Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 37

• 26 021
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Смилка
Зорина

# 271
  • Sofia
Иванджелина

# 272
Алгара

# 273
Владина
Сибин
Андреан
И абсолютният ми фаворит - Лучиан🤯Кой знае колко подигравки е отнесъл завалията.

# 274
# 275
# 276
  • Крайбрежен район
Здравелин
Стамо
Аргир
Чана
Рияна Ева
Аксения Киара
Невина
Демитра

# 277
Лучиан е румънска форма на името Лучано - "светъл, сияещ". Има известен румънски поет и философ Лучиан Блага: https://liternet.bg/publish27/luchian-blaga/index.html. Това е име на няколко раннохристиянски светци. В българския православен календар се изписва Лукиан, но в България се среща повече формата Лукан.

Аргир е гръцко име и означава "сребърен". Като нашето Сребрин.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 14:44 от Radilena

# 278
Идвам с едно странно съчетание на имена на две сестрички - Цецка и Виктория... Frowning

# 279
Лучиан не мога да го възприема, камо ли Лукан. Като не знаех още пола на бебето, исках ако е момче да е Лука. Намериха се хора, които да кажат:"Добре ли си, цял живот това дете ще му викат Лукчо". Аз името Лука все още си го харесвам, каквото и да казват. Но Лукиан...
Днес срещнах една Горичка и Победа.

# 280
Написах, че това е румънско име и в Румъния не е рядко срещано. Както Лучано - в Италия. Eто информация за името: https://www.behindthename.com/name/luciano.

В случая момчето може да има румънски произход.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 00:20 от Radilena

# 281
Аз срещнах една Горяна. Много се бърка с Боряна. На галено й казват Гори. Странно ми е.

# 282
Марийо - лекар

# 283
  • Най-красивата страна

Е това вече е безобразие.
Би трябвало да  е задължително името на детето да се изписва в акта за раждане без правописни грешки.

Албертин
Благолета
Браян Дръндарски
Воин
Геомил
Джема
Еделин
Енева
Елмаз-момче с бг фамилия
Лариона
Леорита
Мари Стефани
Мария Калиопа
Максима
Маглен-мъж
Талиан
Цветизар

# 284
Баба ми беше протестантка и в нейното село имаше компактна общност, ходеха на евангелска църква всяка седмица, абе изобщо много вярващи хора.

И много имена на хора бяха повлияни от Библията.

Запомнила съм имена като Рахила, Ермина и Сава (70-80 годишни баби по онова време) Тимотей и Аврамин (дядовци - съседи).

За някои от тях научихме как са се казвали официално едва когато починаха по некролозите. Баба Рахила всички я знаеха като Рилка, баба Ермина беше Мина и т.н.

Много добри и морални хора. Вече няма такива. Върнах се много назад в спомените си. Simple Smile

После съм търсила значението на тези имена. Мисля, че Рахила означаваше овчица.

Общи условия

Активация на акаунт