Перилни препарати и омекотители – 69

• 47 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Изчела съм доста неща от темите, но имам въпрос и ще помоля за насоки. В Гърция съм и искам да си купя качествени перилни препарати/прахове. Моля да ме насочите кой според вас е най-добър за цветно и бяло. Нямам претенции откъм прах или течен. Искам да се доверя на вашия опит.
Skip или Planet Аз предпочитам прах.
Качествени има и в България от официалния внос. България отдавна е в ЕС.
Повечето гръцки не са ОК за цветни, неустойчиви тъкани.

# 481
Моля ви, помагайте. Бях отделила дрешки от голямото дете за бебето, прибрани в найлонови торби в мазето. Явно обаче са ни наводнили и днес намерих дрехите с петна, мокри, зверски мирис на мухъл. Стояли са така с месеци. Изпрах ги, пръсках препарат на Фрош за петна, слагах омекотител, няма, ситните тъмнозелени петна стоят, след сушилнята дрехите (вече и целият апартамент) миришат на мухъл. Има ли начин да ги спася? Да ги изпера още няколко пъти, да търся някакъв по-специален препарат? Ще съм много благодарна за всякакви съвети и насоки.

# 482
Моля ви, помагайте. Бях отделила дрешки от голямото дете за бебето, прибрани в найлонови торби в мазето. Явно обаче са ни наводнили и днес намерих дрехите с петна, мокри, зверски мирис на мухъл. Стояли са така с месеци. Изпрах ги, пръсках препарат на Фрош за петна, слагах омекотител, няма, ситните тъмнозелени петна стоят, след сушилнята дрехите (вече и целият апартамент) миришат на мухъл. Има ли начин да ги спася? Да ги изпера още няколко пъти, да търся някакъв по-специален препарат? Ще съм много благодарна за всякакви съвети и насоки.

Хвърляй ги. Категорично.
Аз така бих направила....даже се чудя как изобщо се замисляш да го облечеш това нещо на дечко..казвам го без грам заяждане..
Прочети за спорите на мухъла и тяхното разпространение..иначе мухъл с белина се мори, но тук тъканите са безвъзвратно увредени..няма смисъл...

# 483
  • София
От мухъл няма спасение! Хвърляш.

# 484
  • Пловдив

Аз не разбирам много от пране, но знам за мухъла, че миризмата му е последния проблем. Тези спори са отровни. Попадат директно в белите дробове и се заселват там. В старата квартира ни се появи мухъл и доста прочетох по темата.
 Според мен ги хвърлете.

# 485
Благодаря ви, отивам директно да ги метна в боклука тогава. Бебето ми на всичкото отгоре е с АД, не знам изобщо какво си мислех.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 21:55 от Melusine

# 486
И пусни почистване с препарат на пералнята, за всеки случай...според мен...

# 487
Пералнята на 90градуса, с половин доза препарат за бяло пране, на най-дългата програма.
Може и два пъти подред, в два поредни дни да я пуснеш, за всеки случай.
Има и дезинфектант за перални, и той е вариант в случая.

# 488
Благодаря, ще пусна един цикъл с препарат сега, утре ще взема дезинфектант от ДМ и ще завъртя още един.

# 489
Благодаря ви, отивам директно да ги метна в боклука тогава. Бебето ми на всичкото отгоре е с АД, не знам изобщо какво си мислех.
И никога повече не дръжте дрехи в мазето,  ама наистина никога и по никакъв повод! (не е заяждане). Там си е влажно и мръсно. Не е нужно да ви наводняват, за да  мухляса текстилът.

# 490
Точно си обособявам място в гардероба за бъдещи такива нужди. Не знам как я сътворих такава глупост, местене, раждане, детски пубертет с голямото, изобщо не съобразих, само ги опаковах и мъжът ми ги закара и ги е плеснал директно на пода освен това. Благодаря ви още веднъж.

# 491
Като има 5-15% анйони, какво означава...
Може ли да се ползва за цветно .пране...
И какво друго се гледа, за да не изсветлява цветовете при т.нар. Универсални препарати..
Прикова ви погледа един прах Есекс в комплект с омекотител Purlan ...та се чудя..
Трябва ми за цветно в момента .

# 492
Този Esseks е за бяло !
Според мен отиваш до най близкия голям магазин ,там има сумати промоции .

# 493
За избелители гледаш...кислородни, фотоизбелители, оптични..но най-вече за първите.
Да ги няма първите, щом търсиш за цветно..

# 494
Повечето паралелен внос по сайтове и магазинчета са с изтекъл или изтичащ срок ,поне по опита , който имам.Този Есекс го гледах в една верига хранителни магазини и мисля беше на достъпна цена . Според мен няма смисъл от поръчки по сайтове ,най добре е око да види , ръка да пипне,нос да подуши!

Общи условия

Активация на акаунт