Как издържа тази мама, ОКТОМВРИйчетата щури са за двама!!!

• 14 979
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, дами! Сега съм малко по-свободна и ще ви разкажа как изкарахме миналата събота и неделя в Шумен. Та пристигнахме там вечерта. Преслава ка то ни видя беше едно радване, едно потреперване от кеф, много се зарадвах, че ме помни, че съм и липсвала, защото честно казано малко ме беше шубе да не би да е отвикнала да е смен. Нищо подобно! Излязох от стаята след бурните прегръдки и момата ревна и вика "мама". Милото ми детенце добре ме манипулира  Laughing.  На лягане - пак същия репертоар. Този път ни остави да се понаспим и в събота се събуди към 8.00, иначе тя до толкова си спи, но отидем ли си става в 6.30-7.00. Много щастлива, тя сутрин винаги е усмихната. Направихме прощъпулник, защото вече ходи девойката и Мишленце, ще стават колежки дъщерите ни (ако не се лъжа) - Преслава хвана хапчетата, фармацевтка ще я правим  Grinning. Добре се насочи тя. Бяхме и оставили военна шапка - нали и двамата с мъжът ми сме офицери, слушалки лекарски, козметика - за манекен, писалка, книга и др, но съвсем категорично тя си избра хапчетата. Ходи като бясна и има определено афинитет към предметите с копчета - дистанционно, GSM, блутуут - а на брат ми и др. Ходихме по разходки с нея, само двете - толкова ни беше хубаво и надвете! Бърбори ми, хилоти се, закача се, аз и приказвах като на голям човек, показвах и листенцата в парка - абе , идилия, но бързо свърши  Sad. Режимът и е следният:
8.00 - ставане и закуска - попара или грис, или бисквити с кисело мляко и плодово пъре или плод.
10.00 - плод или полодово пюре - завоси какво е яла в 8.00.
До 12.00 си се занимава сама с играчките.
12.00 - обяд - пюрето от кухнята с десерт - кисело мляко, кремче, плодово пюре или плод.
Следва малко дивяне иа вкъщи и следобеден сън около 2,5 - 3 часа. Обикновено в 15.30 се събужда.
16.00 - закуска следобедна - кисел или грис, или мляко
18.00 - плодово пюре или сок, бисквитка, солетка и др.
19.30 - вечеря - супата от кухнята със сухар или пюре зеленчуково или месно и десерт - мляко или плод, или плодово пюре.
Збранила съм  да и дават снаксове и царевични пръчици и тем подобни празни храни. Разрешавам бисквити - е то с млякото няма как, и солети.
Следва голямо, ама наистина голямо щуряне с околните. На девойката са и свалили детски песнички - популярните и и ги пускат и нашата от време навреме си ги сменя с мишката (не знам доколко съзнателно, но на няколко пъти пред нас го направи), също като изгасне мониторът, след като дълго време не е работило РС - то, удря една ръка на мишката , излиза десктопът и сме много доволни  Wink. На гърне я слагат периодично през деня, но все още се случва да направи голямата работа в памперса. Дрешките и ги перат отделно с "Тео бебе". Ами сякаш това е, ако се сетя нещо, пак ще пиша. Тази вечер съм много многословна  Embarassed.

# 76
  • София
Честит имен ден на всички именнички! Да са живи и здрави и много щастливи!

# 77
newsm51 ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ЕКАТЕРИНИ  newsm51! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ  newsm51!

# 78
 Embarassed Embarassed Embarassed
Хващам се в ръце да честитя отминалите рождени дни на любимия ми Октомврийски отбор. Първо чаках всички да са се родили  Grinning вече, а после ме завъртя службата Embarassed. Да не си търся оправдания, че ще взема да си намеря  Grinning.  
Мами, да са живи и здрави порасналите с по 365 дни дечковци.  bouquet Да остареят и побелеят. И както пее Катето (не съм чувала друго дете да пее толкова красиво newsm51), да порастат здрави и силни като "високи-те зелени планини"  Grinning.  
Много красиви и усмихнати муцунки се мъдрят в подписите и аватарите ви. Вече не са бебета, а едни пораснали човечета, които могат да извадят душата на човек с памук. Както си му е редът всъщност   Grinning. Много военни действия и маневри ще се водят за сърцата на октомврийските малчугани. Да му мислят бъдещите свекърви (някои вече са подработени  Wink) и тъстове.

Да се възползвам от днешния имен ден на една много готина мацка  Heart Eyes и да честитя й имения ден   bouquet. Да бъде живо и здраво името й, Облачето и Облачко, дали й това велико име и мъничката буболечка Еличка. С много красива коса се е сдобила от времето на последната ни среща Wink. Предишната й златна (като на мамка й и Еличето) коса колко мъжки сърца ще разбие и бели коси ще създаде на един много готин татко  Grinning.

Вие си знаете, че  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 79
Ех, Рониииии, така  те обичам, ей...  bouquet  bouquet  bouquet.
Вясвай се по-често тук, стига си кибичила в клюто, че ша ти дърпам ушите  Mr. Green
 Heart Eyes

# 80
Плами, перуката е от карнавален магазин, струва 10 лева. Аз я купих от Сбъднати мечти (на кръстовището над Чаталджа), но там не остана друга синя, другата е като дъгата. Можеш да провериш в Партицентър Вега, Министерство на купоните (до Дръзки) и най-вече - в Куку магазините, напр. срещу кино Мустанг.
Апропо, и на мен много ми хареса овцата!
Ми кво да направя, мен все  любов ми се прави, кат не може да ми смогне да търся още един, да се менкат  Mr. Green.
леле колко ти завиждааааам... и хем имам страшно секси мъж, ама обикновено съм уморена и ми се спиииии Tired
Вella, всъщност Катето беше слънчевото момиче (май) едно време, като си правих акаунтите Simple Smile А с това среднощно будуване направо ми домъчня за теб... Дано му се вижда края!
Надинка, успех с инициативите - и памперса, и китайския. Ще чакаме да се похвалиш!
Миринда, посмях се на разказа ти за кучето макар че не е много за смях Simple Smile успех с яслата и връщането на работа!
Бубс, или те е налегнал зимен сън (предполагам, че така и се вика на зимната умора:), или имаш спешна нужда от положителни емоции и екшън, несвързани с бебета. Яхвай коня и си намери още едно занимание, много помага Simple Smile
Меги, бързо оздравяване на сладунката! Ясли...  Rolling Eyes след година-две ще спре да боледува. Тогава пък моята ще почне за година-две...
Рони... толкова се радвам да те видя  Heart Eyes Нали знаеш колко те обичаме?! Heart Eyes (пък аз не смеях да се похваля, че се видяхме, да не събуждам страсти ревниви у всички останали съфорумнички)  Wink
Благодаря ви за всички хубави пожелания и честитки! А вчера вечерта и подаръците бяха толкова страхотни, че не знам ще можем ли да направим такъв чудесен рожден ден. Дори вечерта докарах аз домочадието с колата до вкъщи bowuu

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 09:02 от Сребърен облак

# 81
Облаче.. честито с малко закъснение  Wink

Ех Гея блазе ти, ние  с мъжа ми сме на път да забравим що е това секс.....
И аз от година не съм ходила на гинеколог, а трябва...че с този обилен цикъл кога ли ще тупна на земята.

Надинка , как намираш свободно време за такива занимания, аз докато си свърша домакинската работа, да напишем домашните с баткото и деня свършил Simple Smile

Моята мома май пак прихвана поредния вирус от батко си  и направо ми иде да се гръмна...тамън едното се закрепи другото се разболее. И така сме вече втори месец, изнервила съм се тотално .... само се карам на децата.

Лек ден

# 82
Здравейте,мами!  bouquet
Решила съм да бъда по-редовна за любимият форум. Heart Eyes
Рониии,много се радвам,че се появи,мила!Така ми липсват развеселяващите ти постинги.Да вземеш да се включваш по-честичко! Grinning
MMZ,така ти завиждам,че имаш такова яшно детенце.Браво на Преслава!Да я нацелуваш! Simple Smile
Гери,бързо оздравяване на сладурите!
Спирам,че моята принцеса вече недоволства.
Целувки от нас.

