Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 375
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
По темата с нервите... И аз не съм имала проблеми с ръката (6 извадени възли), но от 2 месеца са ми леко изтръпнали кутрето и безименния пръст на ръката от оперираната страна. Оказва се, че е възпаление на улнарния нерв. Бях се филмирала да не го притиска нещо, но според лекарите е следствие на лъчетерапията. Облъчвана ми е подмишницата, защото имам неизвадени лимфи там... Освен изтръпването в началото имах и нечовешка болка няколко дни в подмишницата и отзад на лопатката, не можех да се обърна в леглото. Сега това отмина, но изтръпването си остава. След 2 седмици ще съм на ЯМР на гърдите, надявам се все пак да не излезе някоя изненада. Та склонна съм да вярвам, че голяма част от дискомфорта след леченията се дължи на засегнати нерви или нервни окончания.

# 496
100 ml беше последното денонощие
Помните ли даже можехте да взимате душ докато все още има дренаж?
Аз не смея, че не се чувствам съвсем стабилна ама са такива жеги тук ...

Вчера сутринта рязко ми стана зле, появи се силна болка, буквално за 5 Мин докато мъж ми беше в банята, като ме видя се изплаши, била съм позеленяла
Имам таблетки за всеки случай при силна болка, една свърши работа
После бях добре, но чак вечерта посмях да изляза малко

Добре, че тук са празници и мъжете са около мен
Да видим дали в понеделник ще имам нужда от грижи

И за капак ми дойде, трябваше миналата седмица, по време на операцията бях с превръзка за всеки случай
При мен циклите са брутални и оцелявам само с кръвоспиращи, сега слагам инжекции за разреждане на кръвта и лекарства няма да взимам, дано не стане беля
Цяла нощ не съм спала, сменях през час
Дано днес е по- добре

# 497
На части някак си пробвай. Раната, конците, превръзката не бива да се мокрят.

# 498
  • София /Абсурдистан
Под оперираното място се мие с подвижен душ, а другото - с мокри бебешки кърпички.

# 499
Благодаря ви
Значи правилно съм запомнила, минавам се с мокри кърпи засега

Днес се събраха 30 мл, да видим до утре в 7-8 колко ще са
Миналата торбичка предимно през нощта се напълни до 100

Днес дремах цял ден, успях почти да компенсирам съня от миналата нощ
Течът леко намаля и дано, че допълнително ме изтощи
Жега беше цял ден, след малко ще направя първата за деня разходка

Слънчев летен уикенд ви желая Hug

# 500
Здравейте, на зет ми му беше опериран тумор в мозъка и сега предстои лъчетерапия. Операцията беше в Турция и сега се чудим дали да продължим с лъчетерапията в България или пак да ходим в Турция? Ще оценя всякакви препоръки от хора, които имат опит и информация по темата

# 501
Привет
При мен има лека и постепенна промяна
Усещам се леко по-добре всеки ден
Последните две нощи спах добре
Все още се храня едва едва и апетит почти няма, но се насилвам и хапвам

Дренажа вчера беше събрал 60, а днес 80 мл
Дано спадне скоро под 50, че този маркуч ми омръзна да го мисля и пазя

Тук са големи жеги, излизам два пъти вечерта след 19
По-рано е много задушно и топло
Уж винаги духа от морето, но сега и бризът утихна

Цикълът продължава да ме мъчи, поне намаля без медикаменти, беше ме страх как ще му повлияят инжекциите за разреждане на кръвта

Вчера имах и успешно посещение в 00
Прахчетата си свършиха работата, макар че едва ги пия заради гадния вкус
Дали са ми голям пакет, ще питам в сряда докога да ги взимам

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 11:09 от valkyrian

# 502
Здравейте дами! На 15.06 ми беше втората бяла химия. Преди нея мускулно ми бият алергозан в дупето. На 10-тия ден мускула, в който ми биха инжекцията се поду и зачерви. А от снощи по гърдите имам и обрив като копривна треска.
Случвало ли се е на някоя от вас? Дали има връзка с мускулната инжекция след като са минали 10 дни?
Утре трябва да съм на скенер и ще говоря с лекаря, но не знам дали при това положение няма да отложат скенера?

# 503
Здравейте дами! На 15.06 ми беше втората бяла химия. Преди нея мускулно ми бият алергозан в дупето. На 10-тия ден мускула, в който ми биха инжекцията се поду и зачерви. А от снощи по гърдите имам и обрив като копривна треска.
Случвало ли се е на някоя от вас? Дали има връзка с мускулната инжекция след като са минали 10 дни?
Утре трябва да съм на скенер и ще говоря с лекаря, но не знам дали при това положение няма да отложат скенера?

Здравей Моли,
Аз имах обрив след първата ХТ с Доцетаксел. Оказа се, че следствие на резкия спад на левкоцитите съм развила херпес зостер. Положението беше много критично и започнах да се оправям след като ми биха инжекции за повишаване на нивата на левкоцитите с растежен фактор - т.нар Зарзио или Зиекстензио или Лонкуекс.
Инжекцията в седалищните мускули не е алергозан. Мисля че е Зофран и Дексаметазон смесено или само Дексаметазон. (Дано не ме лъже паметта).
Препоръчвам ти посещение при дерматолог, също така обсъди всички симптоми с лекуващия онколог.

# 504
Благодаря ти Леа!
Да, на мен след всяка вливка ми бият растежен фактор. А в дупето съм сигурна, че ми бият алергозан, защото питах защо толкова много спя в деня на вливката? Отговориха ми, че е от алергозана, който бият.
Това е ужасно с херпес зостера! Много е болезнено, доколкото знам! Ще говоря утре с онколога за тази подутина на дупето. Притеснена съм, защото се появи ей така от нищото в неделя сутринта. На пипане е твърда буца, а отгоре кожата е зачервена.
Обривът на гърдите днес е позавехнал. Аз подозирам, че е вследствие на излизането ми на слънце на балкона баш по обяд . Надявам се да няма общо с буцата на задника  ми Simple Smile !
Бъдете здрави, момичета! Хубаво лято пожелавам на всички! Аз морето ще го пропусна ттази година Sad !

# 505
  • София
По принцип е по-добре да избягваш директна слънчева светлина, докато си на химиотерапия - кожата става по-чувствителна към слънцето, защото химията те кара да поглъщаш повече радиация от ултравиолетовата светлина.

# 506
Моли, дано е нещо безобидно

Бях в клиниката
Решиха, че дренажът може да се махне, избягвали да го държат повече от седмица заради повишения риск от инфекции
Боля си, ама мина
Смениха лепенките
Отдясно всичко било добре
Но един от шевовете на новата операция бил леко възпален, сложиха някакви специални превръзки и ще ходя пак да ме гледат

Дадоха ми схема за намаляване на обезболяващите, от утре трябва да почна да пробвам

Жегите леко намаляха, ама в клиниката беше голям задух поради проблем с вентилацията
Изпотих се ужасно от жега, болка, стрес
Къпането се отлага докато раната не им хареса как изглежда, продължавам с бебешки кърпи

От вчера имам лек апетит, дояде ми се месо
Досега карах на домат, праскова, сирене и малко хляб с масло и мед

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 16:41 от valkyrian

# 507
Бързо възстановяване, Валкириян! На мен тепърва ми предстои това мероприятие.
Днес мина скенера.Смятат, че е късна реакция след вливката. Удариха ми един урбазон за всеки случай. Сега чакам и се моля....

# 508
Успех Моли Hug

# 509
Здравейте на всички!
Има ли някой тук вече с опит с лечение с Рибоциклиб? Как се чувствате, как се прави проследяването на кръвни показатели и урина, от лекуващия лекар или пациента сам си следи показателите? Също така как се всема лекарството от болницата където е изписано или през регистрация в здравна каса и аптека?
Много благодаря и успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт