Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 463
  • 793
  •   1
Отговори
# 315
До колкото знам вместо спирта може да се използва и много бързо зараства пъпчето , то е като Оксикорт - ако сте го чували ( само не зная дали правилно го изписах ) . Присъствах на една презентация на Биодерма и ми се стори много добър продукт и в болницата в София в която ми се иска да родя също използват тяхната козметика , но едва ли ще стигна до там . Получих и положително мнение от родилки за него и мисля да му се доверя 😊
Едното мами е ползвала спирт сутрин и вечер и през деня на смяна на памперса е пръскала със спрея .
Ч
Това наистина е най- добрият съвет , който може да ни дадеш . Една приятелка роди преди 3 месеца и ми каза да не рискувам с козметиката . Единствено искам да си взема на Адерма крем за подсичане и за зачервяване ( да имам , ако се наложи да не бягаме до аптека )  и спрей за пъпчето ( бил много хубав ) .
За сега и аз не съм решила къде ще раждам , май като гледам бургазлийки не искаме да раждаме в Бс и първо трябва да избера болница и след това да се запозная с изискванията им . 😳😂

Този спрей за пъпчето, вместо спирта ли се ползва?

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 16:16 от Dinewa Polina 712421

# 316
Минавам на отчет. Моята госпожица е пораснала доста, преди месец беше почти килограм, а сега е почти 1.9 кг. Много й се спеше и не помръдна почти, все още е главично. Не ни даде да я снимаме, беше сложила ръка и крак (!!!) пред лицето си. Grinning
Аз още не съм решила каква козметика ще ползвам. Спряла съм се на Мусела линимента, иначе не съм впечатлена от продуктите, които съм ползвала върху себе си. Отново от тестването върху себе си, съм доволна от Uriage, нямам алергии, но кофти продуктите ми правят контактен дерматит.
Във фейсбук групата една дама ми напомни за една датска марка Urtekram, на които съм ползвала тъкмо бебешкия измивен продукт и лосион без аромат и бях безкрайно доволна. Най-вероятно ще взема техни продукти, ако не ги понесе беба, ще останат за мен.
Скрит текст:
https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-% … ters=Urtekram-m28
Погледнах го и през INCI, всички съставки са в зелено.

Някой да има мнение за памперсите на bevola (Кауфландската марка)? Цената им ми харесва, имат си и индикатор за влага.

# 317
  • Замък сред облаците
Адерма нямат специален спрей за пъпче. Предполагам става въпрос или този за мацерация (https://remedium.bg/a-derma-cytelium-podsushavasht-sprey-pri-mat … o-h100-ml-78905/p) или другия дето създава защитен слой (https://remedium.bg/a-derma-cutalgan-uspokoyavasht-sprey-x100-ml-153373/p).

Аз май съм се насочила към Юриаж за козметиката за къпане и Судокрем за дупето. Мустела и Веледа претендират за натурални сставки, ама тия етерични масла в тях могат да са страшни алергени. Отделно че съм ползвала на Мустела мостри, безкрайно ме сърби кожата от тях (а не е чувсствителна или алергична). Жестоко ми се разрани кожата на ръцете последния месец от постоянното миене след всяко пишкане през 30 мин, завчера открих на Юриаж Бариедерм крема и от 2 намазвания имаше ефект където Цикатридина и други кремове със седмици не успяха да постигнат.

# 318
Поставям линк на продукта Simple Smile
https://epharm.bg/bioderma-cicabio-lotion-spray.html

Адерма нямат специален спрей за пъпче. Предполагам става въпрос или този за мацерация (https://remedium.bg/a-derma-cytelium-podsushavasht-sprey-pri-mat … o-h100-ml-78905/p) или другия дето създава защитен слой (https://remedium.bg/a-derma-cutalgan-uspokoyavasht-sprey-x100-ml-153373/p).

Аз май съм се насочила към Юриаж за козметиката за къпане и Судокрем за дупето. Мустела и Веледа претендират за натурални сставки, ама тия етерични масла в тях могат да са страшни алергени. Отделно че съм ползвала на Мустела мостри, безкрайно ме сърби кожата от тях (а не е чувсствителна или алергична). Жестоко ми се разрани кожата на ръцете последния месец от постоянното миене след всяко пишкане през 30 мин, завчера открих на Юриаж Бариедерм крема и от 2 намазвания имаше ефект където Цикатридина и други кремове със седмици не успяха да постигнат.

