Петокласници 2022/2023

• 32 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Според мен да, ако е само за училището. Придържат се към материала в учебника и не настояват да обсъждат друго от произведението. Синковецът прочете Стария завет от една детска Библия, попрочете избирателно по нещичко от Старогръцките легенди и сега е подредил Пърси, но нали сме гледали филма, някак си не върви.
Мислех си да го накарам да научи "Хайдути" наизуст, че някои учители го искат, но сърце не ми даде и с това да го тормозя.

# 661
Ако им дадат наизуст, ще го учи на момента, че иначе се забравя.
Давам да решава по малко някакви тестове, ама го мързиииии........ще видим как ще стартираме.

# 662
По- голяма почивка не е имал откакто е ученик. Книги- нула точки, фортнайт и фифа- 100 точки.

Приет е в МГ, попълваме ФУЧ МАТ, избор между 1; 2; 1+2 и 0ч. Той попълва НУЛА часа, нямало да стои цял ден в това училище! Изненадвам го, че тези часове ще отидат за инструмент, гледа ме лошо и мълчи. След това ме изненадва за втори път, като избира за допълнителен спорт между бадминтон и шах- шах. Някога бил играл федербал в детската градина и не можел да уцели перцето. Вече видимо изнервена се опитвам да го убедя, че малко движение ще е добре, а той заявява как просто искал да си седи на гъза.

# 663
Хаха, сладур. Моя хич не го и питах дали иска ФУЧ и какво точно. Избрах вариант - това е. Няма искам - не искам.

Беше на бабин дом една седмица, върна ми се с подути от гледане на Тв и игри на таблета очи. Уф!

# 664
  • София
Ау, Ветрило, за моето зверче като че пишеш 😂. Само в игрите намирам разлика 😉

# 665
Някой може ли да ми препоръча учител или курс по английски за дребния ? С предпочитания за Младост или в центъра около паметника Левски, но може и на друго място.

# 666
Желязно ветрило Simple Smile разсмя ме Simple Smile У нас имаше ентусиазъм да му купя Голямата ваканция както досега е било - резултат - стои си нова Simple Smile
Поне за книги не мога да се оплача, на морето прочете около 1000 страници някъде.
За игрите на телефон не съм достатъчно широкоскроена, за да ги оставя безлимитни.

Soul Free, учител не мога да препоръчам, но мога да похваля това приложение за учене на думи:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lexilize.fc

Знам, че около паметника Левски има АвоБел школа и познати са доволни от нея.

# 667
Видях я Аво Бел. Ама нещо 1200 лв за курс и то ученически, ми идват леко шокиращо....

# 668
Някой може ли да ми препоръча учител или курс по английски за дребния ? С предпочитания за Младост или в центъра около паметника Левски, но може и на друго място.
Много сме доволни от тази школа в Младост https://www.london-bg.eu/

# 669
Видях я Аво Бел. Ама нещо 1200 лв за курс и то ученически, ми идват леко шокиращо....

Над 1650 е без отстъпки в Британика...

# 670
А, Британика изобщо не са ми в списъка. За тази цена качеството, което предлагат, не е добро (мнения от няколко познати).

# 671
  • София
Моят син има много достойнства, силно го влече програмирането и има вече задълбочени знания, сам си пробва разни неща, с английския си общува онлайн с връстници по игрите мога да кажа свободно, гледа видеа на английски и т.н. Обаче мъката ми е, че изобщо не иска да чете, просто не го влече. Само като излезе нов малоумен Дръндьо го изяжда за един ден. Христоматията я прочете, с Пърси Джаксън е по средата, нея ще я довърши. За повече няма да се хабя да го карам. От Хайдути нищо не разбра, до главата съм му стояла да "превеждам". Не знам как ще я караме, а той мечтае за много високобалово училище, трябва да е бетон отвсякъде и по литература.

# 672
Как са му точките на НВО по БЕЛ след 4 клас?

# 673
  • София
85, което ме изненада, на тренировъчните нямаше грешки и съжалих, че не поисках да видя работата му, за да знам къде са му взели точки /освен пожарникаря/. С граматиката той няма проблеми, има око, памет и усет, притеснява ме литературата в 6 и 7 клас. Аз нямам съвсем ясна представа за настоящия формат на матурата по БЕЛ, знам, че има преразказ и нещо като отговор на литературен въпрос, които са по-субективни и с тънкости. То е ясно, че ще се ходи на уроци и школи, от догодина май. Мислех от тази година да започнем с един допълнителен час седмично математика с учител, но една приятелка, учителка в АК, каза, че на този етап е безсмислено и бихме се справили сами. И че "добрите колеги" са по школите, не работят с частни уроци. Ще изчакам да видя какви учители ще ги поемат и ще решаваме в движение. Като цяло мисля, че още е рано да го умувам толкова, но като знам как от година на година  балът скача все повече за това училище и как по-амбициозните родители действат от рано, се притеснявам на моменти, че не правим както трябва нещата. Grinning

# 674
Не пречи да го запишете на допълнителни школи. В крайна сметка ще надгражда и допълва училищния материал.  Има три години до кандидатстване, което хем е много, хем ще мине като миг. Моя позната със седмокласник тази година го записа на курс само седми клас и не беше достатъчно. По БЕЛ се справи, по математика можеше и още по-добре. Та, мисълта ми е, само последната година за математика едва ли ще е достатъчно, ако детето не е в такава паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт