Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 620
  • 873
  •   1
Отговори
# 795
  • Бургас
Задачите били лесни - така ми отговори детето ! Ще видим като излязат резултатите как се е справила.

# 796
  • София
Ох, слава Богу, че се свърши това, сега ми предстоят 4 НВОта в десети клас, но там не ги мисля толкова.
Десети клас наистина няма защо да ги мислиш толкова - как стават 4? С 2 по желание ли?
10-класник имах миналата година и не усетих нищо Simple Smile, но сега ме чакат 2 бр НВО 7ми клас + 4 изпита по ИИ и няма да е леко... Не че аз ще се явявам, но аз ще треперя със сигурност.

# 797
  • София
Да, освен на БЕЛ и математика, ще се яви на език и ИТ.
Ако след седми клас някой ми беше казал, че след три години ПО ЖЕЛАНИЕ ще се запише САМ на 4 НВОта, щях да умра от смях Smile
А на теб, Jiema, здрави нерви желая и да приемат детето по първо желание.

# 798
  • София
Само като гледам колко картинки и 100 процента нещо ще е умотал моя, дано се бъркам.......

# 799
Дайте го тоя файл

# 800
# 801
На 13 задача не мога да разбера къде ги видяха тези 5 правоъгълника, аз виждам 4.

# 802
  • Където морето целува небето...
На 13 задача не мога да разбера къде ги видяха тези 5 правоъгълника, аз виждам 4.
Квадратът е правоъгълник.

# 803
5 са
2 малки
Един около тях
Един голям до тях
Един най-голям от всички вътре с малките

# 804
  • София
Квадратът е правоъгълник?!? Къде точно в учебника го пише? Браво, страхотна уловка, евала на МОН!

# 805
Разбира се, че квадратът е правоъгълник - успоредни страни с прави ъгли между тях. Кое не го прави правоъгълник? Това, че са му равни страните е просто частен случай.
Все едно равностранния триъгълник да не е равнобедрен. Или ромбът да не е успоредник.

# 806
  • София
Стига де, тая задача е лесна. В книжките на малкия от 4 група в градината има подобни..Далеч не съм защитник на МОН, но не разбирам защо все се търси да има някакъв вид “надцакване”. Детето ми е от тези, с по-развита другата половина на мозъка и не харесва особено сметките- казва, че е било лесно.

# 807
  • София
Е да де, разбира се, че има прави ъгли Simple Smile Не знам, на мен никой не ми е преподавал такава логика. Но нищо де, само една проста МГ съм завършила Wink
Хубаво е на тази първа матура, на толкова малки деца да няма въпроси за гавра, като "пожарникарят" и "квадратът е правъъгълник".

# 808
Сменили са точкуването.
 От 1 до 18 задача дават вече по 3 точки. (миналата година *2 точки)
От 19-23 хо 4 точки. (*6точки)
За 24 задача-7 точки(*10 точки)
За 24 задача 19 точки(*24 точки)

# 809
  • София
Да, квадратът е правоъгълник, но някак не можем да очакваме такава логика от деца, които цяла година решават задачи, в които квадрати и правоъгълници им се представят като различни фигури. Задачите с лица и обиколки имам предвид. Наистина особено в сравнение със задачата от миналата година, където се търси броя на квадратите, тази определено е подвеждаща.

Общи условия

Активация на акаунт