НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

  • 51 491
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 8 497
Аз също не смесвам протеините - само месо, само яйца, само риба... Млечни не ям.
Иначе като порции не се ограничавам, колкото ми се яде. Но аз нямам проблеми с кг.
За режимните сладкиши също като Херцен. Не са за често ядене. Аз пък откакто съм на режима, един път не съм направила режимен десерт. Някак нямам нужда. Ям чист черен шоколад. По поводи като рд, Коледа, Великден предпочитам да хапна класически баница/торта/козунак.
През лятото си позволявам плодове, но по малко, до обяд и винаги след като съм яла.

# 586
  • Мнения: 1 782
Момичета попитах в темата за рецепти, но да помоля и вас . Може ли да споделите рецепта по която си правите костен бульон. Гледам  някакви рецепти при които да ври 24 часа на бавен огън. Но нямам си доверие да оставя нещо толкова дълго без надзор у дома. Няма ли рецепта с по- малко готвене- например в тенджара под налягане? Дали ще има ефект или си  трябва дълго варене на слаб огън.

# 587
  • Sofia
  • Мнения: 29 348
И с по-кратко варене се получава.
Знам,че трябва да се изпекат леко кокалите и после се варят с някои добавки-лук,подправки...

# 588
  • Мнения: 24 870
В тенджера под налягане става по-бързо наистина. Но пак си е дълго варене за да се извлече максимално от костите, не е както ако е само месо и колкото да се свари. Вече колко дълго, зависи и какви са костите.

# 589
  • Мнения: 1 276
Извинявам се, че се включвам така, но следя темата от много време и бях чела точно за този костен бульон. Дали може да стане в слоу кукър да се остави цяла вечер, после прецежда ли се този бульон и как се пие- на някакви интервали или на веднъж? И от какви кости се прави?

# 590
  • Мнения: 43 929
Слоу кукър е идеален за целта. Костите се мият. После се запичат за 30 минути във фурната, след това местиш в кукър, доливаш вода и 1-2 лъжици оцет. Съветвам първия път да си направите чист бульон, без зеленчуци и подправки. Да го усетите и следващия път добавете каквото искате.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 06:22 от mariat

# 591
  • Мнения: 1 782
Ако има месо по костите, след като се запече да ги остъргваме ли или да варим с месото и после да прецедим?

# 592
  • Мнения: 43 929
Варите с месото.

# 593
  • Мнения: 143
Здравейте!
Чета темата с интерес и имам въпрос.
Какво хапвате за закуска?

# 594
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 658
Не закусвам, само обяд и понякога вечеря, но не по късно от  6 часа вечерта.

# 595
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 880
Здравейте!
Чета темата с интерес и имам въпрос.
Какво хапвате за закуска?

Варени яйца с някаква добавка - кашкавал, сирене, маслини.
Кокосова палачинка.
Или направо обяд към 11-12, ако е събота - неделя и стана по-късно.

# 596
  • Мнения: 8 388
яйца, кюфтета, пържоли...
нищо различно от обяд или вечеря
и риба тон съм закусвала

# 597
  • Мнения: 2 275
Аз варя месо с кокали. Като се свари месото,  изваждам, отделям месото, прецеждам бульона, връщам в него кокалите и варя още няколко часа и със сигурност далеч по-малко от 24.
Закуската ми е някое от тези неща
- бъркани яйца
- омлет с ябълка
- парче кашкавал
- ядки с печена тиква
- лъжица тахан
- гофрети от яйце и тахан
- моцарелени питки
- масленките на nosugar
И кафе със сметана

# 598
  • Мнения: 459
Здравейте, имам няколко въпроса към тези от Вас, които сте навътре в нещата:
1)Може ли да се закусва по 1ч.ч кисело мляко с чия или овесени ядки и задължителна ли е закуската?
2)По колко сметана, майонеза и въобще млечни може да си позволяваме на ден?
3) Чайове могат ли да се пият?
4) Разбирам, че картофите и ориза не са много позволени, а аз предимно готвя с тях. По колко пъти в седмицата може да се готвят като цяло?
5) И последно, позволено ли е по 1 филийка пълнозърнест хляб на ден?
Аз нямам претенции за режима, просто имам 3-4 кила за сваляне, които после искам да си задържа.

# 599
  • Мнения: 1 430
Мисля, че трябва да се върнеш и да прочетеш първия пост в темата, който е изготвен с много старание и внимание и съотвено е супер подробен. Там има отговори на всичките ти въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт