Как издържа тази мама, ОКТОМВРИйчетата щури са за двама!!!

• 14 982
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами с днешна дата!

Нашата одисея продължава - на на 5-6 ч. вдига Т. Уж не е много топъл само главичката отстрани, а като сложа термометъра - 39. Има моменти, когато ръцете му ледени, а глават му отстрани, направо пари. Вече незнам каква е тази Т. Изписаха Аугментин, защото предния път беше Дурацеф и се изрина /пи го само 2 дни/, свали Т и остана само на калции. След още 2 дни му нямаше нищо, така и не разбрахме какво беше. Аз си мислех, че ще трябва друг АБ, но не.
У нас никои не е алергичен към нищо, но Лъчо вече е - към АБ от групата на Дурацеф.
Таня П., цитирам: "влагалище зачервено, ПВКУ зачервено, матка в синистропозиция, аднекси чувствителни при палпация в лява".
Единственото, което за мен прозвуча като нещо недотам лошо беше, че матката е малка и няма данни за миома.

Е това е за сега, приятен ден на тези, за които това е възможно!

# 211
Танче, съчувствам ти от сърце! Дано да са само зъбки, но в такъв случай антибиотика сигурно е бил голяма грешка... лоша работа, тия деца не казват какво ги боли! (не че 6 годишната ми щерка си казва де:) И дано не се повтаря такова чудо!
А за гинекологичния преглед, усещам, че и на мен ще ми напишат нещо подобно. Само трябва най-сетне да отида на лекар, че хем не се чувствам добре, хем и секса отлагам... пълна гадост. Добре си направила, че си отишла, вярвам, че оттук нататък бързо ще се оправиш!
Бубс, случката с магазина си е направо гадост! Знам, че си много обидена... много лошо се е получило, и са те засрамили за едното нищо. Можело е да проявят повечко човечност, но пък това им е работата, сигурно са претръпнали, ако им се случва няколко пъти дневно. Мен веднъж ме спряха заради нова шапка, купена наскоро от същия магазин. Аз побеснях, и станах невероятно нападателна, дори предложих да си покажа прашките, че и те са оттам Simple Smile

# 212
Облаче, най-лошото за мен е, че не разбрах миналия път от какво беше, а определено не беше от зъби. Водих го при двама лекари, те и двамата казаха: може да са зъби, може да е вирус. И тогава чаках 3 дни да свали Т, но уви. Днес ще станат отново 3 дни и смятам след обяд да отида да купа АБ. 

Знаете ли през нощта много се уплаших. Като се събудих около 00.30 ч. детето до мен изгаря, а аз даже не смея да му измеря Т, защото като го знам, че леко топъл има 39, когато гори сигурно няма да го хване термометъра #Crazy

За АГ - докторицата каза, че ще ме излекува, но докато това стане никакъв секс  Naughty. Мъж ми само гледа уплашено, защото ние се знаем от многооооо години и аз никога не съм се оплаквала от нищо, а сега и на мамолог и на АГ и той направо си е глътнал езика. Сигурно не му е много гот от това за секса, ама знае ли човек  Mr. Green, пък и винаги може да се намери решение  Twisted Evil.

Сега малкия спи вече 3 часа и само се чуда като се събуди каква изненада ще поднесе.

# 213
Здравейте и от мен:))

Днес реших да ви изчета обстоино, а то форума малко замрял..  Sad

Днес съм много напрегната....нямах си работа да чета за цитонамазки, конизации, биопсии и направо ми трепери душичката какъв ще е моя резултат утре, опитвам се да мисля положително ама нещо не става.......
Мартина пак я почнаха зъбите -  рев и неспане нощно време , имам чувството, че съм на ръба на силите си..

Бубс
много неприятно, но такива сме си българите - от мухата правим слон.

Айде събудухме се

# 214
Гери, стискам палци всичко да е наред при теб и ще чакаме инфо.

Хей, момичета, днес видях хубаво слънце от много дни насам Grinning /не знам точно колко, май не мога да броя до толкова Joy.

Искам да попитам: на някои от вас пускат ли ви изследвания преди да предпишат АБ? Днес се позамислих /не че ми е силната страна де  Mr. Green/ обаче доколкото се опитвам да разбера, бактериалните инфекции се лекуват с АБ, а вирусните не се повлияват от АБ. Та ме интересува дали правилно разсъждавам и дали и на вас ви изписват АБ без предварително установяване на причинителя?

# 215
  • София
Хай и от мен.
Бубс, не знаех, че сте се изринали от нещо, ама сигурно ли е че е от шоколад?
Гери, успех утре на изследванията Peace.
Таня Б., още ли е с Т? От кога /колко приема/ е АБ?
Нашата док обича да говори наизуст, ама аз нали не обичам да мълча. Та като има проблем, предпочитам да се вземе кръв или посявка, но често и като екстрасенси и магове GP-тата изписват АБ, който в повечето случаи е Аугментин. правилно си чула за вирусите и бактериите, а за да се разбере какво е , тр кръвна картина.

# 216
Таня П., току що измерих 38. Не е като вчера, определено е по-ниска Т, но пак я има. АБ не съм го давала все още. Иначе е на 8 ч., чудя се какво да правя и може би ще го оставя до утре сутринта, ако по-късно не се влоши.

# 217
Taнче, не съм сигурна дали е от шоколада. Все си мисля, че сме изкарали Розеола, като слушам симптомите какви са били на тези, които са я изкарали, същите. Три дни Т, след като премине Т, пъпки, които минават за два дни. Обаче чух, че нашите педиатри не я признавали тази шарка, която се води шеста шарка.

# 218
Здравейте мами,

За срещата -  аз съм за 23 - по приницип моите колеги ще спретват празненство - но доколкото разбрах ще бъде на 22, така че аз съм за 23. Въпросната бирария - нямам нищо напротив.

Бубс- за случката в магазина - гадно е , много е гадно, на мен веднъж мисе случи подобно нещо - имах минерална вода в количката от която бях пила и влязох във верига Европа, и на излизане ме накараха да си я платя тройно. мног ме хвана яд, ама взъщност на тях това им е работата- те не знаят дали аз съм влязла с нея или съм я изпил авътре, та платих си - но оттогава - винаги когато влизам с количката търся къде е охраната и показвам какво имам - да нае ме накарат пак да плащам. тогава не ми пукаше много - все пак е е една минералан вода само - ама ако беше нещо по едро - в троен размер - щеше да избеснея!
А за тази шеста шарка - я разкажете малко?

Таня Б - мног олошо с тези темеператури - дано се спрете този кръг!

Таня П - е хайде сменяй я тази - може ли педиатър нон стоп да повтаря как ти си си виновна за болеста на детето!

Аз няма с какво да се похваля - моят си дивее както и преди , аз нещо съм го ударила на мързел  - абе шантава работа и така.
хайде целувки за сега

# 219
  • София
Здравейте, дами! Съжалявам за болните дечица и майки  Cry, оздравявайте по-бързо! Аз имам добра новина - говорих с директорката на яслата, в която подадохме молба и ще я вземат Преслава март месец. А това означава, че като комбинираме отпуските, ще си я вземем в началото на февруари newsm44. Много съм щастлива! В тази връзка, бихте ли ми казали колко време предварително трябва да се пуснат изследванията за яслата?

# 220
Здравейте момичета,

Включвам се само да потвърдя за партито - и деня, и часа, и мястото ме устройват и ако няма някаква форсмажорна ситуация съм там.

Виждам, че има доста болнички. Стискам палци бързо да се оправят, че да са във форма за посещението на дядо Коледа.

На мамите, които чакат резултати от изследвания, дано всичко да е наред. На мен ми гориха раничка на шийката преди повече от месец и ние изкарахме около месец без секс и е кофти. Още по кофти е, че чак след празниците съм на  контролен преглед, за да разбера дали всичко е зараснало нормално. И само ще го мисля. Това е то, женски неволи. А на мамолог и аз трябва да се наканя да отида. И зъболекарят го чака доста работа, че не съм ходила от преди да забремения и не ми се мисли колко ли пъти ще трябва да го посещавам. От следващия понеделник съм в отпуска и май ще се възползвам да си ремонтирам поне устата.

Бубс, дано вече ти е минало. Много кофти преживяване. И аз имам навика да слагам разни неща на гюрука на количката, но засега винаги съм се усещала да ги платя на касата. На няколко пъти пък съм влизала в Метро с чантата на Дими, пълна с какво ли не, вкл. и бутилка минерална вода и на излизане съм си мислила дали няма да стане проблем, но не е ставало. От друга страна, като се внася продукт от вън не би ли могло по баркода да се види, че не е от същата партида? Накарахте ме да се замисля, че май съм имала голям късмет, че досега не съм изпадала в подобна ситуация.

Отивам да спя, че утре ще ставам много рано.
Целувки на всички и спокойна нощ.  bouquet

# 221
За срещата - и мен ме устройва датата и часа и мястото, така че и аз съм там, стига да не изникне нещо непредвидено.

