🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 58 176
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Ли, аз ходя заради самото плаване – дълго и спокойно е, харесва ми да се нося по Босфора и да зяпам. В самия квартал не е нищо особено. Тихо и спокойно е, липсват туристическите тълпи, но е... квартал. Има приятни заведения до водата и ако не е много жега, разходка по крайбрежната също е опция.
Отнема половин ден и повече, защото се пътува дълго, а корабчетата са през около час.
Аз обикновено на връщане слизам и правя разходки и на др. места/квартали, които харесвам.
За първо и/или кратко ходене в Истанбул не го препоръчвам.

# 601
  • Варна
то там му е чара , че е нормален жилищен квартал далеч от туристическите тълпи и разбира се двукратно плаване по ЦЕЛИЯ БОСФОР

# 602
Аз съм го правила това упражнение до Саръер след пристигане с нощен автобус, когато обикновено съм спала 1-2 часа. Така не си хабя много силите. Общо се събират три часа на кораба в двете посоки. И въпреки пестенето на силите пак навъртях 18 км пеша в този първи ден миналия месец. Но ходих до селото Румели Фенери и из града се шматках, уж малко.

# 603
  • Варна
Общо се събират три часа на кораба в двете посоки. И въпреки пестенето на силите пак навъртях 18 км пеша в този първи ден миналия месец.

Квартала е твърде голям , има десетки всякакви заведения , магазини и като се сложи и  три часа на кораба в двете посоки си трябва ДА МУ СЕ ОТДЕЛИ НАПРАВО ЦЯЛ ДЕН . А и първото корабче е късно - сега не знам преди ковида около 11.

# 604
Разбира се, че цял ден. Тъкмо преди 11 след нощния автобус имаше време за настаняване, закуска на крайбрежната в Юскюдар (казах, че на Еминьоню заран ще се хваща първото корабче за където и да е и беше за там Simple Smile ) и малко обикаляне яваш-яваш там в района. В момента линията вече върви и през уикенда, не знам как ще е през зимния сезон.

# 605
Виждам, че корабчето пътува час и 25 минути (от Юскюдар до Саръйер). Продължава курса (до Runelukavagi) и 30 минути по-късно потегля от Саръйер по обратния път. След още 45 мин. е следващият курс. Това разписание дава доста възможности. Може да се направи кратка разходка по крайбрежната и да са хване първият ферибот към централните квартали или да се отдели малко повече време на този, явно по-своеобразен район - според настроението и ситуацията. Удоволствието от пътуването по Босфора е сигурно.Simple Smile
Благодаря на всички, които споделихте мнения!
А дали има възможност да се избегне опашката за кулата Галата, като се осигурят предварително билети? Някой купувал ли е онлайн?

# 606
  • Варна и...духом на Босфора
Ли,
Саръйер е плисък на рибарска лодка,хвърлила котва на пристана,
Саръйер е смуглото лице на рибаря,натоварил сутрешния улов за локантите,
Саръйер е шепота на листата по Пиаса джаадеси,
Саръйер е препечената коричка на Лаз бьореи,
Саръйер е пристигане и сбогуване,
Саръйер е смях и тъга,
Саръйер е взор към корена,
Саръйер е Любов!
Дори и Забранена!🥰🥰🥰

# 607
Мисля, че разбирам...Simple Smile
Саръйер явно е и страст, поезия, ... вдъхновение...!
Трябва да го видим! Simple Smile
Благодаря!

# 608
Здравейте!
Няколко семейства искаме да посетим Истанбул в началото на септември. Попадам на екскурзии с автобус, а се чудех няма ли самолетни? Ще се радвам ако ме насочите към агенции, които предлагат такива...
Благодаря!

# 609
Някой купувал ли е електронни билети за кулата Галата? Кой сайт използвахте? Спестихте ли си с тях чакането на опашка?

# 610
  • Бургас / UK
Малко да ви разбутам 😊 Никой ли не ходи вече в Истанбул?
Началото на балъкекмека през 1978( снимката е от Фейсбук) Еминьоню

# 611
Моля, дайте идеи за програма, подходяща за дъждовен ден в Истанбул!😞

# 612
И аз изкарах чудесно в Истанбул благодарение на групата. Искам да споделя информация за Виаленд. Страхотно е там, но според цените в сайта за двама възрастни и две деца трябваше да платим около 400 лв. На място се оказа, че ще ни струва около 600 лв. Отнема цял ден и беше забавление и за големите и за малките.

# 613
Пътят между кулата на Чамлъджа и джамията колко време отнема? Пеша се стига, предполагам?

# 614
  • София
Пътят между кулата на Чамлъджа и джамията колко време отнема? Пеша се стига, предполагам?
1 час според Гугъл

Има и вариант през хълма Чамлъджа. Ще е по-дълго, но поне ще видите хубавата гледка и по-голямата част от ходенето ще е през паркове. Но посоката трябва да е джамия- хълм- кула. Иначе ще е съвсем нагорно.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 20:26 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт