Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 446
  • 793
  •   1
Отговори
# 375
Пия Прегнако, нз до колко има ефект, т.к. ще изследвам пак след 2 седмици, но поне коремчето тръгна да расте.

Момичета, аз вече нали всяка седмица  се филмирам за нещо, днес както си вървях по улицата т.к. духаше бая усетих,че нещо ми падна  на главата от 1 дърво, но не видях какво и се притесних да не е бил някакъв кърлеж, знам че уж са по тревите , но в София въпреки пръскането чувам че има доста случаи. Помолих ММ да ми огледа скалпа, уж нищо не видя, но възможно ли е да е паднало само като се къпах и да няма следи?

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 21:52 от mexicana___

# 376
Mexicana, пиши после, когато го изследваш да кажеш има ли резултат от Pregnaco или само при мен до момента няма много ефект, въпреки че аз съм пропускала дози.

Пия Прегнако, нз до колко има ефект, т.к. ще излседвам пак след 2 седмици, но поне коремчето тръгна да расте.

Момичета, аз вече нали всяка седмица  се филмирам за нещо, днес както си вървях по улицата т.к. духаше бая усетих,че нещо ми падна  на главата от 1 дърво, но не видях какво и се притесних да не е бил някакъв кърлеж, знам че уж са по тревите , но в София въпреки пръскането чувам че има доста случаи. Помолих ММ да ми огледа скалпа, уж нищо не видя, но възможно ли е да е паднало само като се къпах и да няма следи?

# 377
Аз смятам, че имам като цяло ефект от повишения прием на протеини плюс прегнако, за две седмици, ако се вярва на апарата, уж е качил половин килограм. АГ продължава да твърди, че е слабичък, но за мен си се движи добре, още повече че се движи със статистиката на приложението, което имам, а преди това имаше кратък период, в който не беше наддал изобщо - според нея.

Една доза от прегнакото ако се пие с прясно мляко набавя около 20 грама протеин. Оттам нататък ям яйца сутрин, нещо със сирене или кашкавал на обяд, месо на вечеря. Коремът ми имам чувството, че рязко дръпна в един момент - даже ми излезе една единствена стрия под пъпа, надявам се да си остане така самотна.

Трудно е обаче, ако се ядат въглехидрати, да се поемат и такива количества протеини. Особено ако имаш киселини, но е хубаво все пак да има полезни въглехидрати, за да се балансират нещата. От високо протеиново хранене аз лично не се чувствам добре, качвам и леко кръвно.

# 378
  • Замък сред облаците
Няма как да е кърлеж, ти няма да го усетиш освен ако не е напит с кръв, но няма как да се озове така на дърво.
Пролет е, дърветата са се разлистили, някои от тях пускат мъзга и си капе.

# 379
Здравейте, момичета, малко се бях загубила, но полека лека ще се връщам в час.

Имам много за разказване и най-вече оплакване. Важното е обаче, че засега сме наред с бебони и се надявам никога, ама никога повече да не трябва да лежа в болница, освен за раждане.

Меко казано в Шейново е кошмар. Не съм си представяла цветя и рози, нито лукс, ама такава мизерия... Измъчих се с акушерки пушачки, навсякъде вони на цигари, мръсни тоалетни, ама буквално като обществени на някоя спирка, антибиотик на конвейер, без значение за какво си приет да лежиш! На въпроси почти не отговарят, грижа за пациентите... не знам, може би, ако нещо наистина е на живот и смърт, иначе просто по цял ден ти вливат магнезий и дотук.

Психически много се натоварих, но най-лошото е, че си тръгнах с ковид!!! Сега, там ли се заразих, от по-рано ли съм го донесла, няма да разбера, но като се оплаках от гърло (аз си мислех, че е от лошия въздух и задуха, все пак бяхме четири в стая) ми направиха тест и ме пратиха да си ходя. Дотогава ми обясняваха, че нямало как да си тръгна по-рано от четвъртия ден престой (защото аз се пробвах да измоля по-рано освобождаване, при положение, че нищо не ми правиха, освен да лежа дни наред, вързана с абокат и банка магнезий), но като излезе бързия тест и ме изпратиха бързо-бързо.

Всичко това добре, но като се прибрах вдигнах 39 градуса температура. Изпаднах в паника, защото вече дори течен аналгин бях пила и не свалях. Отидохме бързо до спешното на Токуда. И тук започва вторият кошмар. Като разбраха, че съм с ковид, а и че се следя в друга болница, не искаха да ме вземат. Изпаднах в пълна безизходица и безпомощност - от Шейново ме отпратиха, нямаше смисъл да се пробвам там, в Токуда искат да ме отпратят, а аз изгарям от температура и притеснение за бебето.

Накрая, след като се разплаках, дежурния лекар на спешното прояви съчувствие (всъщност, той беше много мил през цялото време, но не можеше да ми помогне да чуем бебето или нещо). Свалиха ми температурата с две банки, мисля парацетамол. Малко си отдъхнах, но тук идва и третото разочарование - не чувствах много бебчо и исках да пуснат поне пулса му да чуя, да знам наред ли е всичко след целия този екшън. АГ- то на смяна, няма да й казвам името, не пожела да ме види, чувах как се обясняват по телефона, че нямало да си хаби ехографа или нещо от сорта. Да й имам емпатията на тази жена!! Добре, че накрая една акушерка дойде и каза, че ще ми пусне тонове.

Момичета, заключението ми е, че ако се налага да търсите помощ, то това е толкова трудно и толкова фрустрирсщо и просто трябва да стискаме палци да не ни се налага.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 22:41 от Rianne

# 380
  • София
Съжалявам за това, което си преживяла, бързо оздравяване и дано най-лошото е зад гърба ти. Аз миналата бременност изкарах в Шейново и имам съвсем други впечатления, общо взето целия персонал мина през мен,но както има и кофти хора така има и прекрасни лекари и акушерки. Антибиотик нито един път не са ми слагали, а съм била с кървене и за задържане. Иначе бременни с ковид - Майчин дом е мястото.

# 381
Десислава, и на други, на които разказвам, които са ми препоръчали болницата, казват, че не им се вярва това, което преживях, но това са фактите. Не знам, може да са имали много работа и да не е могло да чистят тоалетните често, но буквално всички момичета стискахме до последно, за да не се налага да сме там. А за цигарения дим, тук вече не мога да разбера как е възможно такова нещо в болница...

# 382
  • София
Направо звучи ужасяващо и като знам, че искам там да раждам малко се притесних. Но никога не ми се е случвало кофти тоалетни камо ли пък цигарен дим. Дори се дразнеха на тези бременни , които си позволяваха да пушат по терасите и ги гонеха долу на входа. Иначе санитарките са устати повечето, но това е навсякъде във всички болници явно комплекси избиват и се правят на велики.

# 383
Аз също планирам да раждам там, защото ми се струва късно тепърва да търся друг лекар, особено, ако ще съм секцио. Надявам се на етажа, който е родилното, нещата да са по-добри, така поне казват. В противен случай поне ще помисля за вип стая, за да проветрявам, когато искам.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 00:59 от Rianne

# 384
Момичета, абсолютно всички ли правихте обременяването с глюкоза? Моята АГ въобще не ми назначи това изследване. Не знам дали на своя глава да го пускам. Чета, че се прави до 28 г.с., а аз вече съм към края й. Според вас дали може и в по - късни седмици да се направи? Малко ме притеснява, че в последно време през нощта се събуждам пресъхнала и пия често вода, при което чувството на жажда не отминава.

# 385
  • Замък сред облаците
Аз не съм го правила. Нуждата от течности в трети триместър се увеличава много, също се събуждам с пресъхнала уста, нищо че през деня гоня 2.5-3л течности.
Има си и други показатели, за да го назначат ОГТТ - предшестваща ИР, много качени килограми, висока кръвна захар в рутинните изследвания, увеличени околоплодни води.

# 386
И аз не съм го правила, но имам глюкомер. Ако се притесняваш пусни си го. Няколко дни едва ли са от чак такова значение.

# 387
Мен АГ даже ме кара да не го правя , защото имам достатъчно контракции, имах и кървене и като цяло казва, че не е желателно да натоварваме още повече организма. Преди да забременея се водих , че имам ИР , но досега кръвната захар е Ок , нямам много качени килограми и мисля да го пропусна. Най-много да се направя обикновен захарен профил , ако там излезе нещо тогава.

# 388
И аз не съм правила, питах АГ, според нея нямаше нужда и я послушах.

# 389
ОГТТ и аз не съм правила,защото натоварва бъбреците. Пуснах си по препоръка на АГ - глюкоза, инсулин, инсулинова резистентност и кръвна захар. И ако от тези показатели,ако имаше нещо притеснително тогава. За щастие не се наложи обременяване с глюкоза Blush

Общи условия

Активация на акаунт