Спирала МИРЕНА

• 46 670
  • 894
  •   1
Отговори
# 405
Болеше ли при поставянето й?

# 406
# 407
На мен ми слага лидокаин, за слагане и махане, защото е ужасяващо.
Гинекологът ми каза, че при мен всичко е “много малко”, както искате го разбирайте, но болката е страшна. За щастие нося последната и ме чака само едно махане.

# 408
Гинекологът ми каза, че при мен всичко е “много малко”, както искате го разбирайте, но болката е страшна. За щастие нося последната и ме чака само едно махане.
Ако реша да поставя Спирала Мирена, да поискам от гинеколога и да ми сложи лидокаин, правилно ли?! По време на поставянето и след това имаше ли кървене и болка и ако е имало, колко време са продължили кървенето и болката? Ако е имало болка след поставянето, беше ли поносима?

# 409
Ако реша да поставя Спирала Мирена, да поискам от гинеколога и да ми сложи лидокаин, правилно ли?! По време на поставянето и след това имаше ли кървене и болка и ако е имало, колко време са продължили кървенето и болката? Ако е имало болка след поставянето, беше ли поносима?
болка след поставянето нямаше при мен ,кървене 2-3 дни

# 410
Дори да спре и менструацията при наличие на спирала Мирена!!! Това не е ли лошо за жена на средна възраст да няма менструация? Все пак чрез менструацията се пречиства жената. Като няма менструация жената от тази спирала Мирена, не се ли появява и окосмяване по лице и тяло?

Що за глупости са това? Някакви приказки от баба ти сигурно?

# 411
При мен болката и кървенето продължават 3-4 дни, като болката контролирам с Но шпа, като силна менструална болка.
Мои приятелки са ми споделяли, че нищо не усещат при махане/слагане. Зависи от самия организъм, самата физиология.
Аз съм с малка матка, раждала съм един път с цезарово сечение, много реактивна матка, както и тесен цервикален канал. Това, че при мен боли, не означава, че боли при всеки. Не се плашете, преминава.

# 412
Най-големия страх на мен ми беше болката. Неприятно е, но поносимо и за кратко време. Като се има предвид, че имах сраствания от секциото и много трудно я сложи, пак не мога да кажа, че е било нещо нетърпимо. Няма страшно!

# 413
  • varna
Здравейте, момичета, след всичко изчетено се убедих, че Мирена е и моето решение на обилните кръвотечения, парцали и прочие. Има ли някоя от Варна, която да ми каже добър АГ, за да отида на консултация и евентуално слагане?

# 414
Как сте Миренки?
Моята нали уж беше тръгнала да излиза, купих нова да я сменям, но като отидох да я сменям доктора каза да изчакаме ако падне- тогава, и така си карам. Но явно се е наместила и си е намерила удобно място, защото ми намаля съвсем цикъла и имам и чисти дни, след 2 години вече зацапвания.
Та така. Сега имам и нова закупена резервна.

# 415
Един спешен въпрос. Могат ли да се ползват вагинални глобули с Мирена?
Мисля, че от морето се върнах с бонус, защото имам някакво странно течение и ми се иска да сложа Ломексин.

# 416
  • ВАРНА
Здравейте, момичета, след всичко изчетено се убедих, че Мирена е и моето решение на обилните кръвотечения, парцали и прочие. Има ли някоя от Варна, която да ми каже добър АГ, за да отида на консултация и евентуално слагане?

Привет,
От Варна съм и септември ми предстои поставяне на Мирена при д-р Атанас Александров (синът на Кателия Александров). Моята история са две операции в Плевен, като последната беше преди два месеца и той ме оперира. Първата операция беше преди 4 години при проф.Томов. След нея бях започнала да събирам информация за спиралата. Имам препоръки за две лекарки, които поставят - едната е Евгения Георгиева (Окр.б-ца), като от нея имам преки впечателния, защото ми водеше ЖК, а след това години наред ходех на профилактични прегледи; другата е Христина Христова (преглежда в мед.център Санита).

# 417
  • София
Мисля, че от морето се върнах с бонус, защото имам някакво странно течение и ми се иска да сложа Ломексин.
Може, не се притеснявайте!

# 418

Може разбира се. Спиралата се позиционира много по-нагоре.

# 419
Нося вече втора Мирена заради много обилни цикли. Юли догодина ще сложа трета подред.
Нямам никакви оплаквания, нямам и цикъл вече, защото не се образува лигавица от тялото й. Всякакви притеснения за бременност също за изключени 😊.
Здравейте на колко време сменяте спиралата, защото аз съм от октомври 23г.. два месеца съм чиста и няма цикъл на третия кървя по две седмици, на приливи и отливи .. разбира се, мога да изкарвам с ежедневни превръзки, но имам моменти в които не успяват да поемат. Разбира се, не е голямо количеството.

Общи условия

Активация на акаунт