Спирала МИРЕНА

• 46 547
  • 894
  •   2
Отговори
# 735
При мен само най-малкият възел 0,5 см. не го видяха след 5 год. ползване, другите са си там същите, важното е , че не нарастнаха. И хемоглобинът ми стана по-приемлив.

# 736
На каква възраст може да се постави Мирена на дъщеря ми която почва полов живот с цел предпазване от забременяване?

В чужбина има Мирена за тийнейджърки.

# 737
  • Sliven
Здравейте!Искам да попитам,тези, които имат кисти,как разбрахте,че са се образували или са открити случайно при преглед?
Вчера имах доста силни болки,а днес придърпване в единият яйчник и се чудя дали не е това.От 12.02 съм с Мирена.

# 738
Здравейте!Искам да попитам,тези, които имат кисти,как разбрахте,че са се образували или са открити случайно при преглед?
Вчера имах доста силни болки,а днес придърпване в единият яйчник и се чудя дали не е това.От 12.02 съм с Мирена.
При преглед се установи, но отидох точно защото имах болка в единия яйчник, която не отшумяваше няколко дни.

# 739
  • Sliven
При преглед се установи, но отидох точно защото имах болка в единия яйчник, която не отшумяваше няколко дни.
[/quote]

Благодаря за отговора!Ще изчакам да минат празниците и ако продължава ще отида на преглед.Болката не е силна,по-скоро дърпаща,но вчера беше за 20 минути,но доста осезаема и в областта на матката.Овулацията ми би трябвало да е минала,едва ли е от нея.

# 740
В матката няма кисти.

# 741
  • Sliven
В матката няма кисти.
Знам,че няма,просто обяснявам какво усетих вчера.За киста ме наведе строящата,не особено силна болка от днес.

# 742
  • Sliven
Здравейте!Пак съм аз Simple Smile Днес ми е 6-ти ден от цикъла.Този месец беше значително по-малко като количество,но явно избързах да се радвам...Сутринта при първото ходене в тоалетна от мен се изля много голямо количество кръв,последвано от 2 големи с***река.Ходих на преглед в АГ отделението и ми казаха,че е нормално и че кръвта се е задържала от спиралата и е изтекла наведнъж.Случвако ли се е на някой?Не мисля,че такова количество кръв е нормално.Така или иначе в понеделник пак ще отида на лекар,но до тогава ще се побъркам от притеснение.Иначе Мирена-та си е на място и след този сутрешен "кръвоизлив" вече кървенето е по-слабо.

# 743
Когато бях със спиралата имах задържан фоликул и като се резорбира, кървях доста. Дали не се е получило и при вас?

# 744
Аз кървях доста, вкл.съсиреци заради м.възли.

# 745
  • Sliven
Ами не ми дадоха смислено обяснение и това ме притеснява.Това е третият ми цикъл със спиралата и от както съм с нея съм нямала съсиреци,а камо ли толкова големи.Иначе имам 2 миомни възела и заради тях съм с Мирена.Но и преди нея чак такова кървене май не съм имала.
А какви са симптомите на задържан фоликул?

# 746
Болка в яйчника. С ехограф се потвърждава.

# 747
  • Sliven
Много благодаря,възможно е и да е това, защото преди няколко седмици доста ме наболяваше,но работя извън града и така и не намерих време да отида на преглед.

# 748
Съжалявам ако повтарям обсъждана тема, но не мога да изчета всички страници. Знаете ли дали Мирената увеличава риска за рак? Аз трябва да сменям мойта безхормонална спирала, и гинеколожката доста ме натиска за Мирена. Уверява ме, че нямало никаква опасност, но в наше време докторите са и бизнесмени и не всичко, което казват, е в полза на пациента.
Иначе сега имам медна спирала, но тя ми удължи цикъла до 10 дни, та търся алтернативи.

# 749
Рак на какво?
Много често ние си носим онко-предраположеността генетично. После влошаваме нещата с начина си на живот. Това е вече признато от медицината.

Общи условия

Активация на акаунт