НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 481
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • Los Angeles CA
Буболина,
В интерес на истината не съм чела първите теми, но чета и слушам доктори ( Д-р Прадип Джамнадас и др.), които говорят за този вид хранене и ефектът му върху организма.
Този косопад може да е временно явление и вследствие на нещо друго, но така на прима виста не искам да спекулирам.
Много добре ми звучи, това което си написала за твоето хранене.

# 421
Буболина,провери желязо и феритин,и щитовидните хормони.

# 422
  • Los Angeles CA
И аз направих някаква връзка за проблеми с щитовидната, като едно от характерните белези е косопад, но Буболина навярно знае за това.

# 423
На мен преди 2 месеца при образна диагностика, ми откриха възел на щитовидната жлеза. Препоръчаха ендокринолог и да ми се изследват хормоните. В петък ще ходя. Нямам май оплаквания. Казаха ми, че може и нищо да не е, но да се изследва.

Аз не пиша, че не съм особено стриктна. Много се олях с някои храни, които са разрешени в малки количества и рядко. Но приключих вече с отпуските и мисля да изчистя отново храненето от черни шоколади, ядки и виното, което преди пиех рядко.

# 424
  • На брега на реката
Аз съм с хипо и Хаши, но  хормоните са добре! Следя ги и пия Еутирокс

Съни, ще пусна желязо и феритин! Благодаря!

# 425
А тези лекарства отразяват ли се по някакъв начин на тегло и т.н.?

# 426
  • На брега на реката
Ами, не би  казала!

# 427
Следя ви, не пишете много, но се надявам да сте добре. От краят на юли съм на режима. 5 кг смъкнах, ще опитам още малко. Сега съм 54 и половина. Доста стриктна съм, май само с ядки съгрешавам. Сладко, теста не съм близвала, като изключим две парчета торта при поводи. Не го смятам за грях. Ям си манджичките, яйцата и общо взето това е. Алкохол не пия, не се изкушавам да ям непозволени неща, доволна съм от себе си и волята, която не знаех, че имам. Имам периоди на застой, плавно се случват нещата, не особено бързо, но дано да е за дълго. Не ми тежи режима изобщо. При косопад мога да препоръчам един шампоан ако искате. Надявам се, че не е в резултат на режима, а и не правя връзка, но кой знае.

# 428
  • Благоевград
При проблеми с щитовидната жлеза и намален прием на въглехидрати си получава косопад. Не трябва да падат под 20 гр въглехидратите. Аз преди години имах такъв проблем и момичетата ме посъветваха да вдигна въглехидратите и косопадът спря. Аз съм с ИР, ПКЯ и когато вдигна ТСХ над 2 започва косопад.
При мен нищо ново няма, изкарах зверски тежка бъбречна криза с температура 39.7 и бях като парцал. Ядяха ми се само краставици, че ме освежаваха. И в момента, в който свалих температурата под 38 и като ми се отвори един апетит за свинска вратна посред нощите... едвам дочаках мм да се прибере от работа и да ми я донесе. Толкова ми беше вкусно!
Аз не мърдам нито см, нито кг. Много започнах да налитам на сладко и плодове. Знам, че си вредя ужасно много, но нещо изгубих мотивация.
Постоянно боледувам, все по болници и да ви кажа взе да ми писва вече. Не мога моят мъж да го тормозя хем на работа, хем режимно да готви, хем къща да поддържа, докато жена му не знае на кой свят се намира.
Иначе хубавото е, че в работата като черпят с тесто и сладко успявам да се сдържам и не близвам изкушения.
Оплаках се, оправдах се, сега отивам да си правя закуска за утре - сандвич от чушка, кашкавал и пушен врат.

# 429
Moля за името на шампоана!

# 430
Давам.

https://subra.bg/bg/kozmetika/kozmetika-za-kosa/krauterhof-shamp … osopad-250ml.html

Произволно избран сайт, има го и другаде, може да го намерите и по-изгодно. Долу-горе това му е цената.

# 431
  • На брега на реката
Поръчах си това:
https://bilki.bg/stop-kosopad-za-zdrava-kosa.html
и посочения от Полина шампоан, дано помогнат!
Другата седмица, ще се опитам да пусна и изследвания!

# 432
  • Los Angeles CA
Аз мисля, че тези шампоани, колкото и добри да са, са насочени върху  последиците (косопад). Трябва да се търси и  намери причината породила косопада и тя да се лекува.
Организмът е едно цяло, и трябва да се разглежда като такова, а не отделни части. Появявата на  косопад е реакция и следствие от някакъв друг проблем.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 09:09 от lindor

# 433
Аз мисля, че тези шампоани, колкото и добри да са, са насочени върху  последиците (косопад). Трябва да се търси и  намери причината породила косопада и тя да се лекува.
Организмът е едно цяло, и трябва да се разглежда като такова, а не отделни части. Появявата на  косопад е реакция и следствие от някакъв друг проблем.

Съгласна съм. При мен да речем е било сезонен косопад, но така или иначе съм видяла ефекта. Препоръчвам го от личният си опит.

# 434
Коспадът идва с намаляване на въглехидратите и белтъците. Увеличете протеините. Може да приемате колаген, хиалуронова киселина, геритамин - което си изберете самостоятелно или в комбинация. Знам, че не е кето подход, но е по-добре от това да ти пада косата.
Стремете се към калориен дефицит. Най-лесно това става с OMAD.
Ако вкарате редовно кардио, ще трябва да качите и въглехидратите.
Успех!
Според мен, кето е временна мярка и не може да е хранителен режим до живот.

Общи условия

Активация на акаунт