НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 754
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Май не съм яла нещо некачествено, иначе щях да имам и малко по-различни симптоми.

Май ще се поинтересувам от кето веган храни, хаха. Поне за някакво време, че не мисля да се насилвам да ям нещо, от което определено ми става зле само като гледам. Приемам още идеи, че утре ще ходя на пазар.

За добавките, аз си пия магнезий от години, и ппеди го бях споменавала. Без него имам ужасни крампи. За очите пия, че винаги лекарката ми предписва и трябвало да пия поне веднъж на три месеца. Храната не била достатъчна, въпреки че според нейните изследвания, била съм се хранела добре.

Аз ако ползвам сол, е обикновената. Имам една розова, не помня каква беше, едно време се подлъгах нещо различно да взема, но така отлежава в шкафа.

# 631
То и аз разбрах по скандала, който стана. И обяснението за суровия картоф. Хората се опитаха да се противопоставят,  но....
Виждам новите дивотии, като публикуват в групата за веселба, а и предупреждение.
Еден магнезий не пия, беше ми лошо на стомаха. Само външно с магнезиево олио. Може сама да си направиш със сол нигари и вода или вечер да си слагаш краката във вода с такава сол.
Вегетарианците имат прилични неща за ядене и може да закрепиш положението докато мине този период. И на мен ми се е случвало, но бързо е минавало и не е било едновременно с всичко и са ме "спасявали " или яйца или млечни.
И консерви ли не понасяш?
Потърси , публикувала съм веган меню на nosugar и наскоро видях още идеи от нея заради постите, но не се заглеждах какво има.
Намерих, книга е
https://nosugar.bg/niskovaglehidratno-po-vreme-na-posti/
Габриела Цулин също има интересни рецепти/книги.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 18:00 от tania6

# 632
И аз някакви млечни ям, но не мога да карам на кисело мляко, извара, сметана и синьо сирене.

Имам риба тон консерва, но по едно време много си хапвах от нея и също ми е неприятна сега.

Ще видя и за споменатите вегетариански менюта, благодаря ти.

# 633
  • София
Eden, гъби?

# 634
може да ми се смеете, но на мен като не ми се яде месо, ям кайма
ако има кой да ми прави кюфтета всеки ден, само на това мога да живея
Eden, чия, ядки и ядкови брашна на мъфини с млечни и яйца с масло президент…и ще ти се върне желанието за месо
без месо ми е гладно на мен, нищо не засища така в малки количества

# 635
Ех, ако имаше кой да ми прави кюфтета и аз мога да живея само на тях.
Еден,  опитвала ли си моите моцарелени питки/кюфтета? С подправки са много приятни и държи сито.
Масленките на nosugar с мляно ленено семе,  яйце, патешка мазнина и подправки също държат сито. Ако добавиш и чия/тиквени семки ще бъде и с прилично протеини. Това към салата/зеленчуци или супа.
Гъби, авокадо, маслини. Други консерви риба. Пастет. Зеленчукови кюфтета, запеканки, пица с режимен блат ( тиквички, карфиол или с режимно брашно).

# 636
таня, тия неща ме държат сито
ходиш си гладен
един яйчен фаст не мога да издържа три дни, ВМ си е месо
сега с опитите по Пепе пия хром, защото ме блъска инсулина
най- успешно свалях с две яйца и 20 гр масло за закуска, пиле на обяд и вечеря ‘спете гладни очи’

# 637
Оф, писах и се изтри. И сега по-кратко.

За гъбите е чудесна идея, бях ги забравила. Маслини си ям по принцип, че обичам. Мислех и авокадо да взема.

Танче, тези моцарелени питки ги правих, да. И от режимни брашна правя. Сега ям нещо подобно, но слагам синьо сирене, камембер, малко кашкавал и пека на парти грила. Но взе да ми омръзва, а и не искам толкова сирена да ям.

Ще видя за други консерви, че с риба тон скоро няма са се срещаме. И с каймата е добра идея.

Херц, аз на яйчения фаст дори едвам един път ям, мен така ме засища това масло, сирене и яйца. Вчера така си направих на обяд, но не мога всеки ден.

# 638
  • Los Angeles CA
Eden,
Защо не опиташ да хапваш авокадо (не знам каква му е цената), но много засища и е режимно.
Аз на кюфтета не мога, виж сирена, може. Кюфтета трябва да са направени същият ден, ако са от предния не мога да ги ям, миришат ми, а лукът им придава някакъв странен мирис, поне на мен (аз има изключително силно обоняние, което след бременностите ми остана  наследство).

# 639
"Въглехидратна" закуска

Чинийката е малка, десертна. На снимката я виждам.....огромна.
Никога не съм правила яйчен фаст или поне не умишлено. Много обичам яйца, особено варени и не искам да ми омръзнат. Няколко пъти съм преяждала умишлено крем-карамел за да ми омръзне, но не стана номера. А когато не търсиш ефект омръзнване, може и да стане.
Риба тон никога не съм яла, но аз имам особено отношение с рибата. Други консерви риба ям, но е под формата на нещо като пастети. Идеята е от френските момичета ,които така пробутват риба на децата.
За яйчен фаст, ако на някой може да помогне,  една съфорумка го прави с яйца и черен дроб от треска, вместо сирене и масло.
Никога не слагам лук в кюфтета, обичам го суров или запечен и отделно.

# 640
В кюфтетата става и сушен лук, не се променя така като престои малко, редовно правя за поне още един ден че не ми се занимава да готвя постоянно. Пак не е гаранция де, че то вкус приятел няма, но си струва да се пробва и този вариант. Друго предимство е че поема и малко течност от сместа, че често виждам питания кой какво добавя в кюфтетата като не ползва хляб, галета и подобни.

# 641
lindor, взех си днес авокадо. По принцип рядко уцелвам хубаво, че много не му и разбирам, но и зелено ще го ям.

Взех си още зелени маслини, гъби, кашвала. Ще правя пълнени гъби, но още не знам с какво. Имам едно останало котидж сирене, може от него да сложа.

Танче, я кажи за този яйчен фаст, стана ми интересно Simple Smile Аз вече и яйца, със сирене и масло за целите на фаста не мога. Иначе бях чела в Инстаграм за мазен фаст, тоест само авокадо и подобни, беше на една лекарка (после и Ерменкова преписа), но не съм го правила.

Кюфтета имам едни във фризера, там си отлежават две седмици вече. Пазя ги като дълбока резерва, когато нищо няма да ми се яде.

А сега се точа на шарана във фризера, който взехме от един рибарник за Никулден. Заради мен се яде шаран на Никулден, че аз друга риба иначе ям и не ми е Никулден без шаран. Малко като едно време, с бананите по Коледа.

# 642
От години не ползвам лук за храната на семейството. Много сме си доволни.

# 643
Е, ти сега като не ядеш месо остава само и яйцата да ти омръзнат. Хич недей.
За информация : когато се заговори за такива "фастове" беше само яйца и масло. Съфорумка по някаква причина реши да бъде яйца и  дроб от треска. Имаше и друг "фаст" по скандинавска идея: 200 г телешко кюфте 3 пъти на ден.
То си е направо нещо като моно диета.
След това се появиха много "специалисти " с леко изменение и внасяне на свои идеи. Ти да не мислиш, че Дюкан е измислил протеиновата диета? Само трици и подсладители са негови, а и много месечната продължителност. Оригинала е 4 седмици и по една седмица на етап.
Имам много орехи. Бяха намалени лятото и сме се забравили.....
Смлях 200 г, добавих 1 лъжица кокосово брашно,  2 лъжици кокосово масло,  яйце, бакпулвер, канела и накълцан шоколад 20 г.
Оформих 12 бисквитки.
Аромат на баклава се носи в къщи. Не са фоногенични, но вкусни. Ако правя друг път ще сложа повече масло , ако не ми е жал. Или тахан някакъв. Със сигурност имам с изтекъл срок или наближаващ такъв.
Утре с кафе това ще бъде закуската.
....
Сетих се, че една друга съфорумка пък прави "фаст " със заквасена сметана.
Тогава май всеки си избираше едно нещо,  само да е мазно  и безвъглехидратно.
За мен само кюфте е интересно, но някой да ги прави. Със сметана ще ми е много, много гладно.
Яйчен фаст на Дени
https://healthywithdeni-com.cdn.ampproject.org/v/s/healthywithde … 2%2Fegg-fast-2%2F

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 18:45 от tania6

# 644
  • Los Angeles CA
Eden,
Ако си вземеш зелено авокадо трябва да го оставиш няколко дни (1-4) на стайна температура, докато започне леко да омеква. Ако го оставиш по- дълго време вън от хладилника става много меко и започва вътрешността му да почернява.Трябва ти малко опит и ще усетиш, кога авокадото е готово за ядене. ( Тук няма как да ти помогна :yum:smiley:Simple Smile. От значение е, кога е откъснато от дървото и дали е достатъчно зряло, също. Авокадата зреят на дървото около 12-18  месеца.
Много полезна, растителна мазнина съдържат, без фибри.
Аз го слагам в зелени салати или го ям с лъжица направо от черупката като го посолявам с келтска сол ( съдържа над 30 минерала и соли) и каен пипер.Simple SmileSmile

Общи условия

Активация на акаунт