Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 522
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Wilemina, 1-5 децибела, според теб имат ли значение, освен ако не се касае за лабораторни измервания?
Казваш в шкаф да се сложи, но как ще засмуква въздух и има ли смъл от това при положение, че по време на работа вратата трябва да е отворена или на вратата да се монтира вентилационна решетка, за да засмуква въздух уредът и да не се товари и амортизира излишно. Това май няма да реши проблема с шума.
Не съм съм съгласна с изказването, че термопомпата на Бош е по-добра. А компресора?

Според мен и двата уреда са добри и от висок клас и тя трябава да реши само според програмите и функциите!

# 571
Благодаря petiaivanov, Vilemina! Вашите мнения са ми изключително полезни!

# 572
  • Стара Загора
Наскоро си купих АЕГ 9та серия ... Очарована съм и съм влюбена в нея! Програмата за сушене на якета с естесвен пух е топ 🔝 Главно използвам MIX програмата и на малкия долнищата лееееко са се скъсили, но не е някаква драма. След сушене дрехите си миришат на прах за пране и са супер мекички. Препоръчвам с две ръце!

https://zora.bg/product/t9dec68s

# 573
  • София
Wilemina, 1-5 децибела, според теб имат ли значение, освен ако не се касае за лабораторни измервания?
Казваш в шкаф да се сложи, но как ще засмуква въздух и има ли смъл от това при положение, че по време на работа вратата трябва да е отворена или на вратата да се монтира вентилационна решетка, за да засмуква въздух уредът и да не се товари и амортизира излишно. Това май няма да реши проблема с шума.
Не съм съм съгласна с изказването, че термопомпата на Бош е по-добра. А компресора?

Според мен и двата уреда са добри и от висок клас и тя трябава да реши само според програмите и функциите!

Петя, просто отговарям на поставените въпроси. NEREIDI изрично е посочила, че иска уредът да е тих, защото ще е в дневната, затова обръщам внимание на този показател. Ако не беше това изискване, нямаше да изтъквам 2-та децибела разлика.

Относно шкафа, както казах моята сушилня е по този начин, така че знам за какво говоря. Има начини да се осигури въздух, в момента само споменавам, за да може NEREIDI да си прецени какво да прави. Ако просто сложи сушилнята в дневната, ще ѝ бъде шумно.

„Термопомпа“ наричам цялата система, включваща компресора, радиаторите и тръбите. Според мен, тази на Бош е по-добра откъм ефективност, а това се отразява и на сушенето. Дали е по-здрава и коя първа ще се счупи, не знам.

Това, с което пък аз не съм съгласна, е че сушилнята трябва да се избира според програмите. Това, че на дадена пералня или сушилня не е написана думичката „пух“ или „завивка“ не означава, че тези неща не могат да се перат или сушат в нея. Сигурна съм, че твоята пералня, също като моята, няма програма „маратонки“, нито програма „чорапи“. Това обаче не ни пречи да си ги перем, нали? Така че, който иска, нека си избира според програмите, но това не е задължително правило.

Препоръчах Бош-а не само заради показателите, а и защото имам такава, писала съм няколко пъти. В нея си суша и якета, и завивки, че и вълна дори. Миле-то ми също няма програма, на която да пише „вълна“, но спокойно си суша жилетките в нея.

# 574
Ако не се лъжа, усилване с +3db ще доведе до двойно по-силен шум. Не е за пренебрегване, ако е чак толкова важно. Но при всички случаи това е уред, който си е шумен и трябва да се има предвид. Дали е дразнещо е доста субективно.

# 575
Wilemina, не си ме дочела нещо. Казах, че и двата уреда са висок клас и за това да се гледат програмите. Програмите за вълна и завивки са чудесни.

# 576
За мен проблема със шума по скоро не е от компресора, той е монотонен и не е чак толкова силен и дразнещ, за разлика от лънгъркането на дрехите в барабана, особено ако има нещо с ципове.

# 577
  • Бургас
Здравейте. Има ли някой с Bosch WTX87M90BY?

# 578
Здравейте,
Някой да има опит с тази сушилня
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew-8h358-s
Мислех да взема АЕГ 8 серия, но докато поръчам и е свършила промоцията, съответно вече е извън бюджета.
Досега сме били с комбото на Електролукс с термопомпа и съм доволна. Гледах, че около 1000-1300 се препоръчва главно Бош, но мъжът ми не иска, заради предходен лош опит с марката.

# 579
  • София
Wilemina, не си ме дочела нещо. Казах, че и двата уреда са висок клас и за това да се гледат програмите...

Вярно. Не трябваше да насочвам репликата си към теб, извинявай.

Здравейте,
Някой да има опит с тази сушилня
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew-8h358-s
Мислех да взема АЕГ 8 серия, но докато поръчам и е свършила промоцията, съответно вече е извън бюджета...

Нямам опит с нея, но съдейки по етикета, вероятно има същите агрегати като в обсъжданата по-горе серия 8, значи си заслужава.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 15:53 от Vilemina

# 580
Подкрепям казаното от Wilemina и един плюс от мен за Електролукса.

# 581
Помощ и съвет?

# 582
  • Велики Преслав
Първата, аз Бош няма да си купя, ако ще и цялата от стомана и чугун да е направена. Не ги харесвам. Алгоритъма на работа на АЕГ е по-смислен според мен.

# 583
  • София
Помощ и съвет?
Скрит текст:

Като уреди са равностойни, така че може да изберете по цена, по външен вид, по списъка на програмите или по лични предпочитания към някоя от марките.

# 584
  • Варна
Здравейте! Моля за отзиви за тази сушилня:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH85203BY/p/683725

Общи условия

Активация на акаунт