Дано всички болнички да оздравяват бързо и за празниците всички да са здрави.

Бубс, ужасна ситуация, представям си как си се почувствала.

Рали вече се уреди с два подаръка за Коледа - едно яке от Mariquita и една раничка калинка от Самсонайт. Сега за под елхата ще има някоя по-дребна играчка, най-вероятно ще й взема количка за кукли. Като я гледам не се занимава много с играчките си, все си играе с други неща и затова нямам намерение да давам толкова пари за нещо, което ще бъде захвърлено в коша с играчки. Най-любимо й е да си играе с несесера на мама. Първо изважда всичко, като на всяко се отделя специално внимание и после се напъхва пак обратно и така до безкрай. Отваря червилото и си го слага към устата, от кремовете се прави, че се маже, реши се, слага си ролките върху главичката, абе много е смешна. Само ме гледа аз какво правя и повтаря.
Целувки на всички и лек ден!

# 222
Привет момичета!

Дребосъка е на ясла, аз използвам времето да поработя, да попрочета темичката и да попиша  Mr. Green
Да ви кажа, днес ми стана много гадно като я оставях - така ревна милото, че чак сърцето ми обърна. Вие как се справяте с чувството на вина като ги оставяте? (това към мамите на ученичетата  Wink)
И да ви кажа какво ми се случи вчера - както винаги Невена беснееше следобед и се удари на ръба на бюрото. Идва да я гушна, отворила една уста в силен рев и ... изведнъж виждам нов зъб. Отдолу. Ама бая пораснал  Shocked Стана ми толкова смешно, щото аз от две седмици само горния венец гледам, че там имаме две подутини а то откъде изкочи заека (образно казано, май имаше някаква такава приказка  Embarassed) Явно е от преди два дни, защото от тогава спи спокойно. Пък аз патката си мислех, че се изморява през деня от яслата и затова спи  ooooh!

А има ли някие детенце, което е като нас - назад със зъбите? Направо започнах да се притеснявам вече - с новия зъб й стават... 5  Sad Верно, че на мен генът ми е такъв - аз до годинката съм била без зъби, ама...
Както и да е.

ММЗ, изследванията за яслата се правят най-много месец преди детето да тръгне. Поне за нашата ясла беше така.

Бубс, не си го слагай толкова на сърце, това им е работата на хората. Верно, че са могли да се отнесат по-деликатно, но... Аз в такава ситуация не съм попадала, защото винаги като пазарувам оставям количката до някоя от касите (или мястото за багаж) и влизам само с детето, слагам я в количката за пазаруване и така хем ми е спокойно, хем и тя се забавлява. Обаче веднъж, доста отдавна, Мандаринка я набедиха за "крадла" в ЕНА - имаше отворен пакет мокри кърпички, при това почти празен (!), но на входа я спряха и искаха да ги плати. Тя обаче не се даде лесно и накрая даже й се извиняваха  Joy
А като спомена шарка, тук около нас има доста случаи на едра шарка (страх ме е че ще й сбъркам името, затова така ви я пиша  Embarassed) Имаме едно съседче болно (подарък от детската  Mr. Green) и гледам да не се засичаме много-много с него, че аз не съм карала НИТО ЕДНА шарка  Shocked Направо не ми се мисли ако сега се разболея... То е ясно, че някой ден с Невена ше се чешкаме двете заедно  Joy ама сега просто не ми е удобен моментът  Mr. Green

Оф, пак се отнесох, а времето си вървиииии. Ще трябва да поработя малко, после ако имам време пак ще пиша  Hug

Танче Б., дано по-бързичко се оправите  Praynig

# 223
Миринда, Еличка засега е само с 4 зъба, но в момента 2-3 много я тормозят. Честито ви сладко спане! Ти ме изпревари, и аз се чудех има ли и други такива?
Мая, опитай да идеш на зъболекар преди нова година, все пак ти се полагат безплатно 2 пломби тази година! Изобщо, момичета, възползвайте се, иначе защо ги плащаме тия осигуровки!
Таня, и кожните лекари казаха същото за чау-чау. От опит знам, че не е порода, лесна за гледане, но не знаех, че и детето ми може да пострада от ова. Оказа се, че и сестра ми веднъж е имала същото. Е, поне вече се оправя крачето Simple Smile
Поздрави на всички! На мен вече ми е празнично, готвим се за карнавал Simple Smile

# 224
за зъбките- тони има 12, теди има 5, като първия изби на 12 месеца и нещо  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт