Спирала МИРЕНА

• 44 229
  • 878
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
Относно тампоните и спиралата-моят лекар категорично ми забрани ползване на тампони, така че е добре да се консултирате предварително.

# 766
Относно тампоните и спиралата-моят лекар категорично ми забрани ползване на тампони, така че е добре да се консултирате предварително.

Все още не ми е поставена спирала, имам кървене извън цикъл, поради което ми е препоръчана такава. Най-вероятните виновници са 2-те интрамурални миоми, а в момента чакам резултат от биопсия, защото има съмнение и за полип. На 35г съм, нераждала и се опитвам да намеря решение, което ще бъде максимално щадящо и даващо резултат. Питах за тампон, понеже ще ходя на море и няма да ми е ок на плажа със зацапването.

# 767
  • Sliven
Щом не сте със спирала,едва ли ще има проблем да ползвате тампони.Може също да прочетете за тази хомеопатия,за която ви писах,в интернет има листовка.Мисля,че пишеше,че е подходяща за всякакъв вид кървене.
При майка ми имаше кървене извън цикъла от полип,който се видя при преглед.След премахването му,всичко отшумя.

# 768
Щом не сте със спирала,едва ли ще има проблем да ползвате тампони.Може също да прочетете за тази хомеопатия,за която ви писах,в интернет има листовка.Мисля,че пишеше,че е подходяща за всякакъв вид кървене.
При майка ми имаше кървене извън цикъла от полип,който се видя при преглед.След премахването му,всичко отшумя.

Какъв е проблемът на ползване на тампон при спирала? Аз си ги ползвах. ( докато ми идваше, което за последно беше преди 3-4месеца)

# 769
  • Sliven
Какъв е проблемът на ползване на тампон при спирала?

Проблемът е,че може кончето на спиралата да се закачи за тампона и да излезе с него.На мен лекарката, която ми я поставя каза,че го е скъсила доста (даже не се напипва),но все пак ми каза да си ползвам превръзки.

# 770
Чудя се, как се получава сексът тогава.

# 771
Чудя се, как се получава сексът тогава.
Ами сигурно не е космат или влакнестна върха,за да закачи телчето(конеца)Simple Smile)))

# 772
Казвали ли са на някоя от вас с мирена, която пуши,че има риск от тромбофлибити,не видях да пише тякова нещо,моя гинеколог нищо не е казал ,а преди няколко дни ендокринолог ми каза?

# 773
Аз пуша, не никога не са ме попитали, предупредили или обяснили за странични ефекти.

# 774
  • Sliven
Не би трябвало да влияе,нали уж действа локално!?Аз също пуша,но не са ме питали,преди да ми я поставят.Иначе за противозачатъчните съм чувала,че не се препоръчват при жени-пушачи.

# 775
Как ще действа само локално, като влияе на целия хормонален фон и променя цикъла.

# 776
  • Sliven
Как ще действа само локално, като влияе на целия хормонален фон и променя цикъла.

По листовка е локално Simple Smile

# 777

По листовка е локално Simple Smile       

Здравейте ! До колкото разбрах и аз спиралата действа локално . Не е като хормоналниге хапчета да минава през стомах , черен дроб и т.н. Понижава и високото кръвно , не знам само дали ще се увеличат килограмите както е при лекарствата .

# 778
Не знам да понижава кръвното. Дори е противопоказна при високо кръвно, пише го. Моето започна да се вдига след поставянето й, но може да е съвпадение, сварзано с ЕГН.  За пушенето казах, че само запалвам, можело щом не съм страстен пушач.  Не е само локално, защото хормона попада в кръвообръщението през матката, но е за е за предпочитане прад оралните хормони, защото те натоварват чер. дроб и не само.

# 779
  • Sliven
И според мен не е само локално, защото през първите 10-на дни се чувствах направо като бременна.Имах замайване и гадене.
За сега не съм забелязала промяна в кръвното и теглото.

Общи условия

Активация на акаунт