# 319
  • Замък сред облаците
Е, Адерма и Биодерма са два съвсем различни производителя - в първия пост беше писала Адерма Simple Smile Като гледам и тук няма специални показания за пъпчето, а е генерално за разранена кожа Simple Smile

# 320
Съжалявам , на изуст съм си го запомнила , но това е продукта . В болница Надежда използват този спрей за третиране на пъпчетата Simple Smile
От тяхна презентация се запознах с продукта , нищо че му обърках името , но да живеят технологиите и скрийншотовете 😂
Ще редактирам предният пост , за да не подведа някого 😍

Е, Адерма и Биодерма са два съвсем различни производителя - в първия пост беше писала Адерма Simple Smile Като гледам и тук няма специални показания за пъпчето, а е генерално за разранена кожа Simple Smile

# 321
Десислава``, ами той вече е на 10, каквото и да е било отдавна е минало, но дерматит беше. Атопичен ли, себореен ли, помня ли вече Simple Smile Кожен лекар му я постави, но дори да е поставил диагнозата с лекота и да не е било точно това, все пак беше с доста чувствителна кожа, обриваше се редовно и много плахо и внимателно сменях всякаква козметика. Но си права, че понякога се прибързва с диагнози и т.н.
На мен ми подейства адски добре козметиката на Amway. За първи път в живота си се чувствам като вкарана в някаква реклама, в която най-чистосърдечно казвам, че това е козметиката за мен. Чудя се дали имат и бебешка. Ще питам и ще бъде някакъв вариант.

# 322
Днес си взех изследванията. Най-интересното е вит Д. При първите изследвания в началото на бременността бях с 16. Сега излезе 148 😳. После как да не си хваля хапчетата 😄😄😄.
Вит Б12 съм успяла да наваксам и е над 500. Хемоглобина ми беше 128, сега е паднал на 121 въпреки, че желязо, феритин и Б12 са ми много добре. Доктора не прие да увелича дозата на желязото. За бременни бил повече от добре. Не било като да е 90 и да трябвало вливки... На последната ЖК миналата седмица бебка беше около 1.400 кг. На 5-ти ще съм на фетална. Трябваше да е на 27-ми, но я отложиха.

За козметиката вече казах. Ще започнем с dave, а ако не ѝ понесе ще я сменя. Имам за подсичане судокрем, джинджира алба, здраве бебе и павловича мас. Надявам се като каката да няма проблем с памперс зоната и да не се налага да използвам често изброените. За пъпчето ще си използвам пак спирт. За очичките ампули физиологичен разтвор.

# 323
  • Замък сред облаците
Филме, мен АГ ми каза от края на 7 месец натам вит Д да не взимам, само да се излагам на слънце. Не я питах изрично защо, но подозирам че има връзка с преждевременното затваряне на фонтанелата, което е рисково за черепна деформация или проблеми с мозъчното развитие (заради повишено вътречерепно налягане).

# 324
Ако нивата са добри да. И аз го спирам. Но ако е в недостиг трябва да се продължи и след раждането. А за фонтанелата може и да има общо. Не знам. Мога да говоря само от личен опит. Моите нива бяха високи. Каката е на по 2 капки вит.Д от 20 си ден и все още на година и 4 не ѝ е затворена фонтанелата.

Това ми напомня да споделя нещо за тези с първо дете. След раждането на бебето се дава вит. К. Трябва да видите в епикризата дали трябва да дадете още една капка, понякога и педиатъра я дава.
След раждането се бият и първи ваксини, та ако сте антиваксър трябва да предупредите.
А и другото в болницата взимат кръв от петичката на бебето за изледване за ФЕНИЛКЕТОНУРИЯ и ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ. От това изследване никой не дава резултати. Обаждат се само, ако има проблем и обикновено не го казват директно, а пращат на нови изследвания.
Витамин Д препоръчват от двайстия ден на детето.
Първи преглед при ортопед на първия месец. Ортопедите го препоръчват, а повечето педиатри не го смятат за необходимо. Нашата педиатърка чак към 6 ти месец ни прати.

# 325
  • Замък сред облаците
Филме, скринингът не е само за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм. Масовият неонатален скрининг включва проверка за:
- фенилкетонурия;
- вроден хипотиреоидизъм;
- надбъбречна хиперплазия (21-хидроксилазен дефицит);
- смущения в обмяната на аминокиселините, органичните киселини и окислението на мастните киселини;
- биотинидазен дефицит;
- муковисцидоза;
- бета-таласемия.

