрия, дали е случайно или пак има някаква връзка, не знам.
- 2016: 12 точки за Русия, а автор на песента е - кой?! - да, Филип Киркоров. Не е странно, защото песента и представянето са чудесни, но като видиш и гласовете от 2022 и 2021, няма как да не си зададеш въпроси.

Преди това са смесени резултатите и няма как да видим какви точки сме давали.

През 2016 журито ни даде 12 точки на Армения, телевота ни беше за Русия.
2017 и 2018 заради Миланов и Симфоникс. Той нали живее и е израстнал в Австрия.
2021 и 2022 заради Киркоров.

Чета, че някои хора искат Петя Панева (или нещо от сорта беше) да изпратим. Доколкото разбирам е народна певица, не я бях чувал до този момент. Само че с чиста народна песен нищо няма да постигнем. Задължително трябва да е смесено с друг жанр (не рап!!!!!!!). Все си мисля, що пък да не изпратим Деси Добрева - страхотен глас, вокално опитна, харизматична.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 21:34 от grrrrr

# 688
Таксата е огромна. БНТ няма такива пари, съответно тази година IMP отидоха чрез спонсор.
Имаше интервю с Дара - тази година тя е имала желание да представи страната, но сумата била 100 хиляди нещо такова и тя се отказала.
Та дали Петя, дали Деси Добрева, някой трябва да спонсорира участието им..

# 689

През 2016 журито ни даде 12 точки на Армения, телевота ни беше за Русия.
2017 и 2018 заради Миланов и Симфоникс. Той нали живее и е израстнал в Австрия.
2021 и 2022 заради Киркоров.

Чета, че някои хора искат Петя Панева (или нещо от сорта беше) да изпратим. Доколкото разбирам е народна певица, не я бях чувал до този момент. Само че с чиста народна песен нищо няма да постигнем. Задължително трябва да е смесено с друг жанр (не рап!!!!!!!). Все си мисля, що пък да не изпратим Деси Добрева - страхотен глас, вокално опитна, харизматична.
Така е за 2016, гледала съм грешната колонка.
Ние изпълнители си имаме много - Дара, Петя Панева, Деси Добрева, Дара Екимова, Михаела Маринова, Славин (соло), от чалгата има талантливи. Не е там проблемът. Много е важно песента да е силна и да се подходи сериозно към участието.

Кошлуков не искаше да дава и стотинка за конкурса (и не даде btw), но предстоят избори за нов генерален директор на БНТ на 29 юни, така че може новият началник да има друг подход.

Общи условия

Активация на акаунт