Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 176
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Мери, човек има нужда да излиза периодично от зоната си на комфорт. Звучи чудесно. Ще чакам снимки и разкази.

Болните да оздравяват!

Честита ви есен! Аз трябва да изровя в кой кашон са ми украсите, да си извадя ботите и шаловете. Сутринта беше голям студ, колата и дограмата запотени - грабнах дебелото яке. Обаче краката ми са лед с гуменките.
Вчера поръчах няколко кутии с различен чай. Трябва да заредя и топъл шоколад. Чакам си и от китайците разни дребни декорации. Искам да се разходим и за кестени, докато пак не са обрали всички местните (нали гонят паяци с тях).

Green, аз не се виждам да работя от вкъщи. Ужасно неорганизирана и неефективна съм. В офиса си почивам, както ме майтапи шефът.

# 646
  • На острова
Аз тамън днес се катерих до лофта, за да си сваля есенния венец 😁 Честита ви есен! 🍁🍂🥮
Много организирано съм си прибрала всичко в кутии/кашони с надпис отгоре и беше лесно. Свалих едно яке и палто, въпреки, че на мен не ми е студено и парно не сме пускали още. Синът ми си ходи с къс ръкав риза и блейзър (в раницата), вчера и малката беше с чорапи (днес и сложих чорапогащник).

За мен работата от вкъщи е най-доброто нещо, което донесе Ковид-а. Хибрид сме 3/2 и успявам докато работя двата дни от вкъщи повече да си оправям/пера/посготвя и така уикендите са ми по-лежерни. А и с воденето по училищата ми е по-лесно. Обичам да си ходя и в офиса, за това не мисля, че ставам изцяло за WFH.

# 647
Много е хубав! 😍

Аз точно заради домашните задължения не смогвам с другото. И ако е слънце, ме влече все към двора.

# 648
  • Великобритания
преди да родя , бях адски зиморничава , значи парното надуто , аз пак с чорапи , дебели фанели , че и жилетки
Обаче кво стана после не знам, нещо се обърка и ся ми е все топло , затова още устисквам фронта и не пускаме парното , по лесно е да облечеш нещо , ама като ми е топло трябва да отварям врати и прозорци .. Добре , че моя мъж последна седмица болничен вкъщи и от другата седмица по цял ден го няма , и детето на училище , поне през деня не се съобразявам с никой
Пускам надвечер за по малко, колкото да се постопли и ай стига толкоз .. а и вечер не можем да спим ако е топло , даже мисля направо да изключим радиаторите горе в спалните , та да не грее там
Ще го измислим , само ток и газ да има зимата

# 649
И аз не съм пускала парното. Единствената разлика е, че съм сложила допълнително одеало ако някой иска през нощта. Повечето пъти аз се завивам с моето допълнителни 😂.

Мери, да разказваш как е, аз съм много мерак да отида на нещо такова. Дори бих се чувствала по-добре сред непознати, тъкмо да срещна нови хора. Аз също съм си мислила да се запиша на нещо такова, но нямам достатъчно свободно време и все още гледам нощес да съм си кпй друг за през нощта.
Аз се записах на едни танци да ходя, като аеробика с са и съм с едни баби, който най-младата е на 65г. Но ми трябва малко раздвижване.

# 650
Здравейте, момичета,
Отдавна чета темичката.
Тук е много уютно и интересно.
Имам дъщеря на 22 години, която на 22 септември пристигна в Шефийлд.
Студентка е там последна четвърта година.
Миналата година беше в Испания един семестър и един в Германия.
Но ние я изпратихме за новия семестър  по живо по здраво с учебници и вещи, които можеше да събере в куфар 25 кг, ръчен багаж, дебитна карта и банкноти в брой, но с номинал 50 лири.
Снощи чета в Дейли мейл, че до края на септември трябва да се обменят всички хартиени банкноти с 50 или 20 номинал с полимерни
От Банк оф England.
До колкото разбрах да пазаруваш в Шефийлд с 50 лири си е приключение, като да платиш в Гърция с 200 еврова банкнота.
А тя има достатъчно, просто не съобразихме този факт.
Посъветвайте какво да прави.
Има ли вариант да си открие банкова сметка и какъв би бил минимума?
Благодаря.
Бъдете здрави и щастливи.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 14:05 от Mama Nejy

# 651
  • Истински се вижда само със сърцето.
Може да отиде в която и да е банка и на гише да помоли за дребни банкноти.
За сметка,  най - добре да попита в банката, не знам за студенти как стоят нещата с доказателства за адрес и т.н.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 19:43 от Илейн :)

# 652
Момичета, имам едно предложение. Незнам до колко е осъществимо, но след поста на Мери ме осени снощи 😂. Какво мислите, да се съберем ние момичетата от групата и да отидем някъде заедно за уикенд? Може и на някое място извън Англия, например Париж, Амстердам или нещо подобно на близо? Да се съберем на някоя сборна точка, която би била удобна за повечето и да отидем на малка екскурзия? Разбира се, не сега, а по напролет или дори догодина. Какво мислите, бихте ли се съгласили на нещо подобно?

# 653
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз да Simple Smile но не знам на практика дали ще мога да осъществя, но пък не пречи да пробваме Wink

# 654
Аз да Simple Smile но не знам на практика дали ще мога да осъществя, но пък не пречи да пробваме Wink

Ааа, то и аз идея си нямам как би се осъществило 😂😂

# 655
Старите банкноти се сменят във всяка банка с нови, а £50 банкнота отива в някой голям супермаркет (Азда, Сейнсбъри и т.н) и купува нещо дребно, връщат ѝ ресто и готово, може и на селф - чек машините.

# 656
Здравейте,
Благодаря за информацията.Надявам се, че ще успее да ги обмени.
Хубава вечер

# 657
Аз лично бих отишла, в който и да е банков клон да обменя парите с нови и да попитам какви са изискванията за издаване на банкова карта.

Аз съм много ЗА идеята да се съберем, но нека да е тук. С полети до някъде в чужбина, че да я има дестинацията от всички летища по едно и също време, ми се струва трудна работа. А и не знам дали всички членове са близо до летище, но покрай всеки ще минава влакова линия или има кола.

# 658
Здравейте, не знам дали е подходящото мнение писах и тема едно момиче ми даде малко информация. Интересувам се сега след Брекзит, мога ли да отида в Англия да работя и как мога да си извадя виза, в Англия имам роднини ( баща ми и брат ми)

# 659
Ако те са с постоянен статут за пребиваване може да ви прикачат като роднини към тяхната апликация. Иначе, във gov.U.K. има различните типове визи и е обяснено как се кандидатства и колко струва.

Общи условия

Активация на акаунт