Повече информация за цялото изследване и защо са включени именно те има тук:
https://www.babyspace.bg/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B3

# 326
Здравейте ,мами аз съм с термин 22.07.2022,в момента 28+4 г.с. ,но за съжаление има риск от преждевременно раждане заради срастване в матката и предна плацента ниско разположена, имам си болки вече съм ги приела като нещо нормално и контракции се случват от време на време,днес бях на доктор (ходя в бившата Тина Киркова гр.София) тъй като сме от София,назначиха ми инжекции дексаметазон ,като превенция ,ако случайно родя по-рано,за развитието на белите дробове на бебето ,но съм си притеснена определено една бъдеща мама неиска да чува това ,но силно се надявам, че може да го изкараме и до края .
Ще се радвам ако някой има опит с такива инжекции да сподели
Желая пухкави и здрави бебета на всички и здрави мами. Simple Smile

# 327
Аз използвах козметика на Sebamed с каката и може би с бебето също тази ще взема, бях доволна. Първо бях пробвала с на веледа, но нещо не ми хареса. За подсичане и зачервяване винаги съм използвала судокрем, макар че не ни се е налагало често.
И аз се оказа,че съм с гестационен диабет. Та сега меря всеки ден захарта и внимавам какво ям. Но забелязах,че основно сутрин е проблем и тогава най-вече трябва да внимавам с храната и количеството.
Привет, ако сутрин ти е проблемът е важно какво ядеш вечер. Пробвай да вечеряш рано и по някоя разходка след това. Движението много се отразява.

# 328
В момента у нас се провеждат изследвания за 3 болести – фенилкиотнурия, вроден хипотиреоидизъм и 21-хидроксилозен дифицит (наследствена надбъбречна хиперплазия).

Помнех, че са 3, но не ми се ровеше за подробности. Благодарение на теб АА, сега ще го цопна в първия пост да го има под ръка като почне чуденката защо са взимали кръв на бебетата..

Аз уж вече съм минала по тоя път, но вчера като ме почнаха контракции от 2-3 следобед та чак до  9 - 10 вечерта, честно казано се притесних. Хем знам, че не ги усещам като родилните, хем ми трепери под лъжичката, че не спират. По някое време реших да пия допълнително магнезий и за всеки случай едно ношпа. Половината ми багаж за болницата е готов. След вчера мисля и другата половина да влезе в сака за да ми е една идея по-спокойно, че все пак имаме близо 2 часа до болницата.

Лотос, вземи си магнезий за мазане за краката.

Христова Боряна 686417, добре дошла в темата. Рискът не означава, че ще се случи. Тия инжекции до колкото знам действат десетина дни и после трябва пак да се поставят. Опитай се да не се товариш за да избуташ поне до 36-та седмица.

# 329
Привет, дами Simple Smile и аз днес бях на АГ, бебчето си расте, макар и да не е от едрите бебета, в същото време АГ отсега се опитва да ме подготвя за раждане в 37-8 седмица (планово), т.е. средата на юни под предлог, че съм рискова, можело да почна да вдигам кръвно, и много други “ако”та, но сме щели да следим нещата. Може би тя самата и е по-спокойно така, но аз не съм сигурна че имам много против плановото раждане, ако е раждане, а не секцио особено, но ще видим.

Бебето не е от най-големите - 1,8, но си върви с един и същи темп, и аз вече малко претръпнах от тия приказки, според нея щял да се роди около 2,6. Стомахчето било с 5 дена назад още от първия ми преглед при нея в 13та седмица, така че ми се струва, че просто терминът ми не е верен, във Фемина ми обясниха същото - заради нередовния ми цикъл преди да забременея - идваше ми на 42 дена понякога.

Моята АГ изражда в Тина Киркова - има ли други мами, които ще раждат там? Аз лежах там малко февруари и честно казано не беше зле отношението и засега съм в мир с тази мисъл.

Тези дни мисля да си правя списъци за пазаруване и малко по малко да почна да отмятам този месец поне най-важното, а тези дни мисля да си измия прозорци и да си изчистя по-основно, докато още не ми тежи. Изобщо съм изпълнена с планове.

Това с витамин Д не го знаех, има логика,
Ще взема и аз да го спра и да си правя слънчеви бани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт