НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 443
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Танче, хич и не мисля за фаст сега. Просто ми стана интересно и да си водя бележки. Това за кюфтето ми е познато, може и преди да си казвала.
За Дюкан и протеиновата диета знам. Има и нова, там всеки ден от седмицата е отделен етап.

lindor, оставих ги отвън, да. Казваш 1-4 дни, ами ще изчакам малко. Едни изхвърлих така, че престояха в хладилника, а тези ще ги искам за бърза консумация.

# 646
  • на острова на мечтите
Авокадото трябва да е леко мекичко на пипане и да няма  наранявания по кората. Аз купувам няколко наведнъж и после ги оставям да поомекнат.
Днес оставих една кост от печено за бульон. Ще я правя утре, че днес нямаше да ми стигне времето. После ще споделям.
Между другото, дописвам си поста, започнах лечение с кислородна вода. Чак не ми се вярва. Не се чеша непрекъснато. Не са зачервени участъците поразени от псори. Май ще го изпращам с новата година да си ходи!

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 16:57 от danilu

# 647
Еден, сложи авокадото до банани. Така ще узрее по-бързо.

# 648
Дайте идея с какво мога да комбинирам дроб от треска. Взех си две консерви, едната я изядох със зор. Много мазно, ужас Grinning

# 649
  • В полите на Пирин планина
Някакви режимни крекери?

# 650
Аз не правя режимни печива Grinning  И не ми се иска заради един дроб да почвам.

# 651
  • София
С варени яйца.
 На 1 консерва слагам 4 твърдо сварени яйца, пюрирам, слагам сол и малко нарязан на дребно зелен или див лук.

# 652
със зелена салата

# 653
Здравейте, през бременността ми оравиха обременяване и излезе, че имам ИР. Мога ли да повторя изследването сега след като съм родила да разбера дали ще се потвърди?
Как мога да разбера, дали и кои плодове мога да ям?

# 654
Здравейте, доколкото съм запозната, инсулин не се изследва по време на бременност, тъй като е естествено завишен в този период. Какви изследвания ви пускаха и какви бяха стойностите?

# 655
Бях ги пускала тук, захарта беше ок, но инсулина скачаше много на вората контрола. Същото ми казаха и тук и докторката също, че не се пуска инсулин по време на бременност, за това сега след като вече родих ми се иска да го повторя, за да разбера какво е положението. 6 месеца достатъчно ли е като диапазон от предишното обременяване? Не ми стана лошо по време на изследването, ако това има значение.

# 656
Имаш ли някакви симптоми, че искаш да изследваш инсулин?

# 657
Не е добре 6 месеца. Поне една година.
И всеки си знае, но в някои държави това обременяване не се прави. Смята се, че самото обременяване може да направи поразии. Има  критерии и ако 3 от 5 не са в норма се смята, че е налице метаболитен синдром.
Гледа се
- кръвна захар на гладно
- гликиран хемоглобин
- триглицериди
- холестерол ( и Apo A, Apo B, съотношения)
- обиколка на талия
Допълнително килограми и обиколка на ханш или по-точно съотношение талия/ханш.
Инсулин на гладно и индекс НОМА  и още един има, но му забравих името, също дават информация.
От друга страна ми се струва рано за каквито и да е изследвания 6 месеца след раждането.
Сега,  това е мое виждане от моя точка на гледане. В България с възможност да си назначавате и плащате изследвания е съвсем друго.
Аз години наред исках "поне инсулин на гладно " и ми казваха "няма основание". Аз си карах по реда т.е. хранене ВМНВ палео и като се съгласи лекарката за инсулин на гладно стана " нали казвах,че няма основание". Сега да, но дали е било така преди години? А и да съм знаела едва ли ще е било по-различно,  само повече стрес.
Честно казано не разбирам този стремеж към постоянно изследване и най-вече "боцкане" в къщи, което е оправдано и има смисъл само при диабетици.
За плодовете: дребните от т.нар. горски малини, боровинки, ягоди няма никакъв проблем. За другите погледни оранжев списък на Тим Ноукс на първата страница. Посочените са въглехидрати за определено количество и преценявате по цел, вкус....
Винаги играе роля И количеството. Иначе става ....къде комедия, къде трагедия и спор и кавга за лъжица настърган морков или скилидка чесън.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:10 от tania6

# 658
Мислех да напиша същото, като Таня, но тя го е казала много подробно и го е обяснила обстойно.
Висок инсулин, особено по време на бременност, не означава, че има задължително някакъв проблем.
Има ли други симптоми?
Освен това за мен обременяването е доста травмиращо изследване.

# 659
Основното ми оплакване е акне. То не е нужно всъщност да имам ИР, за да пробвам нв-вмх, мисля че само това не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт