Спирала МИРЕНА

• 46 566
  • 894
  •   1
Отговори
# 720
Миноксидила предписа ендокрино при сестра ми, но на мм му го предписа дерматолог, така че май и двете специялности вършат работа.
Важно е да ви го следят, жените не пият същото количество като мъжете.

Копривата с мед има страхотен ефект, но трябва да се пие много време, поне 4-5 месеца, докато даде резултат. При всички положения си заслужава и не е някаква химия със странични ефекти.
 Когато го смесите, пазете сместа в хладилник. Медът ще се захароса.

# 721
Здравейте !
Нова съм и не знам как да пусна свой пост ще пиша в коментар .
Аз съм като Вас с обилни и чести менструации .  Предстои ми поставяне на Мирена естествено го има чувството на притеснение кое  , как , ще боли ли , последствия , какво да наблюдавам .
Аз съм на 43 г . С анемия , кръвопреливане юли месец заради кръвоизлив . Имам 2 кюртажа това след хистероскопия ми припоръчаха хормонолна спирала надявам се на нея да има ефект защото не виждам изход от тези постоянни кръвоизливи .това ся много години още от тийнерджърската ми възраст е така но последната 1 година стана кошмар не мога да върша нищо в ежедневието си дори не мога да ходя на работа стоя вкъщи и пак е така а като ходя на работа е неописуемо преживяване . Прочетох доста страници от темата и споделени опити на дамите  и има доста отговори на моите въпроси .

# 722
Не се притеснявайте, боли за кратко, поносимо, особено за раждали вагинално, на мен без упойка са ми я слагали.
Важно е да е добре наместена, вижда се на ехограф. дано даде желания ефект скоро!

# 723
Не се притеснявайте, боли за кратко, поносимо, особено за раждали вагинално, на мен без упойка са ми я слагали.
Важно е да е добре наместена, вижда се на ехограф. дано даде желания ефект скоро!
         Благодаря Ви!

# 724
Здравейте. Ето и моя опит със спиралата. Сложих я през ноември 2022 по препоръка на гинекелога ми тъй като имах обилен и продължителен цикъл, а и за контрацепция. Мина почеве от година докато цикъла ми не се нормализира. Не изчезна, но определено намаля като количество. Други странични ефекти не съм изпитала. Паралелно от тогава имам обилен косопад, който вече има и видим резултат, 2/3 от косата ми я няма. Не спира. какви ли не ампули, шампоани лекарства, пръснах сума ти пари, нищо не помага! Не знам дали е свързано със спиралата, но след като прочетох други отзиви във форума, вече се съмнявам че е от нея. Пускала съм всякакви изследвания, посещавала съм ендокринолог и всичко изглежда в нормите. Вече не знам какво да правя и към кого да се обърна. Ако се махне тази спирала какъв е ефекта? Вече съм отчаяна. На 38 години съм с две деца. Искам си косичката, сутрин не искам да се поглеждам в огледалото защото това което виждам не ми харесва. И повярвайте ми не съм свръх суетна, не искам да звуча като някоя жена мрънкаща. Моля дамите, които са се сблъсквали с такива проблеми да споделят. Благодаря предварително!
Аз пък наблюдавах точно обратния ефект при мен - от супер обилен сега е 2-3 косъма на къпане....

# 725
Здравейте !
Аз съм като Вас с обилни и чести менструации .  Предстои ми поставяне на Мирена естествено го има чувството на притеснение кое  , как , ще боли ли , последствия , какво да наблюдавам .
Аз съм на 43 г . С анемия , кръвопреливане юли месец заради кръвоизлив . Имам 2 кюртажа това след хистероскопия ми припоръчаха хормонолна спирала надявам се на нея да има ефект защото не виждам изход от тези постоянни кръвоизливи .това ся много години още от тийнерджърската ми възраст е така но последната 1 година стана кошмар не мога да върша нищо в ежедневието си дори не мога да ходя на работа стоя вкъщи и пак е така а като ходя на работа е неописуемо преживяване . Прочетох доста страници от темата и споделени опити на дамите  и има доста отговори на моите въпроси .

Не се притеснявай, поставянето й трае 10 минути, без упоийка са ми я поставяли и се преживяеа. Опотай, надявам се гя да реши проблемите ти, при мен след три месеца цикал няма и за сега съм доволна, да има странични ефекти, но се надявам и те да отшумят след месвци.Успех!

# 726
Здравейте !

Не се притеснявай, поставянето й трае 10 минути, без упоийка са ми я поставяли и се преживяеа. Опотай, надявам се гя да реши проблемите ти, при мен след три месеца цикал няма и за сега съм доволна, да има странични ефекти, но се надявам и те да отшумят след месвци.Успех!
                              Благодаря за подкрепата !

# 727
Поставянето трае минута-две, как десет минути?

# 728
И аз това щях да кажа.. даже и две минути ми се струва много Simple Smile
Става бързо, не го мислете.

# 729
Здравейте, нова съм тук и предварително прочетох цялата тема, за да се запозная с вашите положителни и отрицателни отзиви за спирала мирена.

Започвам с това, че съм почти на 35, не съм раждала (не планувам в скоро време) и от около 5 години се боря с вътрематочни образувания - имам една направена хистероскопия за премахване на 2 полипа, които ми създаваха извън менструални зацапвания, след нея всичко беше наред.

През 2022 ми откриха и 2 малки миомни възела - интрамурални, доктора каза, че ще ги наблюдаваме, но все пак мога да изкарам нормална бременност и с тях. След време пак имах зацапване между циклите и имаше съмнение отново за полип, но не беше сигурно. Постепенно зацапването започна да става ежемесечно, по няколко дни около овулация и след полов контакт.

Миналата седмица посетих друг лекар за второ мнение, миомите са под 3см, но отново не беше сигурно дали има полип или не - а аз зацапване продължавам да си имам (кафяво, белезникаво, розово). Препоръката беше да ми се направи биопсия след следващия цикъл и ако резултата е добър - да се сложи спирала мирена с цел регулиране на нивата на естрогена и намаляване на миомните възли.

Въпросът ми е миомите могат ли да предизвикват това зацапване и вземането на биопсия (в кабинета, без упойка) безопасно ли ще бъде за мен?

# 730
Здравейте, нова съм тук и предварително прочетох цялата тема, за да се запозная с вашите положителни и отрицателни отзиви за спирала мирена.

Започвам с това, че съм почти на 35, не съм раждала (не планувам в скоро време) и от около 5 години се боря с вътрематочни образувания - имам една направена хистероскопия за премахване на 2 полипа, които ми създаваха извън менструални зацапвания, след нея всичко беше наред.

През 2022 ми откриха и 2 малки миомни възела - интрамурални, доктора каза, че ще ги наблюдаваме, но все пак мога да изкарам нормална бременност и с тях. След време пак имах зацапване между циклите и имаше съмнение отново за полип, но не беше сигурно. Постепенно зацапването започна да става ежемесечно, по няколко дни около овулация и след полов контакт.

Миналата седмица посетих друг лекар за второ мнение, миомите са под 3см, но отново не беше сигурно дали има полип или не - а аз зацапване продължавам да си имам (кафяво, белезникаво, розово). Препоръката беше да ми се направи биопсия след следващия цикъл и ако резултата е добър - да се сложи спирала мирена с цел регулиране на нивата на естрогена и намаляване на миомните възли.

Въпросът ми е миомите могат ли да предизвикват това зацапване и вземането на биопсия (в кабинета, без упойка) безопасно ли ще бъде за мен?

Здравей, да миомните образувания са причина за симптомите ти.Аз съм с такива и в началото ги проследяваме , нямаха симптоми но след три години започнаха зацапвания между циклите, болка, след това удължаване на цикъла и след загуба на много кръв анемия. Относно биопсията- взеха ми без упойка такава и не е опасно , да неприятно е но е за кратко. Успех ви пожелавам и всички тук с радост си помагаме,  винаги оценявам полезните мнения на всички!

# 731
Здравей, да миомните образувания са причина за симптомите ти.Аз съм с такива и в началото ги проследяваме , нямаха симптоми но след три години започнаха зацапвания между циклите, болка, след това удължаване на цикъла и след загуба на много кръв анемия. Относно биопсията- взеха ми без упойка такава и не е опасно , да неприятно е но е за кратко. Успех ви пожелавам и всички тук с радост си помагаме,  винаги оценявам полезните мнения на всички!

Благодаря за отговора!
Като казахте болка, имате предвид подобни на менструални болки или други? Понеже от 2 месеца имам силни болки в кръста и нагоре по гръбнака и се чудя дали виновниците не са пак същите.
А след биопсията сложиха ли ви спирала и има ли желания ефект - намаляване на миомите??
Притеснява ме адаптивния период, който при всеки е различен - забелязвам, че при дамите, на които е поставена с цел лечение, той е по-дълъг (месеци, години) с постоянно кървене...

# 732
Тук, повечето сме с хормонална спирала с цел лечение. Не съм имала оплаквания, та субективни са нещата.

# 733
"Лечение" и то на различни неща. Аз преди нея нямах миома. Сложих я заради менорагия и нисък хемоглобин.  С Мирена номер 2  на петата година и дори без цикъл (  заради нея като положителна тенденция)  си отгледах един миомен възел. Както уж се "хранел с кървене".

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 12:00 от _re_ge

# 734

Благодаря за отговора!
Като казахте болка, имате предвид подобни на менструални болки или други? Понеже от 2 месеца имам силни болки в кръста и нагоре по гръбнака и се чудя дали виновниците не са пак същите.
А след биопсията сложиха ли ви спирала и има ли желания ефект - намаляване на миомите??
Притеснява ме адаптивния период, който при всеки е различен - забелязвам, че при дамите, на които е поставена с цел лечение, той е по-дълъг (месеци, години) с постоянно кървене...

Здравейте, да менструална е болката същата която и вие описвате болки в кръста силни спазми чак бедрата ме болят от тях. Лекарите тук (Кембридж) решиха  да пробваме с Мирена -другата опция беше противозачатъчни за да повлияем на възлите.Да те са причина за промяна на цикъла .   

След биопсия ми сложиха Мирена , преди нея се изисква преглед  и тогава поставяне, имах полип и те взе а него за биопсия и следваше поставяне на нея.За ефект и дали тя ги намали не зная, рано е да кажем -пиех и витамин С, за да намалим кървенето и адаптацията на Мирена.тук казват че хормоните й започват да действат до 6 месеца, цикъл нямам , но по някога болки има -за тях е нормално каза лекаря, матката се опитва да изхвърли чуждото тяло , надявам се че ще се оправят нещата. Желая много здраве и не се притеснявай да питаш  за всичко което те притеснява!

Общи условия

Активация на акаунт