Перилни препарати и омекотители – 69

• 47 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Здравейте! Отдавна не съм писала, не съм и чела доста от темите. Последното, което бяхме обсъждали, беше прахът за бяло пране на марката на ДМ. Доста време вече го ползвам и бях много доволна, но днес отворих една от новите им, картонени опаковки, и видях, че е различен от предишният, който беше в пластмасов плик. Съставът различен ли е? Какво ви е мнението за него?
Освен него за цветно все още ползвам Персил. Той все още ли е по-добрият вариант от Ариел?
Благодаря ви за мненията!

# 466
  • София
VSD, преди няма и два часа купих прах за бяло denkmit в зелената опаковка. Да не би този в кутията да е друг?

# 467
И моят прах за бяло Денкмит е в плик, а не в картонена опаковка. Преди около 2 седмици го купих.

# 468
Сигурно е взела оня био мио еко..скоро някой го показа тук...

# 469
  • Варна
Разбрах какво е станало, купила съм серията Nature Sad Той хубав ли е, някой знае ли? Обикновеният го няма, доставките му били проблемни, в два магазина във Варна вече проверявам. И има ли хубава алтернатива? Не ми се иска да му робувам, щом като ще е трудно да го намирам.
https://ratz-fatz.com/products/vollwaschmittel-pulver-nature-20-wl

VSD, преди няма и два часа купих прах за бяло denkmit в зелената опаковка. Да не би този в кутията да е друг?

# 470
# 471
VSD, аз писах за него малко по-назад.

Да ви питам, започнах да пера дрехи за новородено с бебешкия прах на Фрош, чудесен е, обаче след изсъхване са доста твърди. Какво да направя, омекотител ли, на течния Фрош ли да мина...

# 472
За бебе не се ползва омекотител.
Правилно ли дозирате праха? Използвайте допълнително изплакване.

# 473
VSD, аз писах за него малко по-назад.

Да ви питам, започнах да пера дрехи за новородено с бебешкия прах на Фрош, чудесен е, обаче след изсъхване са доста твърди. Какво да направя, омекотител ли, на течния Фрош ли да мина...
Суши в сушилня

# 474
Да, обърнах внимание на дозировката, но сме във Варна и съответно сложих като за твърда вода, тук е ужасна.

Blueberry, ако имах, щях.

# 475
Ееее, хайде, "за бебе не се използва омекотител".
Линчувайте ни всички нас, които използваме. Ако нямат кожни проблеми, те и бебето, защо пък да не използват?
Много био и еко насочени станаха някои хора и така с лека ръка се изказват мнения какво да се и какво да не се използва.
Аз лично и за бебето и за нас съм с бебешкия ленор, като го редувам с бебешкия бинго. До сега проблеми не е имало. При нас.

# 476
Може да перете с каквото и както искате.

Конкретно - не е нито био, нито еко , да не слагаш омекотител. Други са причините да не се препоръчва, писани са десетки пъти...

# 477
  • София
Няма бебешки омекотител. Това, че има нарисувано бебе, не значи, че е бебешки. Просто миризмата е по-лека. Омекотителят е полезен единствено за дрехите. Не и за кожата, нито за пералнята.
Някои кожни проблеми се появяват след години. Щом специалистите казват, че за бебе не се ползва омекотител, значи е така.

# 478
Да, обърнах внимание на дозировката, но сме във Варна и съответно сложих като за твърда вода, тук е ужасна.

Blueberry, ако имах, щях.

Пробвай да добавяш таблетка за омекотяване на водата. Аз слагам от тези на Лидл. И аз съм от Варна

# 479
Здравейте! Изчела съм доста неща от темите, но имам въпрос и ще помоля за насоки. В Гърция съм и искам да си купя качествени перилни препарати/прахове. Моля да ме насочите кой според вас е най-добър за цветно и бяло. Нямам претенции откъм прах или течен. Искам да се доверя на вашия опит.

Общи условия

Активация на акаунт