# 83
  • Варна, България
Здравейте, сладуранки!
Ей, Ронка, много се радвам, че писа! Наистина ни липсваш!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ВНИМАНИЕ:  Ако на 2 Декември има земетресение, да знаете, че е от нашата спалня  hahaha , УРААААААААААА , съпругът ми с връщаааааааааа  Mr. Green  newsm44 newsm44 smile3534 newsm47 smile3503
Кламерче, на въпроса ти дали съм ходила със съпруга ми на рейс?
Не съм ходила и честно казано нямам желание. Предпочитам с тези пари, които ще платим за самолетни билети, храна, вода и т.н. да ги дадем и да отидем някъде заедно на почивка! В световен мащаб корабоплаването е толкова интензивно, пристанищните такси са безбожни и всеки корабособственик предпочита да се стои възможно най-кратко в пристанище и е пълна лудница! Може би някой ден като стане капитан ще се реша да отида  newsm78

Вече втора седмица един ден в седмицата излизаме с приятелки на пицария и е голяяяям кеф! Тези събирания много ме зареждат. Всички си оставяме дечицата и газ на винце и бира. Дори двата пъти излизам без да съм си накърмила и приспала детето  Embarassed . Майка ми го лъже с айрян и АМ/ което не харесва/. Решила съм след Нова година да го отбивам, тъкмо татко му да се аклиматизира и да се включи в процеса.
И аз тези дни се бях замислила, за това което Гея сподели, относно кърменето и хормоналния дисбаланс. Все пак природата може би ни е дала известен период за кърмене /т.е. докато детето може да започне да се храни с обща храна/ и всяка "злоупотреба" в тази посока се отразява на здравето на майката  newsm78

Докато се рових да търся из нета нещо интересно попаднах на сайт на Улица Сезам
http://www.sesameworkshop.org/sesamestreet/?scrollerId=games
И игрички от Фишър- Прайс:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2601&e=gamesByAge& … ddler&site=us
Реших да ги споделя - дано и на вас ви харесат!

Засега толкова,
Чао  Heart Eyes

# 84
Рони, радвам се, че писа!!!!! Hug Hug Hug
Волтажче, супер е че мъжа ти най после се прибира!На сестра ми мъжа и също е по корабите и го чакат средата на декември!!!Много е хубаво тати да си е вкъщи!!!!!!!!!!

Абе момичета, каква ясла, ние не ходим вече от 2 месеца, нали я спрях и срях и работа Crazy Сега се гледаме вкъщи, но явно вирусите и тука ни намериха!!! Педито рече - ангина, няма нищо друго, само Т и гърлото много възпалено. Изписа оспамокс, че най-лек и чакам сега да подейства вече. С тия Т откачам, ей........ ooooh!

Кламерче, чакаме те!!!!! Другата седмица ще се чуем, когато имаш свободно време, само Йони да оздравее искам много да те видя!!!!!!!!
За кърменето - знам, че мненията са спорни, аз съм ЗА кърменето, но 1 година мисля е прекрасно да кърмиш, след това вече по стечение на обстоятелствата може да се отбива детето.
Гея, душко, аз съм с теб, сигурно ще ти е кофти в началото, но.......  Hug
А има и малчовци като Вики на Надето дето се отби сам на 11 месеца, май беше......... там няма начин!

Целувки на малките ни сладури!!!

И забравих най-важното - имаме още 2 долни кътника!!! Вчера вечерта напипах десния, а сега и левия  Mr. Green С тез зъби откачих, всеки с Т го изкарваме, може и заради това да се е възпалило гърлото!  Thinking

Айде пак лека и целувки!!!

# 85
Здравейте мами! Hug
Честити ви празници, Аля и Кламерче - с малко закъснение,  Embarassed но с много обич и добри пожелания!!! Звънях аз снощи на Облачка, ама или тя си ляга рано или аз късно се обаждам! Mr. Green Ама ще се уцелим някой ден - ясно е.
Рони, душко - радвам се че писа Hug Heart Eyes много целувки от мен и Яни  Heart Eyes и от кака му и бати му даже!Татето не съм го питала ама и него нареждам на опашката!!!! Hug
Гея - странна работа с този цикъл - моят си е по часовник от както е дошъл  след кърменето! Дано всичко се нормализира по-скоро.
Волтажче - освен земетресение от спалнята ви мила... чакаме и последствия!!! Hug
Което ме подсеща ...айде бе мами - време е за второ бебче!!!! Hugили трето Wink
Светли - за МР3ката на сина не ми се ще да помагам, щото аз нали купих от 911 сайт МР4ка и тя работи само 2 месеца #Cussing out фирмата е Ални Електроникс и след поредният скандал от мен по тел/2 месеца е наремонт при тях/, че ще се обадя на комисията за защита на потребителя, звънаха на Галин да му кажат че ще я сменят с нова в края на месеца ...та още чакаме ама има надежда. Иначе МР4 е подобре от МР3 защото подържа видео формат/клипчета,анимации картинки... всичко което можеш да качиш на тел можеш и на нея, дори и филмчета след като ги обърнеш в съответният формат! А овцата е страхотна!!!!!!
Меги, честити ви кътници. Ама тази Т ви съсипа!Целувки на принцеса Йони
И като казах за Т , да се оплача набързо...
Нощес Кристиян ни направи гърч - температурен 41 градуса 1 час неможем да я мръднем със стотна надолу. Представете си го 180см момче/мъж гърч да прави. Какъв ужас само ooooh!не ми се говори.  И то с парацетамол как се сваля такава Т???Едно време амидофена - идеално лекарство -ама няма вече - не го произвеждат! Та така. Чаршафи студени, кърпи, разтривки, и тъкмо вече решихме бърза помощ да викаме - той свали на 40 и се започна потене, преобличане повръщане ...и до 20 мин след това спеше спокоен! Но направо на онзи свят ходих! Sad
И така - тази нощ се надявам да спим - Praynig

# 86
Джулка, ужас какво преживя детето и вие  Sad! Разплаках се. Чувала съм че, ако има вана, хубаво да се потопи целия в студената вода. Но, виж, с Валерия не съм се сетила за това. И една инжекция фенобарбитал. Дано повече никога-никога да не се повтаря този ужас  Praynig! Целувки и прегръдки от нас  hug и много спокойна нощ  smile3524!

# 87
  • София
Здравейте и от мен.
Честито на вчерашните именички, много здраве и любов, и сбъднати мечти.
Джулка, съжалявам за преживяванията ви. Много гадни са тия температури. Наско много често вдига, почти до 40 градуса и по 3 дни нямат смъкване. Побелях вече. А последният път беше и при свеки и тя директно АБ, защото мъж ми като малък е правил гърчове и я е страх жената.
Какво да ви кажа - у нас пак са болни. Наско за месец и половина е 3-ти път на АБ. Ама дивакът ги плюе, а аз не знам колко е изпил и колко изплюл. Луда работа. Сега сме на тройна атака - АБ в носа, АБ в ушите, АБ пер ос... Дано ги уморим гадните инфекции.

# 88
Здравейте момичета,
днес най-после дойде ред и за нашия прощапулник,след като все нещо се случваше и отлагахме,отлагахме,ето че днес най-после се случи.
Направих питка,наредихме и нарекохме предметите,а нашия мушмурок три пъти ходи до тях и нищо не вземаше,накрая клекна и си взе фотоапарата,за моя радост,а след това грабна черпака и дълго време не го пусна... Mr. Green
..и тъй като май вие изобщо не сте го виждали Васето,освен в подписа ми ще пусна малко снимков материал eто го.

Много ми е тъжно,като чета за болнички дечица,затова много силно стискам палци и се моля бързо всички да оздравяват,че идва Коледааааа
Лека нощ и целувки от нас с Васката!
Heart Eyes

# 89
Леле, Джулка, и аз се разплаках като чета какво сте преживели, милите, дето викаш голямо момче да направи гърч сигурно е много страшно! Като си спомня Йони как ме уплаши и изтръпвам още! Sad А от какво това бе, по принцип големи хора рядко правят гърчове, отидете задължително на невролог и изследвания, дано никога не се повтаря!!!  Praynig
Бела, не мога да отворя линка........... чакам с нетърпение да видя снимки от вас!!!!!
Танче, мила какво да ти кажа дано скоро се оправи Наско и Вал да е здрава, че ужас с тези болести! И дано този път вече АБ подейства и скоро да не се налага да пиете пак!!!  Hug

Йони още вдига по малко Т,от вечерта нямаше, сутринта вдигна  37.4, но не и давам нищо, защото вече чакам оспамокса да подейства, сега я е свалила вече сама.
Писна ми с тези Т, ама каза педито до 3г. се израства, но дотогава ще се мъчим, склонно е детето към високи Т.

Ами айде целувки!!!

Общи условия

Активация на акаунт